darecki2308 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor #101 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam (naczynie przeponowe jeszcze nie zamontowane ,z powodu braku czasu ) podczas nagrzewania zasobnika na ciepłą wodę ,z zaworu bezpieczeństwa jak wcześniej wspomniałem 4bara zauważyłem że woda która z niego wycieka (kapie ) jest koloru żółtawego ,po odkręceniu go i spuszczeniu troszkę już tego koloru nie ma , ale pojawia się ponownie po jakimś czasie ,w domu nie ma takiej wody , co powinienem w tej sprawie poczynić ? rury od licznika wymieniane w tym roku to miedź i stal. czy może powinienem wmontować filtr ? Edytowane 15 Sierpnia 2012 przez darecki2308 Cytuj
darecki2308 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor #102 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 jeszcze jedno pytanie podczas powolnego podgrzewania c.w.u oczywiście osobna pompa na c.w.u i na c.o ( temp. załączenia pompy c.w.u 35 C woda z Z.B. kapie jej mało , ale jeśli podgrzewam szybciej ( czyli jeśli temp. na piecu jest wyższa , większa temp. załączenia pompy c.w.u 40 - 45 C ) i nagle dostanie zasobnik taką temp. to wody z Z.B. ubywa więcej czy to normalne ? temp. wody w c.w.u jak wspomniałem już wcześniej naczynie przeponowe zakupione ale wciąż nie zamontowane , czy może nie przejmować się tym do momentu zamontowania naczynia przeponowego. co poczynię na dniach :D proszę o odp. w miarę możliwości na zadane moje pytania :rolleyes: Cytuj
Vlad24 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 #103 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 zrób dwa testy podstaw jakieś naczynie zbierz i zmierz ilość tej wody dla powolnego nagrzewania i dla szybkiego nagrzewania po tym teście będziesz już wszystko wiedział Cytuj
darecki2308 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor #104 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 HMM tak ale co będę wiedział różnica jest o 100 % normalnie 1 góra 1,5 litra a przy szybszym nawet do 4 litrów dojdzie . wniosek ? zaczynać podgrzewać od niższej temper. ? Cytuj
Vlad24 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 #105 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 sprawdź ;) a wniosek: zamontować naczynie przeponowe Cytuj
darecki2308 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor #106 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 PROSTE czasem chwile spędzone na forum można poświęcić na montażu :P i cieszyć się :D , a nie zadawać może już takich pytań jeśli jest tylko jeden prosty wniosek dzięki :rolleyes: :) :D a czy ktoś może mi doradzić coś w sprawie koloru wody który wydobywa się z Z.B. pisałem o tym wcześniej ???? Cytuj
darecki2308 Opublikowano 29 Września 2012 Autor #107 Opublikowano 29 Września 2012 (edytowane) No to pooglądamy... Jak jest zawór zwrotny, to niestety ciśnienie będzie wzrastać i spadać, co szybciej go wykończy. Naczynie trzeba wstawić. Dobrze chociaż, że zawór jest na 4 bar, to będzie go przelewać (i dobrze). Witaj jak obiecałem wstawiam fotki mile widziane komentarze . zdjęcie zrobione jeszcze przed montażem naczynia przeponowego do C..W.U przed zmianami w instalacji :) i po zmianach Edytowane 29 Września 2012 przez darecki2308 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi