Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Podhale, nowy dom, ocieplony 20cm grafitem, na parterze 10-15cm w podłodze, między piętrem a strychem 20cm i poddasze ocieplone nieogrzewane. Budynek 8m/12m. Wszędzie podłogówka jedynie w łazience dołożony grzejnik drabinkowy. Szukam czegoś w splicie  . Czy ktoś z użytkowników grupy,  mieszka na Podhalu, mierzył się z podobną zagwozdką co wybrać i mógłby się podzielić co w końcu wybrał ? 
W okolicy króluje wszędzie Panasonic. Ale przy ofertach jakie otrzymałem stwierdzam, że niektórych chyba grzeje podczas tych wycen w głowę. Dlatego szukam alternatyw. Nie szukam najtańszych chińczyków ale jeżeli takie są i dobrze działają to chętnie posłucham opinii 😉 Pompa będzie awaryjnie wspomagana (gdyby siadła..) kominkiem (jeżeli to istotne).

Ktoś mi gdzieś ostatnio mówił, że przy nowym domu założyć jakiegoś sprsuna i nie wywalać kasy na dużo droższe bo to nie ma sensu. Cwu musi dogrzac do 50 stopni. Nie wiem czy to istotne .. 

Opublikowano (edytowane)

Wybierz coś z grupy Midea i jej klonów. Rozsądna cena i przyzwoite parametry

Edytowane przez o6483256
Opublikowano

Też uważam że należy wykorzystać aktualna sytuację na rynku i łapac tanie okazje. mozna kupić pompę za 5tys i za 25 tys, i nie znaczy to wcale że ta druga jest 5 razy lepsza pod jakimkolwiek względem. Nie słyszymy raczej żeby tanie Sprsuny czy Kaisai miały jakieś problemy.  Mam nadzieję że są trwałe, ale bojąc się o przyszły serwis raczej bym kupił drugą identyczną jako polisę ubezpieczeniową (taki żart, ale ma to sens gdy koszt całej pompy mniej więcej taki jak koszt ewentualnej naprawy). 

Opublikowano

Teraz najtaniej wychodzi Hisense monoblok, bo split chwilowo podrożał