Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ Kacper12

a o niekontrolowanym wzroście temperatury np. 90 stopni, gdy w moim przypadku jest wyłączona pompa CO. Czy przy tej temperaturze awaryjnie uruchomi pompę i zawór 4D by schłodzić kocioł?

to jest logiczną konsekwencją zabezpieczeń w układzie CO, tak jak to napisał mój przedmówca.

Sorry, ale całkowicie odwrotnie zrozumiałem Twoje pytanie. Pomyślałem że Ty boisz się iż CO będzie Ci grzało gdy na dworze masz +300C ... ;)

Dla mnie akurat było to wiadome, gdyż udało mi się już podnieść dość wysoko temp kotła. Ten sterownik reaguje już przy 850C tak jest przynajmniej w moim egzemplarzu.

Opublikowano

Dzięki.

O taką sprawdzona informację mi chodziło.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam panowie trochę nie w temacie ale posiadam ten sterownik i chciałbym dokupic do zaworu trzy drożnego GOSHE siłownik afriso ARM 343 czy to będzie jedno z drugim współgrało bez problemu włącznie z bezproblemowym montażem za odp. zgóry dziekuję.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz bo się bałem że kupię sobie przez internet i nie bedzie mi pasował z montażem.

Opublikowano

No własnie tego nie wiem i chciałem żeby mi ktoś podpowiedzial czy mogę taki zakupic .

Opublikowano

No tak ale cały zestaw to by trzeba wszystko rozbierać a tak bym tylko musiał założyć siłownik i po sprawie

Opublikowano

No faktycznie stówke tańsze ale ciekawe czy tamten by też pasował.

Opublikowano

Witajcie

Ostatnio dużo pracy włożyliśmy w rozwój softu do SKZP. 

Pod koniec tygodnia udostępnię wersję 1.93

Wprowadzone zmiany:

-Praca impulsowa pompy cyrkulacyjnej CWU (np. minuta pracy, 10 przerwy) - w pełni konfigurowalne

-Możliwość ustawienia dowolnej charakterystyki powietrza dla całego zakresu mocy (można sobie ustawić korektę powietrza dla wybranej mocy) - podgląd charakterystyki powietrza

na osobnym wykresie

- Możliwość zblokowania modulacji dla danej mocy. Można sobie zablokować moc np. na 40 % i dokładnie doregulować powietrze

- Funkcja AUTO - LATO. Można ustawić temperaturę zewnętrzną przy której wyłączą się obwody CO. Można ustawić osobne temperatury dla CO1 oraz CO2

- W obwodzie CWU, jest teraz dodatkowa opcja - POMPA STALE WŁĄCZONA - do wykorzystania gdy pompka jest wykorzystywana jako kotłowa.

- programy czasowe dla obwodu CO2 (można ustawić w jakich godzinach i dniach ma być aktywny)

Trwają ostatnie testy wewnętrzne

Opublikowano

Witam,

będzie też dostępna wersja dla Wersji zabudowanej i panelu sterującego?

Opublikowano

Panie Tomku proszę dołożyć sterowanie jeszcze jednym mieszaczem na co 2

Opublikowano

Witam. Od samego początku mój skzp-01 posiada jeden obwód, nie wiem dlaczego, bo w pierwotnej wersji było okienko z obwodem numer jeden i prawdopodobnie można było dodać obwód, teraz po aktualizacji tego okna nie ma. I niema możliwości rozbudowy?. Pozdrawiam.

Opublikowano

Mogę użyć czujnika powrotu

Opublikowano

No to czekamy na modUŁ też. Miał być na jesieni zeszłego roku.na razie sporo osób korzysta z apki od Wojtka.Możliwe że moduł się niedługo pojawi bo ucichlo coś na forum, apka ostatnia ze stycznia bodajże dalej nie jest rozwijana.