Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam nadzieję że Tomek może coś podpowie,tylko co,za daleko do serwisu Timela

Sterownik piszczy i panel też,próbowałem starsze wersje i nic z tego,w domu już 19 stopni.

Edytowane przez slawek56
Opublikowano (edytowane)

Jak masz interfejs timela na USB to zmień kabelek na inny ten co jest w zestawie jest coś nie halo dawałem od tel.i wszystko idzie ladnie nie ma żadnych dźwięków przy aktualizacji parę sekund i gotowe

Edytowane przez MarekDabrowski
Opublikowano

Zamieniłem też na inny od tel. i nic,jeden wielki pisk panelu jak i sterownika

Opublikowano (edytowane)

Jak masz interfejs timela na USB to zmień kabelek na inny ten co jest w zestawie jest coś nie halo dawałem od tel.i wszystko idzie ladnie nie ma żadnych dźwięków przy aktualizacji parę sekund i gotowe

Też masz sterownik  w zabudowie?,panel przestaje piszczeć jak odłącze,ale sterownik piszczy cały czas i załączony jest podajnik

i siłownik zaworu,musiałem wyłączyć wtyczki ze sterownika.

W panelu wyświetla błąd brak komunikacji,chyba ze sterownikiem,ale z panelu nie usunęło poprzedniego

oprogramowania,wyświetla że nie odczytano sterownika.

Mam nadzieję że Tomek się odezwie i coś doradzi. w panelu mam nadal wersje V1.84,ale na stronie

nie ma już takiej wersji do sterownika

Edytowane przez slawek56
Opublikowano (edytowane)

Kamil ty chyba masz kontakt z Tomkiem Brz ?,sterownik jest jeszcze na gwarancji,tylko nie wiem jak działa serwis Timel w razie awarii.

Myślę że może być jak niedawno u kolegi bulik,okazało się że uszkodzone gniazdo w sterowniku do aktualizacji,

sam już nie wiem.

Edytowane przez slawek56
Opublikowano

Witam razem z kolega z forum doszlismy do momentu w moim piecu gdzie spalanie doszlo do min. 40kg doba (wczesniejsze 54kg), piec to witkowski 25kw 220m do ogrzania, brak zaworu 3/4droznego, bojler 150l, po wszelakich zmianach przy dobrym ekogroszku powstaja spieki i przesypuje groszek, potencjal wyliczony idealnie. Brakuje mi juz pomyslow co jeszcze poprawic w ustawieniach sterownika by zminimalizowac spalanie, a co najwazniejsze spieki.4addb5d649533133b48c9845ed481824.jpg85f5dadffe129c3f7fa7a919b4a4c160.jpge50069a78ffdd598eb071ec192e23270.jpg57dfcd41607b7b00c3f61b5ca2f372fc.jpg33caa9b72a122dd28f43c4f81cc64b74.jpg8c2cd8a66742392c0e95abff1a449aa4.jpg8ba3957d54f28a3f8905072e1ce7fc8c.jpg387d0120ede25f4685dc9ed97c101336.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zamieniłem też na inny od tel. i nic,

jeden wielki pisk panelu jak i sterownika

ja miałem tak samo i nie umiałem zainstalować programu musiałem wybudować sterownik i pojechałem do Timela okazaŁo sie rze jest uszkodzony układ scalony
Opublikowano

Być może w moim przypadku jest to samo,nie wiem ponieważ nie jestem elektronikiem,czekam na odpowiedz Tomka Brz.

Wymontować sterownik żaden problem,lecz ja nie pojadę ponieważ bardzo daleko,a po drugie nie jestem w stanie

bo jestem inwalidą,po bardzo poważnym wypadku .

Opublikowano (edytowane)

Witam razem z kolega z forum doszlismy do momentu w moim piecu gdzie spalanie doszlo do min. 40kg doba (wczesniejsze 54kg), piec to witkowski 25kw 220m do ogrzania, brak zaworu 3/4droznego, bojler 150l, po wszelakich zmianach przy dobrym ekogroszku powstaja spieki i przesypuje groszek, potencjal wyliczony idealnie. Brakuje mi juz pomyslow co jeszcze poprawic w ustawieniach sterownika by zminimalizowac spalanie, a co najwazniejsze spieki.4addb5d649533133b48c9845ed481824.jpg85f5dadffe129c3f7fa7a919b4a4c160.jpge50069a78ffdd598eb071ec192e23270.jpg57dfcd41607b7b00c3f61b5ca2f372fc.jpg33caa9b72a122dd28f43c4f81cc64b74.jpg8c2cd8a66742392c0e95abff1a449aa4.jpg8ba3957d54f28a3f8905072e1ce7fc8c.jpg387d0120ede25f4685dc9ed97c101336.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

No masakra inst. Do poprawy Nic nie zrobisz by mniej spalać.

post-1379-0-09643300-1518639006_thumb.jpgpost-1379-0-73116300-1518639032_thumb.jpg a tu co dla niektórych wykresy SĄ ZŁE post-1379-0-71752500-1518639173_thumb.jpg

Edytowane przez marekd
  • Nie zgadzam się 1
Opublikowano

Być może w moim przypadku jest to samo,nie wiem ponieważ nie jestem elektronikiem,czekam na odpowiedz Tomka BrzmiBrz.

Wymontować sterownik żaden problem,lecz ja nie pojadę ponieważ bardzo daleko,a po drugie nie jestem w stanie

bo jestem inwalidą,po bardzo poważnym wypadku .

Kolego ja wysłałem kurjerem na 3dzień byl sterownik z powrotem zadzwoń do pana tomka tak jak ja to zrobiłem i on ci wszystko wytłumaczy
Opublikowano

No masakra inst. Do poprawy Nic nie zrobisz by mniej spalać.

attachicon.gifimage.jpgattachicon.gifimage.jpg a tu co dla niektórych wykresy SĄ ZŁE attachicon.gifimage.jpg

Dla czego piszesz że nic nie zrobi A instalacjia do poprawy jak nawet nie wiesz jaką ma instalację jak masz pisać takie bzdury to lepiej nie pisz wale bo mnie aż irytuje taki zachowanie.......

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam 

doradzicie jaką dmuchawę kupić 

bo moja dmuchawa dokonała żywotu .

obecna dmuchawa to WPA 6 - wydaje mi się że była mocno przesadzona do mojego palnika, teraz zastępczo założyłem pozyczoną jakąś starą  WPA 120 

Palnik eko-pal 12  KW  sterownik oczywiście SKZP -02 

Opublikowano

Dla czego piszesz że nic nie zrobi A instalacjia do poprawy jak nawet nie wiesz jaką ma instalację jak masz pisać takie bzdury to lepiej nie pisz wale bo mnie aż irytuje taki zachowanie.......

Kolego bzdury to może ty piszesz bo ty to napisałeś jak nie ma chociaż 3 d a, pompa cwu wył bo działa na teronstacie ze stera. To jest do .....

nie irytuj się bo to. O narządzie osiągnął to 40 kg to jest bzdura jak dla mnie , tyle , jak Ci nie pasują moje posty to ......

Opublikowano

Bulik powiedz jaką wersję oprogramowania nie mogłeś zaktualizować 2.10 ?

Opublikowano

Panie Marek mnie nie trzeba uspokajać , dlaczego kolega od 40 kg nie napisze kto toa inst. robil bo napewno nie Fachowiec , może fachowiec z lat 70 od pieców zasypowych.

Jak ma ochotę to niech zdjęcia pośle to się zobaczy cototam jest stworzone , ale napewno masakra.

Opublikowano

Kolego bzdury to może ty piszesz bo ty to napisałeś jak nie ma chociaż 3 d a, pompa cwu wył bo działa na teronstacie ze stera. To jest do .....

nie irytuj się bo to. O narządzie osiągnął to 40 kg to jest bzdura jak dla mnie , tyle , jak Ci nie pasują moje posty to ......

Nie pisz takich bzdur bo nie masz pojęcia jaką ma instalację A od razu piszesz że do modernizacji. Skąd wiesz że nie ma Pomki CWU. Spalanie miał 53kg przy +7 * tera z ma 40kg przy -2 osiagnij tyle te 13kg to bedize dobrze już jeden z forum napisał że z 53kg nie da się nic zrobić A jednak się dało tak więc nie mając pojęcia jaką ma instalację nie pisz że się nie da

Opublikowano

Czy ja pisze ze nie ma pompy cwu ? Czytaj ze zrozumieniem . Dobrze powodzenia będę śledził jak to będzie się rozwijać to 40 kg.

Opublikowano (edytowane)

Kolega by nie poprosił o pomoc jak byśmy byli wstanie bez modernizacji całej kotłowni zejść że spalaniem i te spieki. Ja czytam że zrozumieniem tylko Ty od razu że się nie da A on poprosił o pomoc ze spiekami w większym stopniu

I gdzie ja napisałem że jak nie ma zaworu 3drogowego to jest do ..... bo nie pamiętam już

Edytowane przez KamilCK
Opublikowano

No to pomagaj bez wiedzy jaka ma instalacje , powodzenia .

Opublikowano (edytowane)

Nie wiemy jakim eko pali chyba że źle doczytałem. Jeśli chodzi o eko bobrek to u mnie nie może być więcej niż 26% powietrza ale może sam zainteresowany podał by więcej szczegółów

Edytowane przez MarekDabrowski
Opublikowano (edytowane)

Nie będę już komentował Twoich postów bo sam nie wiesz co piszesz

Tak pali Bobrkiem i powietrze ma 22% ale czym by nie palił to spieki jak kalafiory

Edytowane przez KamilCK