Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisałem do nich wcześniej i dosłownie kilka minut po tym jak zapytałem tutaj dostałem maila od nich i na stronie też się pojawiło

Opublikowano

poprawiono też mój problem z posta #544, w zakładce "nadwyżka t. kotła" - teraz można zejść na 0

tylko teraz poszło to w inną stronę jak ustawimy jakąkolwiek wartość np 15 to aktywuje się ta zakładka nawet przy wyłączonym priorytecie cwu i zmienia zadaną kotła, gdy kocioł odpalał na grzanie tylko ciepłej wody przy moich nastawach z poprzedniej strony miałem zadaną kotła 57 a nie 60.

widzę też, że teraz szybciej się rozpala

Opublikowano

Hej.Palnik sv200 widzę że w nowym sofcie jest możliwa praca podajnika z pominieciem czujnika pojemnściowego ,podpowie ktoś od jakich ustawień zacząć 10kw pellet

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 15.08.2025 o 13:47, Kijasr napisał(a):

Trzeba inaczej ustawić dawki rozoalniania, no jest zupełnie inna procedura rozpalania.

Hej, Mam soft chyba w wersji 5.54 (SV200).
Wrzuciłbym coś nowego bo widze, że poprawili 2 rzeczy co mnie wnerwiały (grzanie bufora mimo że nie trzeba i czasówki obwodów).

Pytanie czy trzeba się mocno doktoryzować z rozpalaniem?

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie modułu internetowego, czy moduł ETH-01C ten zewnętrzny od Skzp-02 będzie współpracował z tym sterownikiem? Szykuje się przesiadka na Skzp-5 i nie wiem czy zamawiać ETH-02C.

Opublikowano

Podbije pytanie i zapytam czy ten moduł jest jakoś dodatkowo programowany przez timela czy można kupic np. taki WIZ107SR-TTL i również będzie działał, a kosztuje 1/3 tego co u nich, a pewnie na alitanio by sie znalazło za 50zl

Opublikowano

@Kijasr dzięki, szkoda że nie współpracuje. Na szczęście panel pokojowy pasuje, mam nadzieję.

Opublikowano

Panel ma ok 7 lat.

Opublikowano

W skzp-05 nie ustawia się potencjału podajnika? Mam nie aktywna te funkcję.

Opublikowano

Dzięki 

Opublikowano

Mocno przebija mi temperaturę. Zadania kotła ustawiana na 58, dobija do 80. Włączają się wszystkie pompy. W bojlerze woda 80 stopni😁 co może być przyczyną?

Opublikowano

Tzn.?

Kaloryczność 24, potencjał 12 kg, co mogę jeszcze przestawić?

Opublikowano

lecisz na pid czy na ręcznym ustawieniu?

Opublikowano
Tzn.?
Kaloryczność 24, potencjał 12 kg, co mogę jeszcze przestawić?
Jaki masz soft? Najnowszy to 5.66
W tych wcześniejszych można ustawić dynamikę 0 będzie wolniej się rozpędzał i wcześniej zwalniał przed zadaną
Opublikowano

Na pid, sterownik nowy, wczoraj przyszedł, wczoraj go zamontowałem, dziś odpaliłem