Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie należę do żadnej partii ale zdanie mam w wielu sprawach takie same jak ten miły starszy pan. Wolno mi, nie korzystam w żaden sposób z tego, że akurat rządzą. I jednocześnie w wielu sprawach mam inne zdanie i o tym też mogę mówić, czy pisać. Koledzy zresztą też. O czym to świadczy ? Może o tym, że ci co piszą o dyktaturze, zamachu na demokrację i inne podobne teksty albo są głupi albo mają w tym swój własny cel i za głupców mają całą resztę...

Gość berthold61
Opublikowano

Tak robią Wasi dziennikarze i Wasi politycy

A ci wasi to ci pejsowaci ? raczej tak patrząc na właścicieli tych stacji , więc oni robią sieczkę z mózgu a ty nawet o tym nie wiesz bo dobrze to sprzedają , wystarczy popatrzeć na zapraszanych gości do studia i zawsze jedni a ci sami a to fundacja Stefana Batorego (myślę że wiesz co to jest ) a to jakiś Cimoszewicz a to Frasyniuk też myślę że wiesz kim oni są

Opublikowano

Na mój post w którym przedstawiłem zdanie własne dostałem od razu chamską odpowiedź posiadacza moherowego beretu

A ja myślałem że @sambor to jakiś fachowiec, hydraulik po zawodówce.

A to zwykły polityczny troll  :(

Tu od razu odpowiem - @oldek ty nie myśl tylko słuchaj prezesa i ojca dyrektora oraz pobieraj wytyczne od proboszcza.

W waszych kręgach myślenie jest zakazane, należy klepać to co góra zsyła.

Oraz jak mniemam badacza przyrostu naturalnego w swojej okolicy

Kolego Sony mam nadzieję że do tego przyrostu i zwiększenia płatności +500 przykładałeś osobiście rękę albo jakiś inny członek

Stać chyba Ciebie na coś więcej... Ja pamiętam jak ON był grubo ponad 5 złotych i chociaż rząd był wtedy z tej właściwej opcji, to też nic z tym nie zrobił. A co do 500+, to też sądzę, że można było wymyśleć coś lepszego ale nie przesadzajmy z tym, że korzystają z tego tylko ludzie z marginesu. W Warszawie może efektów nie widać ale na mojej głębokiej prowincji młodych mam z dziećmi przybywa i to widać gołym okiem. A co do walki ze smogiem, itp. to zapłacimy za to wszyscy i poczujemy z pewnością. I nawet jak wszyscy położą 20 cm ocieplenia na swoje domy, to koszty energii będą już tylko rosły...

Opublikowano

Kol. sambor nie wiem jakiej opcji jesteś członkiem... Ale komuś zarzucasz obrażanie a sam co robisz ? To, że ktoś ma inne zdanie od Ciebie, to od razu oznaka że "moher" i słucha ojca dyrektora czy innego klechy. Jak łatwo przychodzi Ci zaszufladkowanie innych... Moje poglądy na temat kleru nie nadają się do publikacji, co nie zmienia faktu, że w innych sprawach często się zgadzam z linią kościoła a nawet uważam, że jego liberalne skrzydło doprowadzi go do definitywnego upadku. Dla Ciebie pewnie obiektywny był ojciec Sowa z TVN-u, który bezstronie krytykował nową władzę... Albo sprzeczajmy się na argumenty albo wcale. Wiadomo, że stolica i duże miasta nie lubią obecnej władzy, bo środki popłynęły na prowincję ale tam też mieszkają Polacy...

Opublikowano

Na mój post w którym przedstawiłem zdanie własne dostałem od razu chamską odpowiedź posiadacza moherowego beretu

Tu od razu odpowiem - @oldek ty nie myśl tylko słuchaj prezesa i ojca dyrektora oraz pobieraj wytyczne od proboszcza.

W waszych kręgach myślenie jest zakazane, należy klepać to co góra zsyła.

O, troll się przespał i od rana znowu trolluje.

Jestem cham, bo napisałem ze pan Troll to hydraulik po zawodówce ?

Ok, przeliczyłem się, jesteś hydraulik bo za Panem majstrem miesiąc torbę z narzędziami

nosiłeś i do fachu się przyuczyłeś. 

Opublikowano

Widzę,że każdy myślący człowiek,który nie chłonie propagandy dla ciemnoty,tylko rozumie kierunek zmian,to dla pisiorow troll?

Opublikowano

Trudno, pisior wyszedł z nory i obraża wg wytycznych prezesa - wszystko zgnoić, oblać gównem a co dalej to nie ważne.

Grunt aby nasze było na wierzchu.

PS

Dla ciebie pisiorku jestem Panem Trollem 

PS2

A tak na marginesie zastanów się dlaczego u mnie w parafii spadła frekwencja na mszach o prawie 20% a wizytę "po kolędzie" zamówiło niecałe 50% wiernych?

Opublikowano

Panie Troll, niech Pan nie zapomni przekazać rodzinie, aby czasem do kościoła nie wnosili.

A tak na marginesie, Ciebie pisze się z dużej litery Panie majster.

Nie jestem pisior jestem .N, łyso Panie Trollu

Opublikowano

Jedno co "nam panującym " się udało to skłócić naród, a niedługo będziemy skłócenu z całm światem !

Opublikowano

Ale paru przegrywów sobie pokrzyczało, nim utoną w gównie. Paru wyplynelo na ciemnej,jak sie okazalo brunatnej,masie.

Gość berthold61
Opublikowano

Wy się między sobą kłócicie a wg mnie doprowadza do tego POpaprana partia , patrzę teraz aktualnie na konwencję PO qrwa ten idiota szef tej niszowej mam nadzieję parti od godziny pluje na PIS ani słowa nie zająknie się o swoim programie aby zachęcić na siebie tylko wywołuje odrazę , jak ten idiota chce kiedykolwiek wygrać wybory ? czym  ? pluciem ? dobrze im życzę aby w następnych wyborach nie przekroczyli progu wyborczego , bardzie rzeczową partią jest SLD mimo że to nie moja bajka

Opublikowano (edytowane)

Panowie bez wulgaryzmów i obrażania się wzajemnie proszę.

Nie mogłem nigdzie znaleźć ostatniego opracowania sondaży i preferencji, które dość trafnie opisywało fenomen dużego poparcia dla "dobrej zmiany" ale tu jest coś w ten deseń http://www.rp.pl/Rzecz-o-polityce/309199903-Michal-Szuldrzynski-Czego-nie-rozumieja-krytycy-PiS.html

Zaklinanie moherami nic nie daje, podobnie oskarżanie kościoła. Ten ostatni z każdą władzą dobrze żyje. Nawet za komuny miał się jak bułka w maśle, nie licząc może pierwszych lat stalinizmu. A w dodatku wiadomo, że jak ksiądz z ambony powie jak głosować, to większość zagłosuje odwrotnie... Przyczyny są inne, głębsze i o dziwo racjonalne. Ja rozumiem, że można nie lubić PiS-u ale nie rozumiem jak można jeszcze ufać za grosz tzw. totalnej opozycji. Wszyscy piszecie o używaniu rozumu ale w praktyce, to chyba kiepsko z tym idzie, no chyba że nie o rozum, tylko o profity chodzi...

Edytowane przez SONY23
Opublikowano

Panowie, jeżeli dyskutujemy tu o polityce to dyskutujmy o polityce związanej z ochroną powietrza lub jej brakiem. Temat jest wagi życia i śmierci, a robicie z niego San Escobar, bo kłóci się z jedynie słusznym obliczem partii rządzącej. Ukrycie prawdy w koszu może im się przysłuży, ale nikomu z nas.

Opublikowano

Są różne paliwa, różni palący ale efekt jest jeden jak poniżej.

Kol Sambor dla forumowicza Oldek wszyscy którzy  piszą inaczej o swoich spostrzeżeniach i doświadczeniach niż on "myśli" lub tak jak ja pisałem o wielkości spalania mojego kotła są TROLAMI  i wciskają innym kit  a on wie wszystko najlepiej więc nie warto kopać się z koniem i tak do swoich racji go nie przekonasz  . A ja i na pewno wielu forumowiczów darzy cię dużym szacunkiem i uznaniem za wiele dobrych i fachowych rad na tym forum .

Opublikowano (edytowane)

Panowie, jeżeli dyskutujemy tu o polityce to dyskutujmy o polityce związanej z ochroną powietrza lub jej brakiem. Temat jest wagi życia i śmierci, a robicie z niego San Escobar, bo kłóci się z jedynie słusznym obliczem partii rządzącej. Ukrycie prawdy w koszu może im się przysłuży, ale nikomu z nas.

Właśnie sobie oglądam mapę zanieczyszczeń i cud... Mróz, wszyscy palą śmieciami a koloru czerwonego czy brązowego mniej niż jak było cieplej. O co chodzi ?

https://map.airly.eu/pl/

Edytowane przez SONY23
Opublikowano (edytowane)

Silny wiatr rozwiał.dymy a śnieg zasypał czujniki pomiarowe,

Ponadto paliwa alternatywne (śmieci) są dobre na temp wyższe tak do -2 -5C

Przy temp -10 i niżej nie wyrabiają i wtedy trzeba wyciągnąć węgiel

Edytowane przez sambor
Opublikowano

Jaśnie Państwo wyjechało po słoiki do rodziców i w kominkach nie palą.

Opublikowano

Teraz czyste powietrze znad Skawiny wypelni krystaliczną przejrzystoscia nasz kraj. Tak,jak wczesniej zalalo go milion samochodow elektrycznych.

Opublikowano

Kolejny mroźny dzionek a nawet w Krakowie i okolicach sporo zielonych plamek z czujników zanieczyszczenia powietrza. Palimy mocniej, spalamy więcej a smog mniejszy ? Eureka... To ocieplenie klimatu i ciepłe zimy odpowiadają za smog i wzrost kosztów ogrzewania. Paranoja ? Co na to powiedzą forumowe Kasandry ?

Opublikowano

No tak wiatr... Ale przecież powietrze w Polsce zatrute jest wszędzie. Jedne zatrute wywiewa drugim zatrutym ? A tu wygląda, że wystarczy lekko uchylić okno i "bąk" puszczony w małym pokoju gdzieś znika...

Opublikowano

Bąk zostaje w pokoju tylko się rozrzedza i sensory w nosie rejestrują tą zmianę jako powietrze czystsze to samo jest ze smokiem całe obszary kraju są bez tej cholery lasy pola. Wiatr nawiewa to czyste do czujnika i stąd takie dobre wyniki. poz Hermogenes