Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj zamówiona płyta główna do Ferroli Biopellet Pro dzisiaj otrzymałem kurierem nową. Tak że może będzie coraz lepiej z dostępnością serwisu. 

IMG_20200915_155349.jpg

Opublikowano (edytowane)

Witam dodam że jestem tu nowy i mam problem z kotłem Ferroli Premium 12 kw wyświetla się błąd er 25 i kocioł się nie odpala nawet po resecie co może być przyczyną za wszystkie odpowiedzi dziękuję.

Edytowane przez Jata
Błąd literowy
Opublikowano

Witam odkręcenie koszyka nic nie dało dodam jeszcze że kocioł pracował 2 dni zainstalowany tydzień temu wydaje mi się że elektronika to słaby punkt tych kotłów.

Opublikowano (edytowane)

Myślę że to brak kontroli jakości po złożeniu. Dlatego zdażają się problemy na początku. 

Edytowane przez pospisz
Opublikowano (edytowane)

Mam nadzieję że tak jest i po naprawie będzie wszystko ok

Mam pytanie do pospisz orientujesz się czy biopellet premium 12kw można przeprogramować na 18kw

Edytowane przez Jata
Błąd literowy
Opublikowano

Jakby startował z tego samego poziomu co 12KW to czemu nie, w przeciwnym razie nie ma sensu. 

Opublikowano

No to jak da radę to same plusy. Sam mam tak w Lagunie. Szybciej dochodzi do pewnego progu i szybciej zmoduluje w dół. CWU też szybciej zagrzeje.

Opublikowano

Da da. Chyba że zakładasz spalanie na poziomie 50kg na dobę, wtedy będziesz mial 12KW na pełnej mocy.

Opublikowano

Podłoga.

Opublikowano

Po zmianie kotła instalacja jest przerobiona przez instalatora który jest serwisantem z Ferroli więc powinno być ok zainstalował kocioł zgodnie z zaleceniami producenta

Ale grzanie na 40 stopni odpada bo ochrona powrotu jest na 55

Opublikowano (edytowane)

Czyli atv55. Mamy 55 powrotu i fajnie. Ja nie mam i mam 60.

Edytowane przez pospisz
Opublikowano

Tak z tego co widzę to podłączył to tak jak pokazuje schemat Ferroli z jedną pompą i zaworem przełączającym co cwu na dziś będę kończył pisanie jak naprawią mi kocioł to się odezwę

Opublikowano

Witam ponownie kocioł naprawiony zgłosiłem awarię w niedzielę a w poniedziałek już był serwisant okazało się że silnik czyszczący palenisko się zablokował gościu siedział że cztery godziny ale naprawił coś tam przesmarowal ustawił i jest ok