SONY23 Opublikowano 18 Marca 2018 #101 Opublikowano 18 Marca 2018 Gdyby to był jakiś popularny portal a nie techniczne forum, to bym pomyślał, że jesteś jakimś ruskim trolem ale Ty taki po prostu jesteś. Aż się dziwię, że jeszcze wytrzymujesz życie w takim zaściankowym kraju... Pewnie jesteś z tych co bardziej czują się już europejczykami niż jakimiś zacofanymi polaczkami... Może jeszcze kiedyś Ci się odmieni...
Fozgas Opublikowano 10 Czerwca 2018 #104 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Ostatnio jeden z liderów politycznych zapowiedział: http://www.rp.pl/Sojusz-Lewicy-Demokratycznej/180609814-Czarzasty-Duda-odpowie-przed-Trybunalem-Stanu.html Ktoś z Was się tym przejął? Zasmucił się ktoś z Was? Przeląkł?
Fozgas Opublikowano 11 Czerwca 2018 #105 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zakładam więc, że nie przejęliście się tym zbytnio… Bo czy wypada liderowi partii, która przegrała wybory wypowiadać się w taki sposób? Czy ten pan nie przemawia jak przegrany?A pani minister (rządzącej partii), w tym czasie zwycięża - umieszcza flagę na kolejnych szczytach gór o nazwie „niedasie”. Realizuje program socjalny, który na długo będzie niedościgłym; następcy mogą te góry ominąć lub co najwyżej zatknąć swoją flagę obok – nigdy już nie będą pierwszymi…
PioBin Opublikowano 11 Czerwca 2018 #106 Opublikowano 11 Czerwca 2018 W dobrym dziale i pod dobrym tematem piszesz.
Fozgas Opublikowano 12 Czerwca 2018 #107 Opublikowano 12 Czerwca 2018 (edytowane) Jest takie powiedzenie: „Kobiety kochają przegranych, lecz zdradzają ich ze zwycięzcami” Prawdopodobnie większa część z tych, którzy psioczą i mędrkują zachowuje się podobnie - nie wzdryga się, by korzystać z prowadzonej obecnie polityki socjalnej. I to jest główną siłą partii rządzącej; rozumie „kobiety” :) Potrafi być wspaniałomyślną dla społeczeństwa, ustępliwą gdy trzeba; zaś przy innej okazji nieprzejednaną… i tak w kółko… do końca świata :) Czy więc socjaldemokracja jest jeszcze potrzebna? Edytowane 12 Czerwca 2018 przez Fozgas
Hermogenes Opublikowano 12 Czerwca 2018 #108 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Socjaldemokracja jest jak pompa ciepła dobrze sprawdza się przy nadmiarze energii, przy deficycie sięga głęboko do portfela. poz Hermogenes 1 1
Fozgas Opublikowano 12 Czerwca 2018 #109 Opublikowano 12 Czerwca 2018 A w jakich czasach żyjemy? Mamy „nadmiar energii”? Wie ktoś coś? Program socjalny „hula na bogato” a socjaldemokraci „za burtą” :) Stąd moje poprzednie pytanie.
Hermogenes Opublikowano 13 Czerwca 2018 #110 Opublikowano 13 Czerwca 2018 A Kto napisał że mamy?. poz Hermogenes
SONY23 Opublikowano 13 Czerwca 2018 #111 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Jaka socjaldemokracja ? Przecież to pogrobowcy komunizmu w drogich sweterkach i jaguarach... Tylko, że jako nacja mamy bardzo krótką pamięć z wyparciem najgorszych wspomnień i nabieramy się często na oklepane numery...
Fozgas Opublikowano 13 Czerwca 2018 #112 Opublikowano 13 Czerwca 2018 A jeśli Hermogenes ma rację? To właśnie socjaldemokraci powinni chodzić w porządnych „garniakach”. Czemu mieliby kojarzyć się z „bidokami”, skoro pasają „tłuste krowy”? Pierwszy z brzegu sweterkowiec raczej nie wzbudzi zaufania w polityce. Kto ekscentrykowi pozwoli kierować państwem? Może zdeklarowane „lewaki” właśnie dlatego wtapiają wybory, że prezentują się nieautentycznie chcąc „fajnością” zjednać sobie gmin. A wyborcy nie chcą „fajnej partii”. Fajnych ludzi to przeważnie się szuka na imprezę albo na wycieczkę… Może ludzie też nie chcą oglądać smutasów; dość mają smutków na co dzień. Wolą widzieć liderów politycznych, którzy są sympatyczni, dobrze ubrani… Takich, którzy niepotrzebnie nie podnoszą głosu i nie przemawiają do narodu tak jakby miał iść za chwilę do boju… Czy tak trudno w polityce iść środkiem?
Gość berthold61 Opublikowano 14 Czerwca 2018 #113 Opublikowano 14 Czerwca 2018 No niestety trudno i to bardzo , my nie wiemy tak na prawdę na kogo głosować bo robią nam sieczkę w łepetynach a ja mam wiedzieć że kandydat jest sponsorowany przez Żyda na Oxfordzie a wiemy że połowa polityków w ten sposób się wyłania ok tylko czy owy polityk jak już dojdzie do wysokich stanowisk bedzie pracował dla naszego dobra ? no niestety nie i przykładów tysiące ale najwyraźniejsze to np taki M.Boni ,Lewandowski,Balcerowicz,Rostowski , warto sprawdzić w prasie niezależnej ileż taki M,Boni wyprowadził pieniędzy dla Żydowskich firm zagranicznych , zasiadał w setkach firm i wszystkie jakoś dziwnie wytranswerowały kasę , taki TVN to przecież nie nasz głos tylko akurat Teraz Amerykańskich Żydów , wierzyć im że mają jedyną słuszną prawdę ? chyba dureń doszczętny.
Jozefg1 Opublikowano 14 Czerwca 2018 #114 Opublikowano 14 Czerwca 2018 berthold61 Otrzeźwiej! Ty lepiej lodówki nie otwieraj bo Żyd z pejsami z niej wyskoczy...
Hermogenes Opublikowano 14 Czerwca 2018 #115 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Francuzi mieli szafot a u nas na większości placów centralnych stał pręgierz. Czasy się zmieniły teraz politykierzy i krętacze są cool. To taka odskocznia dla poprawy humoru. poz . Hermogenes
Gość berthold61 Opublikowano 14 Czerwca 2018 #116 Opublikowano 14 Czerwca 2018 18 minut temu, Jozefg1 napisał: berthold61 Otrzeźwiej! Ty lepiej lodówki nie otwieraj bo Żyd z pejsami z niej wyskoczy... No byłoby to śmieszne gdyby nie fakt że 70% naszych polityków ma pochodzenie Żydowskie , po wojnie zmieniali nazwiska więc fajnie to wygląda , ja osobiście nic do porządnych Żydów nie mam i ich szanuję ale są porządni i parszywi tak jak i my . kilku parszywców siedzi w Europarlamencie .
SONY23 Opublikowano 14 Czerwca 2018 #117 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Na jakimś portalu przeczytałem fajny cytat ze słów jakiegoś biskupa: "Przed wojną antysemitami byli ci, co nie lubili żydów a teraz antysemitami są ci, których żydzi nie lubią..."
HarryH Opublikowano 14 Czerwca 2018 #118 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Na jakimś portalu przeczytałem, że popularny na tym forum dolniak produkują Żydzi, aby odwetowo gazować Polaków.
sambor Opublikowano 14 Czerwca 2018 #119 Opublikowano 14 Czerwca 2018 (edytowane) Jesteście żałośni, wiem że to sezon ogórkowy , ale naprawdę nie macie o czym już pisać? To piszcie o futbolu, akurat dziś rusza karuzela w Rosji z tym kopanym flakiem. jak oceniacie szanse naszych? Edytowane 14 Czerwca 2018 przez sambor 1
HarryH Opublikowano 14 Czerwca 2018 #120 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Żydowscy bukmacherzy juz wszystko ustawili. No byłoby to śmieszne gdyby nie fakt że 70% naszych bukmacherów ma pochodzenie Żydowskie , po wojnie zmieniali nazwiska więc fajnie to wygląda , ja osobiście nic do porządnych Żydów nie mam i ich szanuję ale są porządni i parszywi tak jak i my. . . . Tyle żartów z mojej strony. Niepotrzebnie kliknąłem ten wątek.
Fozgas Opublikowano 14 Czerwca 2018 #121 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Słusznie… Jeszcze Berthold zaprowadzi nas do „piekła”… Kto wie co On tam czyta w tych gazetach – i co to za gazety? :) "Kopacze" według mnie są przereklamowani. Wolę „siatę” (w wydaniu obojga płci). Ja w czas „igrzysk” pokopię w ziemniakach :)
Jozefg1 Opublikowano 14 Czerwca 2018 #122 Opublikowano 14 Czerwca 2018 (edytowane) Panowie, śliski temat a do tego wywołujący spory... Ja bym raczej polecił obejrzenie świetnego filmu Agnieszki Holland "Purymowy cud" a po obejrzeniu pomyśleć... Edytowane 14 Czerwca 2018 przez Jozefg1
SONY23 Opublikowano 14 Czerwca 2018 #123 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Fakt, temat śliski, prawie tabu. Nawet wolność słowa się często przy nim kończy. I to wszystko sprawia, że ludzie szukają drugiego dna i mają rację...
przemk Opublikowano 13 Sierpnia 2018 #124 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 hahah ale się uśmiałem, od razu poprawił mi się humor :D
Witek-z-Ulicy Opublikowano 13 Listopada 2020 #125 Opublikowano 13 Listopada 2020 To zapewne będzie odpowiedni temat, by wkleić nieco lekki artykuł publicystyczny, jak najbardziej poważnego profesora Politechniki Warszawskiej Konrada Świrskiego. źródło:http://konradswirski.blog.tt.com.pl/pamietnik-z-czasow-koronawirusa-czesc-ii/ ps. Oczywiście zachęcam, by zapoznać się, także z innymi artykułami na blogu profesora.
Rekomendowane odpowiedzi