Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejne testy zrobi Robert i to nie byle jaki test :-D

Poprosimy obszerną relację, począwszy od kontaktu z dostawcą. Następnie zdjęcia opału, jak wygląda na palniku, oraz jaki popiół.

Dalej spalanie w kg na dobę i ile popiołu.

Dobrze jakby pojawił się film.

Mam nadzieje, ze Robert podejmie wyzwanie.

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano (edytowane)

jak tylko zakupię coś z neta to zdam pełna relację.. już robiłem takie testy w tamtym roku ale to były grochy z lokalnych składów... filmy też były.. na forum muratora.. jak tam Wilchelm Jaret zasypany?

Edytowane przez robertokot25
Opublikowano

Na wagonach czuk luz zrobili 470,nie ma co śniegu czekać tylko brać!kumpel z marketu łykną groszek do rynnowego sokoła,jęzor szlaki aż do przeciwległej ściany,jakieś porady macie?

Opublikowano

cały las rąk chętnych do testu...hehe.. ja pewnie łyknę na wiosnę jak będzie za max. 600zł z dostawą..a ten barter 23MJ z Leroy lepiej wychodzi od Trusta?

Barter z Leroy spalony. Popiół wyszedł 7,8%. Spalanie 20 % niższe niż Trusta Premium

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

chyba zaryzykuję jednak ten Ekogroszek Ekstra - zobaczymy co to jest warte

oni (grupa trust) nie ładują kilku rodzajów na jedną paletę...

ja pytałem i ładują pod warunkiem że mają to w jednym magazynie .....

Opublikowano (edytowane)

Robert, znowu szukasz frajera? Sam zamów i napisz. Chętnie przeczytam co tam wywnioskowałeś.

Edytowane przez zwanzig
Opublikowano

Robert Ty jeszcze ciągle się zastanawiasz co kupić?...

Przecież to nie zakup nowego auta, żeby się zastanawiać tygodniami.

Opublikowano

Spoko, do nowego sezonu dużo czasu, a całe lato można groszek na grilu testować. :D .

Nie dajcie się ogłupić jeden z drugim, przecież jak Kowalskiemu się źle spala, to nie znaczy że u Malinowskiego też będzie źle.

Robert już tyle napróbował , że pewnie doskonale wie co kupi. ;)

Opublikowano

Na lato do CWU i na przyszły sezon grzewczy w min. 50% nie dam zarobić rodzimym oszustom.

Kupię (już sprawdziłem) od Putina B) ,a resztę zobaczę,z jakiego klucza będą śpiewać nasi.

Jak będzie nie spiekający i w rozsądnej cenie to tak.

Jeżeli nie to niech spadają i niech im się lasuje na hałdach.

Opublikowano (edytowane)

ja pytałem i ładują pod warunkiem że mają to w jednym magazynie .....

Myślę, że nie będzie takiej opcji. Ta cała grupa trust to wg mnie tylko pośrednik i nie mają magazynu :). Teraz nagle znalazł się w ich ofercie węgiel z Rastar.

Edytowane przez gerix
Opublikowano

Witam, zakupiłem właśnie jedną tonę z grupatrust Czuk. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi. Czekam na przesyłkę.

Opublikowano (edytowane)

kupiłeś Czuka z firmy SUEK.. Ekogroszek z ENERGO to jest to :

http://sklep.grupatrust.pl/pl/p/Wegiel-Ekogroszek-8-25mm-23-MJkg%2C-S-0%2C3%2C-worki-po-25kg-1-tona/164

http://sklep.grupatrust.pl/pl/p/Wegiel-Ekogroszek-Ekstra-8-25mm-26-MJkg%2C-S-0%2C5%2C-worki-po-25kg-1-tona/182

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

sprawdź skąd nadana paleta i daj znać jak oceniasz :)

Opublikowano

roberttokol25 W piątek przyszła paleta. Jeszcze nie zasypałem bo mam trochę w zasobniku poprzedniego węgla. Dosypałem odrobinę na retortę. Pali się jak węgiel, żadnych problemów. Jak piec zassie z zasobnika będę więcej wiedzieć i napiszę. Węgiel przyjechał kurierem z Poczty Polskiej, kurier wstawił gdzie chciałem. Jest suchy, bez kamienia zanieczyszczeń i trzyma wielkość (frakcję). Na "OKO" wszystko z tym Czukiem w porządku. :)