Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,  

Zakładam temat palnika sv200 

Piszcie opinie i spostrzeżenia .Ja jestem zadowolony z niego. Fajnie wypala groszek, może ktoś jeszcze ma taki palnik i pochwalić się jak ma popiół. Ja pokaże dwa zdjęcia pierwszy z sv200 drugie z palnika rynnowego metal fachu 

20191205_183719.jpg

20191104_154217.jpg

Gość berthold61
Opublikowano

Ja sobie spawam taki ala palnik z ciekawości i już bym miał gotowy ale zabrakło co2 w butli od migomata ale niedługo pokażę za 100zł palnik , po głowie jeszcze mi chodzi z wykorzystaniem kolanka żeliwnego ze ściętym kolanem jako rura palnika .

Opublikowano

Moja mama ma ten palnik. KGM gold groszek i szału nie robi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Resized_20191123_065728.jpg

Jakieś pomysły.

Opublikowano

156a4d6acd22d7a131303c7b6bcc083c.jpg

Opublikowano

dadd33b1da9858a19dae1d761cf2bb5b.jpg

I wykres

Opublikowano (edytowane)

Bardzo niska temperatura spalin

Ja mam groszek Skarbek 

Palilem tym groszkiem w rynnie i teraz palę w sv200

W sv200 wypalilem 170kg i popioły było 1/3 weglarki 

A w rymnie spalilem 100 kg A popioły miałem prawie cały kosz do śmieci 

Po prostu nic się nie paliło TYLKO

Żar był i w ten sposób nie wypalalo groszku 

Edytowane przez maniek130
Opublikowano

Popiół z fotki z postu #5 chyba nie najgorszy.

Ja posiadam kocioł z palnikiem sv200 i na razie jestem z niego zadowolony. Pierwszy sezon i to również pierwszy w ogóle mój kocioł z podajnikiem, dlatego nie mam porównania. Na początku byłem dość sceptyczny, nie za wiele widać, miałem pewne problemy z rozpalaniem ale jak się to opanuje to wg mnie jest OK.

Opublikowano

513de02b1abb0dad89f676b27f53f412.jpg

To jest popiół mojego kolegi. Identyczny kocioł jak mojej mamy.

Opublikowano

A dmuchawe macie z X

Opublikowano

Kocioł 12 kw palnik nie mam pojęcia

Opublikowano

Jutro jadę do mamy to wstawię foto.
Palnik ma przesyp 5 kg

Opublikowano

Palnik ma przesyp 5 kg

Opublikowano

Do palnika sv200-15 standardowa dmuchawa. Sv200-15 jest dla kotła Skamp-pv 13, Technix 12, Technix 15. Tu idzie DM80, RV13AM lub RMS120. Tylko do najmniejszego 9kW kotła idzie malutki palnik sv200-9, tu dla SKZP02 idzie 40W dmuchawa RV13AMS lub DM85

Firma Malina do swojego 9kW oraz 12kW montuje najmniejszy sv200-9 i on przy SKZP02 powinien być z dmuchawą małą 40W, bo ten sterownik ma dla niej szerszy zakres sterowalności a przy tym maluchu każdy krok ma znaczenie. Oni wcześniej dawali WPax6 na silniki 67W to trochę gorzej sterowalne na małym palniku jest, tu siedzi chiński silnik markowany przez MplusM. 

Sv200-9 z DM80 będzie chodził dobrze na Argos PID Plus, bo tu jest bardzo szeroki zakres sterowalności ze względu na to, że soft był dla tej dmuchawy pisany.

Opublikowano
  W dniu 6.12.2019 o 14:31, SlawekOrfi napisał(a):

Palnik ma przesyp 5 kg

Rozwiń  

4,7 do 5kg ma najmniejszy palnik sv200-9 on powstał z myślą o grzaniu mieszkań w kamienicach czy blokach na wsiach takich wiadomo jakich... To powinno trafiać na mieszkania ok. 65 w porywach do 80mkw...dla SKZP 02 powinien siedzieć wentyl RV13AMS, DM85, WPa07, RMS120-40W... Mały silnik 40W. WPax6 o mocy 67W nie jest fajnie sterowalna na tym małym palniku przy tym sterowniku. 

Opublikowano (edytowane)

Pieklorz ja prawdopodobne mam 80w , to dobrze czy muszę zmienić 

Mam skzp02

Edytowane przez maniek130