Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sklep PGG - jak kupić opał?

Wiadomość dodana przez marcin,

O sposobie zakupu i dostępności opału proszę dyskutować w klubie Zakupy opału (PGG, Tauron i inne).

Temat jest zamknięty i nie będzie już aktualizowany. Dyskusja jest przeniesiona do klubu, do którego link znajdziesz powyżej.

Jeżeli nie jesteś w stanie zakupić opału na 99% wynika to z dwóch powodów: sklep nie wytrzymuje obciążenia lub towar został wcześniej wyprzedany. Jednym słowem zakup wymaga przysłowiowego łutu szczęścia.

Proszę o nie zakładanie na głównym forum nowych tematów o zakupie opału w PGG. Zostaje temat o jakości opału z PGG. Informacji proszę szukać w podanych poniżej linkach. 

---------------------------------

Wszelkie aktualne informacje znajdują się w sklepie pod adresami: 

https://sklep.pgg.pl/najczesciej-zadawane-pytania

https://sklep.pgg.pl/regulamin-sklepu

https://sklep.pgg.pl/kontakt

Oraz na forum:

A także jak ktoś ma więcej cierpliwości tematy z kosza:

O jakości opału:

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do tych, którzy już kupili. A wiec sprawa wygląda następująco. Dostałem maila z potwierdzeniem zamówienia z dnia 10 lutego. Potwierdzenie płatności 11 lutego. Potwierdzenie wysłania zamówienia 18 lutego, a w tym mailu był również link do strony poczty polskiej z numerem aby można sprawdzić status przesyłki. Codziennie sprawdzam a wciąż ten sam komunikat Brak danych o tej przesyłce. 

Opublikowano
9 minut temu, lolek01 napisał:

Mam pytanie do tych, którzy już kupili. A wiec sprawa wygląda następująco. Dostałem maila z potwierdzeniem zamówienia z dnia 10 lutego. Potwierdzenie płatności 11 lutego. Potwierdzenie wysłania zamówienia 18 lutego, a w tym mailu był również link do strony poczty polskiej z numerem aby można sprawdzić status przesyłki. Codziennie sprawdzam a wciąż ten sam komunikat Brak danych o tej przesyłce. 

Musisz otworzyć POCZTEX tam bEdzie

Dlaczego wywala z kasy po 5 minutach? Coś się pozmieniało??

• Przydało się 1
Opublikowano

Jak to jest z upoważnieniem kogoś do odbioru, trzeba podawać czyjeś pełne dane z dowodu (pesel i seria, nr). Moje dane mają do akcyzy. Pytam bo osoba która miałaby być upoważniona kręci głową na to - dane jak do kredytu :)

Opublikowano

Tak. bo na jakiej podstawie kurier ma wydać towar? Każdy by mógł odebrać. A z reguły kurier nie chce byle będzie podpisane imieniem i nazwiskiem kupującego😁

Opublikowano (edytowane)

Ja rozumiem podpis zamawiającego, ale pełne dane z dowodu to deczko przegięcie. Co innego upoważnienie do urzędu a co innego jakiemuś kurierowi.

Edytowane przez qmek
Opublikowano

Jak kurierowi składałem dwa podpisy z datą. Jeden musiał być czytelne. A pesel jest potrzebny z jednego powodu. nie kupujesz na firmę i jesteś zwolniony z akcyzy. To jest wymagane w każdym sklepie internetowych handlującym węglem. A nawet więcej, powinno być księgowane na każdym składzie.

Opublikowano (edytowane)

Pesel zamawiającego mają przy zamówieniu, a pesel i nr dowodu osoby upoważnionej to już przegięcie. Jak zamawiający jest przy odbiorze to sprawdzi pesel z dowodem i tyle. A osoba postronna nie zamawia i nie ona jest zwolniona z akcyzy

Edytowane przez qmek
  • Nie zgadzam się 1
Opublikowano

Druga sprawa to pesel zamawiajacego tez nie jest potrzebny - przy zamawianiu jak klikniesz okno "nie posiadam numeru pesel" to też kupisz bez akcyzy. Tak że zgadzam się z @qmek - jeżeli odbiera osoba upoważniona to dane z dowodu jedynie do wglądu powinny być

Opublikowano
18 minut temu, Cerber napisał:

Dostałem  "Elektroniczny dowód dostawy " a węgla ani widu ani słychu , to normalne ?

Ja tez dziś to samo dostałem i tez nie wiem o co chodzi🤔

Opublikowano

Ja taki dowód dostawy dostałem w dniu dostawy. Kurier dzwonił o 7:30, był o 8: z hakiem, a ten dowód dostawy godzinę później. Więc myślę że kurier ma towar na pace. Maila wysyłają jak PP da info do sklepu że towar jest wydany kurierowi. Q, ludzie ale macie problemy ! Jeszcze się tu nikt nie trafił co by napisał że opłacił a towaru nie dostał. Sklep kończy swoją jurysdykcję na etapie maila w tytule "Potwierdzenie wysłania zamówienia" dalej to już PP

Opublikowano (edytowane)

Też dziś dostalem dowód dostawy i świadectwo jakości na maila a potem był SMS od PP o nadaniu przesyłki paletowej.

Edytowane przez qmek
Opublikowano
4 godziny temu, Oldek napisał:

Ja taki dowód dostawy dostałem w dniu dostawy. Kurier dzwonił o 7:30, był o 8: z hakiem, a ten dowód dostawy godzinę później. Więc myślę że kurier ma towar na pace. Maila wysyłają jak PP da info do sklepu że towar jest wydany kurierowi. Q, ludzie ale macie problemy ! Jeszcze się tu nikt nie trafił co by napisał że opłacił a towaru nie dostał. Sklep kończy swoją jurysdykcję na etapie maila w tytule "Potwierdzenie wysłania zamówienia" dalej to już PP

Chłopie chyba nie rozumiesz. Fakt jest taki, ze dziś po południu dostałem węgiel. Kurier zadzwonił, ze jest już przed domem, a co jeśli nikogo by nie było w domu? Zostawi przed domem i pojedzie....

Opublikowano

Nic, dostaniesz awizo do skrzynki  i odbierzesz sobie na poczcie 😆

Opublikowano
30 minut temu, der napisał:

Nic, dostaniesz awizo do skrzynki  i odbierzesz sobie na poczcie 😆

Ale zabawny jesteś...

Opublikowano

Kupując węgiel masz pole do wypełnienia. Informacja dla kuriera. Tam trzeba było napisać że życzysz sobie dostawy między 10 a 10:30 i po kłopocie, nie?

Opublikowano (edytowane)

No o ile nie pracujesz w systemie zmianowym. Jak PGG nie powie kiedy będzie dostawa a dowiadujesz się dzień przed to sobie możesz pisać info do kuriera. Jak nie masz telefonu do kuriera w który Ci dostarcza (jak DPD czy DHL) to guzik uzgodnisz.

Edytowane przez qmek
Opublikowano

Odpowiedz odnośnie karlika 

Jeżeli chodzi o dostępność, stany magazynowe w sklepie ekogroszku są uzupełniane na bieżąco zgodnie z możliwościami produkcji, niezależnie od pory dnia.

Opublikowano

Witam . Mam pytanie związane z transportem , czy  komuś dostarczono opał jakimś mniejszym transportem . Ten 12 metrowy tir nie rzuci mi opału pod dom ? a do bramy mam 50 metrów.

Opublikowano

Mi wczoraj dowieźli opał bardzo długim samochodem z windą. Jeśli masz twarda drogę i dobrze zagadasz z kierowca to myślę, ze dojedzie do bramy plecakiem.

Opublikowano

Przywozi , podjeżdża tyłem do bramy i rozładowuje na Twój teren.

Nie może rozładować np na chodniku bo to teren gminy i nie ma zezwolenia na tzw "zajęcie pasa drogowego gminy"

Nie wolno im wjeżdżać za bramę na obcy teren - ale dlaczego?

Nie wiem, pytałem, nie odpowiedzieli. Nie wolno bo nie wolno. Myślę że zdarzały się przypadki rozwalenia bramy albo płotu przy manewrowaniu.

Opublikowano (edytowane)

U mnie był dzisiaj kurier. Telefon do niego był w SMS z poczty. Węgiel nie za suchy ale i nie bardzo mokry. 

Przyjechał dużym autem z windą i paleciakiem. Cofnął 20m na posesję bez proszenia, podjazd z kamienia, minimalna szerokość 3,5m. 

Edytowane przez qmek
  • Lubię to 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.