Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Schemat Do Oceny

sati

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Naczynie jeżeli tak jak na schemacie to prawidłowo jest podłączone.

Jeżeli wcześniej na grawitacji działało to teraz prawdopodobnie instalacja wymaga regulacji hydraulicznej. Pompa 25/40 w zupełności wystarczy. Powrót zimny bo niby skąd - nie ma narzędzia do ochrony.

Ok, z tym się zgadzam ale był założony zawór VCT niestety efekt był ten sam z tym że kocioł dostawał na powrocie 55st. ale z instalacji i tak przez cały dzień wracała zimna woda... teraz dla próby został zdemontowany i efekt jest taki że do grzejników dociera szybciej ciepło o około pół godziny.....

Opublikowano

Tak jest "odpowietrznik"  ale czy z zaworem czy bez coś jest nie tak z przekazywaniem ciepła do instalacji.......

Opublikowano

Sprawdź czy filtr przed pompą nie jest zanieczyszczony

BRAWO !!!!  :D   To był filtr przed pompą szkoda że nie zrobiłem zdjęcia zapchany do pełna..... nie wiem co było w tych rurach i grzejnikach .......  teraz grzeje jak szolone,,,,,,

Wielkie dzięki za tak prostą i trafioną diagnozę.....  (naprawa trwała około minutę)

Pozdrawiam 

Opublikowano

Świat staje się ciepły :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam ponownie na koniec sezonu grzewczego dyskutując w moim poście powiem tak zastosowałem swój schemat bez innych propozycji i pochwale się że działa wszystko ok.

Ale teraz moge miećproblem zbiornika wyrównawczego jednak nie przepiołem bezpośrednio do pieca i jest na pionie powyżej ostatniego kaloryfera i jednak jak teraz będe grzał tylko cwu musze odciąć obieg domowy.

Moje pytanie czy można wstawić dodatkowy zbiornik nad piecem bezpośrednio podłączonym jak dorysowałem do schematu, przepraszam za jakość.

post-24934-0-10634300-1491591359_thumb.jpg

Opublikowano

Możesz pod warunkiem, że będzie na tej samej wysokości co pierwszy

Opublikowano

No niestety nie będą,chciałem go zamontować tuż nad piecem.

Chyba sam sobie odpowiem zasada naczyń połączonych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.