Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok komin ale co ? I dla  czego teraz problem jest ciągle a wcześniej sporadycznie .Komin jak i reszta ma dopiero kilka miesięcy 

Opublikowano (edytowane)

@Puławiak zdjęcia komina są na pierwszej stronie ,inne mogę zrobić dopiero jutro .Udało mi się znaleźć tylko takie zdjęcie ,komin kotłowni to ten po lewej na pierwszym zdjęciu

IMG_20200319_154046.jpg

IMG_20200319_154034.jpg

Edytowane przez jacekje1975
Opublikowano

Czy ten komin nie jest poniżej kalenicy?

Opublikowano

Zrób eksperyment włóż jakąś rurę od kanalizy zewnętrznej żeby była ponad kalenice. Boki uszczelnij wełna mineralna. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Kiedy ostatnio usuwaleś popiół z komory dymów? Rewizja jest na dole, na motylki. U mnie ten błąd dość czesto występował do momentu przeczytania w instrukcji, ze należy to czyścić. U Ciebie kocioł ma juz przepracowane ponad 700 godzin.

Opublikowano

Musi być coś przy kotle, nie sądzę żeby wyciągowy sobie tutaj nie poradził.

Opublikowano (edytowane)

Tak komin jest poniżej kalenicy ,tylko dlaczego problem zrobił się od około miesiąca a wcześniej występował sporadycznie ? @pospisz spróbuję tak zrobić ,jak się trochę pogoda poprawi ,bo dziś leje .@Bouncer już kilka razy czyściłem tą wyczystkę ostatnio 3dni temu 

Opublikowano

Sporadycznie ale występował.... 

Opublikowano

No tak ale teraz błąd jest przy każdej próbie przejścia kotła w stan czuwania .Możliwe że podłączenie kotła zostało źle wykonane ? Nie jestem pewien instalatora ,który to wykonywał a i pierwszy serwisant wziął pieniądze za uruchomienie i przestał odbierać telefon.

Opublikowano

Zobacz gdzie idzie węzyk od preostatu spalin w kierunku wymiennika zdejmij go na końcu i przeczyść otwór łączący go z wymiennikiem.Mały otwór a potrafi się zatkać dlattego pisałem żebyś odkurzył wymiennik od środka.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy o to Ci chodzi ,bo jestem laikiem w sprawach co .ale kocioł nagrzewa bufor (400/120)i za niego odpowiada. Sterownik l 1 tech steruje zaworem 3d i pompą ,puszcza ciepło na grzejniki ,po dostaniu sygnału od termostatu pokojowego. Bufor jest ze zbiornikiem cwu 

Opublikowano

Czy podczas grzania bufora kocioł przechodzi w czuwanie. Na jakiej podstawie się kocioł załącza i wyłącza. Jaki jest parametr P26. 

• Zgadzam się 1
Opublikowano

Parametr P26 jest na 4 aby pokazywał bufor a z kotła czujka doprowadzona jest do bufora 

Opublikowano

Na tym jednym czujniku  grzejecie bufor. Powoduje to częste odpalenia czy jest wprowadzona duża histereza. 

• Zgadzam się 1
Opublikowano

To już pytania na które nie znam odpowiedzi. Nie wiem jaka jest histereza ani gdzie to sprawdzić 

Opublikowano

Grzejecie go jak bojler cwu z jednym czujnikiem. Nie zdarzy się wyłączyć już za moment próbuje się odpalać ponownie zależy na jakiej wysokości jest włożony czujnik cwu. Jaka temperatura jest kotła i bufora ustawiona? 

• Zgadzam się 1