Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No tak ale on ma 25KW kocioł i dom 220m2 i ma spalanie teraz 40kg ale idzie do góry po zmianach I nie może dobić do zadanej temperatury

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

451bfbd7aa9b07f5a821fe999942b633.jpg

Edytowane przez KamilCK
Opublikowano

Witam 

doradzicie jaką dmuchawę kupić 

bo moja dmuchawa dokonała żywotu .

obecna dmuchawa to WPA 6 - wydaje mi się że była mocno przesadzona do mojego palnika, teraz zastępczo założyłem pozyczoną jakąś starą  WPA 120 

Palnik eko-pal 12  KW  sterownik oczywiście SKZP -02 

Panowie ponawiam prośbę

Opublikowano

Rozumiem że to jest inna sytuacja . Tylko pisze że moim zdaniem ten kwadratowy palnik od Witkowskiego jest nie udany . A uszczelniana była dysza? My jeszcze jak zamontowalismy dysze odwrotnie to się trochę spieki zmieniły. Ale serio po 3 miesiącach sobie to już trochę odpuscilismy .

Opublikowano

Panowie ponawiam prośbę

Palnik Stalkotu, weź od nich dedykowany ,sprawdza się.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wiadomo kiedy będzie 2.11 finalne?

2.11 nie będzie finalną wersją ale jest stabilna, nie ma zgłaszanych błędów przez użytkowników, więc można instalować.

W tej chwili dopisuję programator czasowy do temp. kotła, ustawianą temp. alarmu dźwiękowego t. kotła, możliwość obniżania t. kotła  gdy dany obwód (np, CO, CWU) nieaktywny.

Z tymi opcjami będzie kolejna testowa. Dopiero po tej testowej będzie oficjalna. 

Opublikowano

Tomek , jak to nie problem to dłubnij jeszcze tak w panelu pokojowym ,aby sygnał dzwiekowy po przekroczeniu temperatury był ciągły tak jak to jest w sterze przy kotle.

Opublikowano

Koledzy daje wykres i niestety już kilka H i kociołek nie może dobić do zadanej. Proszę o rady bo spalanie też rośnie drastycznie 75f77b8954992250cb72b80c75118af8.jpg11a2156339c58bf7bbd562dd8971eecc.jpg

Opublikowano

A palnik to szczelny je?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Tak szczelny bo powietrze ma teraz na 22% 1% daje duże zmiany już teraz przy 22% spieki straszne są. Żeby je zniwelować to trzeba powietrze dać na 15% ale to już nie ustawi się kaloryczność zupełnie I tym bardziej Spalanie

Edytowane przez KamilCK
Opublikowano

To moze jak jest klapka na wentylatorze to lepiej przyslonic lekko?

Opublikowano (edytowane)

Powiem tak próbowałem już ale nie mówię nie to słucham propozycji.

Ps. Zaznaczam że nie o mój kocioł chodzi tylko kolegi z forum.

Tak wygląda palnik z rana

05865dfa03876e142c92300a4e249606.jpg

Edytowane przez KamilCK
Opublikowano

Dokładnie.

Spróbuj pobawić się przysloną wentylatora, wiem a wiem to z doświadczenia że ona ma duzy wpływ na to jak wyglada spalanie. Musisz być tylko cierpliwy bo odpowiednie ustawienie szczeliny przysłony zajmuje trochę czasu.

Opublikowano

Ja mam na 1cm i potem ustawiam wiatr.

Opublikowano

2.11 nie będzie finalną wersją ale jest stabilna, nie ma zgłaszanych błędów przez użytkowników, więc można instalować.

W tej chwili dopisuję programator czasowy do temp. kotła, ustawianą temp. alarmu dźwiękowego t. kotła, możliwość obniżania t. kotła  gdy dany obwód (np, CO, CWU) nieaktywny.

Z tymi opcjami będzie kolejna testowa. Dopiero po tej testowej będzie oficjalna. 

No to duże zmiany. Można powiedzieć krok milowy w usprawnieniu i poprawie komfortu sterowania i zarządzania temperaturą kotła w zależności od potrzeb użytkowników. Brawo! thumbsup.gif

Jak zwykle staje w gotowości do testów B)

Na 2.11 testowym, nie zauważyłem u siebie żadnych błędów. Wszystko działa stabilnie i przewidywalnie.

Opublikowano

Ja sobie zdaje sprawę tak zrobimy dam przesłonę na 3cm i ustawimy wiatr

Z ciekawości czy kolega pali ekogroszkiem rosyjskim ? często charakteryzują się niska temperatura topnienia popiołu stąd też takie zlewy.

Opublikowano

Tak kolego zgadza się mają spiekalnosc 0-5 Ale w specyficznych warunkach np przy za mocnej dmuchawie, za dużym ciśnieniu popioł będzie się topil szybciej i się zlewal tak jak to ma miejsce u kolegi .

Opublikowano (edytowane)

To powinno być ok . A była jakaś próba na innym węglu? Bo te zlewy wyglądają mi znajomo . Może ktoś go oszukał z tym węglem.

Edytowane przez gaizka2
Opublikowano

Zdjecie palnika, piec przestal dobijac do temperatury zadanej niestety.fc22d49d217b1fb8a36cd8885d58db97.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Jak pamiętam to koło miesięcy 5 już będzie wcześniej zwykły smieciuch

Edytowane przez KamilCK
Opublikowano

Od pazdziernika pale ekogroszkiem, w czerwcu zakupiony piec.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka