Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze mam jeden pomysl na pana Tomka.Polaczyč regulacju zewnetrznu i czujnik temperatury wewnetrznej.Jesli przy regulacji zewn.spadla temp.w dome(przy wieternych dniach),bylo by mozliwe automatycky zwiekszyč temp.zadana zewnetrznej o ustawione °C CO.......a nastepnie z powrotem.

Edytowane przez bercus
Opublikowano

Czy na obraz sterownika jak na foto jest jakaś recepta, czy tylko restart przez wyjęcie zasilania sterownika.

Przycisk włącz/wyłącz nie reaguje.

post-73893-0-85108600-1516704562_thumb.jpg

Opublikowano

Przed zakupem sterownika najpierw przeczytałem jego instrukcję, potem poczytałem ten wątek i szale na "tak" przeważyła możliwość aktualizacji oprogramowania i możliwość sugerowania zmian.

Gdyby to był mój pierwszy sterownik to bym myślał, że tak ma być i już, ale posiadałem już 2 w swojej kotłowni ustawiałem kilka u znajomych i wiem że niektóre opcje bardzo przydatne można by było zaimplementować w skzp-02.

Przyznaję że mój kocioł to wynalazek w którym mogę palić na palniku, albo drzewem w drugiej komorze, albo w tym samym czasie i tu i tu.

Dlatego fajnie by było aby sterownik mógł przemieszać wodę co jakiś czas podczas blokady przez panel pokojowy oraz po przekroczeniu pewnej zadanej temperatury a nie tylko 85*.

Kocioł załadowany suchym drzewem szybko nabiera temperatury i jeżeli trafię w czas gdy zatrzyma się pompka to sami możecie się  domyślić co dzieje się z kotłem.

Opublikowano

Czy na obraz sterownika jak na foto jest jakaś recepta, czy tylko restart przez wyjęcie zasilania sterownika.

Przycisk włącz/wyłącz nie reaguje.

Oldek. Ten zwis LCD nie powinien występować. Napisz maila na biuro, zrobimy wymiankę.

Opublikowano (edytowane)

Dziękuję za szybką reakcję w temacie i moja 100% satysfakcja z rozwiązania problemu.

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

Witam. Co zrobić żeby sterownik nie wchodził w czuwanie tylko sobie modulował cały czas.

I napisz czy masz pompe kotlowa lub pompka cwu chodzi non stop? Podstawa by kociol modulowal jest odpowiedni przeplyw wody.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

no to moze byc problem z modulacja. wiem po sobie.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

To Oldek:

Pisalem zawsze ulož zmian! nie po prostu WYJDŽ

Edytowane przez bercus
Opublikowano (edytowane)

Sonnyy24 piec musi cały czas chodzić nie może się odstawiać , musisz tak ukręcać parametry by dochodził do zadanej np. 57 . Brak pompy kotłowego w dużym stopniu niweczy modulacje. Zawór 4 d to szybkie obejście przez inst. Tematu ochrona powrotu, by był dobrze zrobiony to musi być odpowiedni przekrój zaworu , masz na pewno 1 cal.

Pokaz jakieś zdjęcia tej twojej kotłowni.

Po co chcesz by czuwał kocioł przy takich temp.na zewnątrz zrobisz z niego dwu stan i tyle .

Puść pompę Cwu na stałe zobaczysz poprawę.

Edytowane przez marekd
Opublikowano

Pompki kotlowej brak.Zawór czterodrodowy,pompka co,pompka cwu, pompka CO chidzi caly czs.Pompa CWU chodzi czasowo.

Stały odbiór ciepła ma być , zawór 4D ma siłownik? Obieg kotłowy zrób przez CWU wymuś na stałe, ochrona powrotu nie mniej jak 50 st.regulacja temp w chacie jak rozwiązana? Zawory na grzejnikach, czy pogodówka i czujnik wew/panel pokojowy? Te rzeczy mają wpływ na pracę ciągłą albo odstawianie kotła.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zawory na grzejnikach są podlogowka jest ,czujnik zewnętrzny i pokojowy jest,zawór 4d z silownikiem. Właśnie nie chce żeby czuwał tylko modulowal

Opublikowano

Kto ta inst robił ?

Opublikowano (edytowane)

Czemu ludzie najpierw nie czytają forum nie dowiadują się jakie rozwiązanie będzie dobre dadzą szkic .Wpuszczaja INSTALATORA z usterki, instalator kasuje i wychodzi a tu się zaczynaja klocki.

Ja ma takpost-1379-0-76366600-1516725678_thumb.jpg

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano (edytowane)

Hydraulikowi się należy *** za to.na co nie spojrzysz, to ***. Ale zawór z sitkiem jest wstawiony perfekcyjnie . Obieg CWU masz na zupełnie innym obiegu,wymuś go w sterze aby chodził non-stop. Druga rzecz CO ma grzać na zasadzie mocniej/słabiej a nie włącz/wyłącz, możesz to tak ustawic, masz siłownik na 4D i czujnik w panelu więc nie będzie problemu.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie używać wulgaryzmów