janpol62 Opublikowano 17 Listopada 2016 #1 Opublikowano 17 Listopada 2016 Powoli dojrzewam do tego by zrobić palnik do mojego Camino. Szukałem czegoś gotowego ale niestety żaden ze względu na wymiary nie będzie pasował. W związku z tym planuję zrobić palnik rynnowy. Wstępny projekt już mam w głowie. Ale mam do tych co użytkują i grzebią przy swoich retortach pytanie. Jak jest ze strony paleniska ułożyskowana Żmijka. Mógł by ktoś podrzucić zdjęcie lub rysunek? Poza tym widziałem tez gotowe żmijki na allegro - ale wyglada to tak jakby ułożyskowanie było tylko na motoreduktorze. Możecie opisać jak to jest zrobione w Waszych kotłach?
bwichlacz Opublikowano 18 Listopada 2016 #2 Opublikowano 18 Listopada 2016 Ułożyskowanie jest tylko na motoreduktorze w tego typu podajnikach
janpol62 Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor #3 Opublikowano 18 Listopada 2016 Dzięki! A czy w podajnikach palnika do miału tez?
marcus312 Opublikowano 18 Listopada 2016 #4 Opublikowano 18 Listopada 2016 Jak to chcesz wykonac jak zrobisz nowy popielnik to na pewno jakis gotowy ci podpasuje :D
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.