Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tzn ze za dużo mj? Paliłem bartex silwer ale już go nie kupię 

Opublikowano

Wiem czytałem to tylko twoim zdaniem mam palić takim węglem czy mniejszej kaloryczności. A powiec mam ten zawór 4d nieszczęsny albo szczesny bez siłownika tylko proszę nie pisz że mam założyć. Palac miałem w pozycji 4 na instalacje szło około 40 stopni to wystarczało ponoć palac w Pid trzeba go bardziej otworzyć żeby więcej szło na instalacje a czym więcej na instalacje tym mniej na powrót bez sensu

Opublikowano

Rzecz w tym, że na polskim rynku jeśli węgiel na 28MJ, to na pewno ma wyższe RI. ta to nawet nikt nie oznacza. A do tego wszystkiego jeśli ma byc typu 31 (jak pisze w tabelce na s 18), to takiego węgla wogóle nie ma we wszechświecie. 

A pid z 4d to nie ma całkowicie nic wspólnego.  No i teraz już nic więcej nie wolno mi pisać :-) 

Opublikowano

Witam ale nie rozumiem dlaczego koledzy mnie tak gnębią za 2stana i że taki duzy piec kupę ludzi pali tu w 2 stanie

Opublikowano

No na forum przecież czytałem takie wypowiedzi np że u kogoś PID się nie sprawdza tylko 2stan a mam Pyt jak grzejesz tylko wodę to lepiej na PID czy 2stan bo znowu słyszałem że zdania są podzielone

Opublikowano

A na tym moim ster zna się ktoś bo miałbym jeszcze parę pytań 

Opublikowano
Godzinę temu, Pawelpieklorz napisał:

Czyli nie opłaca się kotłem grzac

Wszystko zależy jaki bojler ile ludzi itd,Ja mieszkam już tylko z żoną więc kotłem sie nie pyli.

Opublikowano
Godzinę temu, Pawelpieklorz napisał:

Czyli nie opłaca się kotłem grzac

Przyjdzie pora to wszystko przetestujesz sam, u mnie np.  w jednym kotle nie opłaca się a grzeje a w drugim nie grzeje choć się opłaca, i gdzie tu logika.

Opublikowano

Dobra może się powtórzę ale serio niema tu nikogo z takim kotłem jak ja może ktoś się w końcu odezwie

Opublikowano

Koledzy mam Pyt a w pidzie w ustawieniach serwisowych coś zmieniać czy nic nie ryc

Opublikowano

Zmienia się dopiero jeśli zachodzi taka potrzeba.

Opublikowano

Tylko skąd to będę wiedział np  jak mam min i max czas podawania i przerwy i wentylator to co będzie lepsze fabr czy zmniejszyć czy zwiększyć albo np temp spalin jest do 220 to bym zmniejszył a np granulacja paliwa lepsza drobna czy gruba

Opublikowano

Jakieś pierdoły z lat 90 przyswajasz bezbłednie, a jak Ci tu piszemy jak postąpić z tym sterownikiem - to spływa po tobie jak po kaczce. Nie masz o tym pojęcia, a chcesz poprawiać po największej fabryce sterowników węglowych w Europie. 

Masz działać jak w instrukcji - niczego nie dotykać, tylko w razie niezbędnej potrzeby skorygować powietrze. 

Opublikowano

Mogłeś  to jakoś normalnie napisać ale dobra jakoś przeżyję ok rozumiem za dużo się tym wszystkim przejmuje a wogole to internet itd itp za dużo czytałem oglądałem i mam kołomyję w łbie. 1 to mówi 2 co innego itd itp. Pyt bo widziałem że ktoś zmieniał ustaw fabr o których pisałem na jakimś tam filmie a ty po mnie jedziesz