Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdyby to był jakiś popularny portal a nie techniczne forum, to bym pomyślał, że jesteś jakimś ruskim trolem ale Ty taki po prostu jesteś. Aż się dziwię, że jeszcze wytrzymujesz życie w takim zaściankowym kraju... Pewnie jesteś z tych co bardziej czują się już europejczykami niż jakimiś zacofanymi polaczkami... Może jeszcze kiedyś Ci się odmieni...

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zakładam więc, że nie przejęliście się tym zbytnio…

Bo czy wypada liderowi partii, która przegrała wybory wypowiadać się w taki sposób?
Czy ten pan nie przemawia jak przegrany?
A pani minister (rządzącej partii), w tym czasie zwycięża - umieszcza flagę na kolejnych szczytach gór o nazwie „niedasie”. Realizuje program socjalny, który na długo będzie niedościgłym; następcy mogą te góry ominąć lub co najwyżej zatknąć swoją flagę obok – nigdy już nie będą pierwszymi…
Opublikowano

W dobrym dziale i pod dobrym tematem piszesz.

Opublikowano (edytowane)

Jest takie powiedzenie:

„Kobiety kochają przegranych, lecz zdradzają ich ze zwycięzcami”

Prawdopodobnie większa część z tych, którzy psioczą i mędrkują zachowuje się podobnie - nie wzdryga się, by korzystać z prowadzonej obecnie polityki socjalnej.
I to jest główną siłą partii rządzącej; rozumie „kobiety” :)
Potrafi być wspaniałomyślną dla społeczeństwa, ustępliwą gdy trzeba; zaś przy innej okazji nieprzejednaną… i tak w kółko… do końca świata :)

Czy więc socjaldemokracja jest jeszcze potrzebna?

Edytowane przez Fozgas
Opublikowano

Socjaldemokracja jest jak pompa ciepła dobrze sprawdza się przy nadmiarze energii, przy deficycie sięga głęboko do portfela. poz Hermogenes 

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 1
Opublikowano

A w jakich czasach żyjemy? Mamy „nadmiar energii”? Wie ktoś coś?
Program socjalny „hula na bogato” a socjaldemokraci „za burtą” :)
Stąd moje poprzednie pytanie.

Opublikowano

Jaka socjaldemokracja ? Przecież to pogrobowcy komunizmu w drogich sweterkach i jaguarach... Tylko, że jako nacja mamy bardzo krótką pamięć z wyparciem najgorszych wspomnień i nabieramy się często na oklepane numery...

Opublikowano

A jeśli Hermogenes ma rację?
To właśnie socjaldemokraci powinni chodzić w porządnych „garniakach”. Czemu mieliby kojarzyć się z „bidokami”, skoro pasają „tłuste krowy”? Pierwszy z brzegu sweterkowiec raczej nie wzbudzi zaufania w polityce. Kto ekscentrykowi pozwoli kierować państwem? Może zdeklarowane „lewaki” właśnie dlatego wtapiają wybory, że prezentują się nieautentycznie chcąc „fajnością” zjednać sobie gmin. A wyborcy nie chcą „fajnej partii”. Fajnych ludzi to przeważnie się szuka na imprezę albo na wycieczkę…
Może ludzie też nie chcą oglądać smutasów; dość mają smutków na co dzień. Wolą widzieć liderów politycznych, którzy są sympatyczni, dobrze ubrani… Takich, którzy niepotrzebnie nie podnoszą głosu i nie przemawiają do narodu tak jakby miał iść za chwilę do boju…

Czy tak trudno w polityce iść środkiem?

Gość berthold61
Opublikowano

No niestety trudno i to bardzo , my nie wiemy tak na prawdę na kogo głosować bo robią nam sieczkę w łepetynach a ja mam wiedzieć że kandydat jest sponsorowany przez Żyda na Oxfordzie a wiemy że połowa polityków w ten sposób się wyłania ok tylko czy owy polityk jak już dojdzie do wysokich stanowisk bedzie pracował dla naszego dobra ? no niestety nie i przykładów tysiące ale najwyraźniejsze to np taki M.Boni ,Lewandowski,Balcerowicz,Rostowski ,  warto sprawdzić w prasie niezależnej ileż taki M,Boni wyprowadził pieniędzy dla Żydowskich firm zagranicznych , zasiadał w setkach firm i wszystkie jakoś dziwnie wytranswerowały kasę , taki TVN to przecież nie nasz głos tylko akurat Teraz Amerykańskich Żydów , wierzyć im że mają jedyną słuszną prawdę ? chyba dureń doszczętny.

Opublikowano

berthold61

Otrzeźwiej!  Ty lepiej lodówki nie otwieraj bo Żyd z pejsami z niej wyskoczy...

Opublikowano

Francuzi mieli szafot a u nas na większości placów centralnych stał pręgierz. Czasy się zmieniły teraz politykierzy i krętacze są cool. To taka odskocznia dla poprawy humoru. poz . Hermogenes  

Gość berthold61
Opublikowano
18 minut temu, Jozefg1 napisał:

berthold61

Otrzeźwiej!  Ty lepiej lodówki nie otwieraj bo Żyd z pejsami z niej wyskoczy...

No byłoby to śmieszne gdyby nie fakt że 70% naszych polityków ma pochodzenie Żydowskie ,  po wojnie zmieniali nazwiska więc fajnie to wygląda , ja osobiście nic do porządnych Żydów nie mam i ich szanuję ale są porządni i parszywi tak jak i my . kilku parszywców siedzi w Europarlamencie .

Opublikowano

Na jakimś portalu przeczytałem fajny cytat ze słów jakiegoś biskupa:

"Przed wojną antysemitami byli ci, co nie lubili żydów a teraz antysemitami są ci, których żydzi nie lubią..." 

Opublikowano

Na jakimś portalu przeczytałem, że popularny na tym forum dolniak  produkują Żydzi, aby odwetowo gazować Polaków.

Opublikowano (edytowane)

Jesteście żałośni, wiem że to sezon ogórkowy , ale naprawdę nie macie o czym już pisać?

To piszcie o futbolu, akurat dziś rusza karuzela w Rosji z tym kopanym flakiem.

jak oceniacie szanse naszych?

Edytowane przez sambor
  • Lubię to 1
Opublikowano

Żydowscy bukmacherzy juz wszystko ustawili. No byłoby to śmieszne gdyby nie fakt że 70% naszych bukmacherów ma pochodzenie Żydowskie ,  po wojnie zmieniali nazwiska więc fajnie to wygląda , ja osobiście nic do porządnych Żydów nie mam i ich szanuję ale są porządni i parszywi tak jak i my.

.

.

.

Tyle żartów z mojej strony. Niepotrzebnie kliknąłem ten wątek.

Opublikowano

Słusznie… Jeszcze Berthold zaprowadzi nas do „piekła”… Kto wie co On tam czyta w tych gazetach – i co to za gazety? :)

"Kopacze" według mnie są przereklamowani. Wolę „siatę” (w wydaniu obojga płci). Ja w czas „igrzysk” pokopię w ziemniakach :)

Opublikowano (edytowane)

Panowie, śliski temat a do tego wywołujący spory...

Ja bym raczej polecił obejrzenie świetnego filmu Agnieszki Holland  "Purymowy cud"  a po obejrzeniu pomyśleć...

Edytowane przez Jozefg1
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 lata później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.