Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajna odpowiedź podoba mi się rozumiem instrukcje cw400 ale teraz...... Instrukcja obsługi czy instrukcja montażu dla instalatora?

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ok dzięki za podpowiedź postaram się wysilic i poszukać gdzieś jeszcze pomocy w ogarnieciu sterowania piecem PS nie każdy zna się na piecu, sterowaniu ustawianiu itp

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc

Opublikowano

Taaaaa serwis wg serwisanta miałem cw400 na piecu do dnia dzisiejszego piec uruchomił się prawie 37tysiecy razy a pracuje niecały rok (11miesoecy) dziennie odpalał się ponad 140razy. Na początku mieliśmy piekarnik 26stopni w domu i dzięki forum zmieniłem położenie tego cuda i teraz startuje około 70 razy na dobę z czego już jestem zadowolony ale chce skumac co i jak ale to jednak jak piszesz wezwe serwis niech ustawi jak było będę miał lepiej

Opublikowano

kolego szypior ja nikomu łaski nie robie pytając się o te punkty itp, na forum muratora (jak jest źle że podaje inne forum to przepraszam ale to przykład) jest wklejone foto z punktem 1.w1 szukam tego punktu u siebie w instrukcji NIEMA, jestem na stronie junkersa sciągam instrukcje ( ta jest ciut inna bo różnica jest w numerach w mnie jest 6 720 812 361-13,30 a na str junkersa 6 720 812 361-13,20 ) tutaj też tych punktów NIEMA nawet pisząc kropa w krope to co jest tam na zdjęciu. To teraz kolega szypior niech sie pochwali jaki Ty masz numer skoro to u Ciebie jest a u mnie niema nawet w 2 różnych instrukcjach 

Opublikowano
kolego szypior ja nikomu łaski nie robie pytając się o te punkty itp, na forum muratora (jak jest źle że podaje inne forum to przepraszam ale to przykład) jest wklejone foto z punktem 1.w1 szukam tego punktu u siebie w instrukcji NIEMA, jestem na stronie junkersa sciągam instrukcje ( ta jest ciut inna bo różnica jest w numerach w mnie jest 6 720 812 361-13,30 a na str junkersa 6 720 812 361-13,20 ) tutaj też tych punktów NIEMA nawet pisząc kropa w krope to co jest tam na zdjęciu. To teraz kolega szypior niech sie pochwali jaki Ty masz numer skoro to u Ciebie jest a u mnie niema nawet w 2 różnych instrukcjach 
A mówiłem przeczytaj instrukcje serwisowa, nie muszę się chwalić bo cudownej instrukcji nie mam tylko taka jak Sambor wrzucił ale tobie już nie chciało się zajrzeć do dwóch
Opublikowano (edytowane)
W dniu 19.11.2019 o 10:47, macsss napisał:

kolego szczypior skoro jesteś aż tak *** to znajdz mi proszę tutaj te punkty link bezpośredni do instrukcja montażu i konserwacji mojego kotła a ten to link bezpośredni do mojego kotła ale Instrukcja obsługi i nie gadaj że nie zaglądałem 

Czyli nie tylko masz problem  czytaniem instrukcji ale też tematów na forum lub/i z czytaniem ogólnym bo nie wiesz jaki masz kocioł.

Podpowiem ci ostatni raz bo jestem  ***  i kończę tą bezsensowną konwersację z tobą a ty się dalej bujaj z kotłem.

TYTUŁ TEMATU Junkers Cerapur Smart 24-5c

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie używać wulgaryzmów
Opublikowano

Witam

Ustawiłem strefy czasowe według 1 poziomu temperatury czyli przez całą dobę 1 temperatura ale nie wiem czy to dobrze zrobiłem. Może podpowiecie.

Od 0:00 ustawiłem 16 stopni

Od 6:00 ustawiłem 16 stopni

Dobrze czy źle?

A Jeszce chciałem zapytać o próg obniżenia mam ustawiony na 16 stopni może być czy coś zmienić?

Pozdrawiam 

Opublikowano

Bez różnicy, tryb automatyczny może być na dwie temp i wtedy ustawia się od której godziny grzanie a do której obniżenie, drugi tryb to ustawienie więcej niż dwie temperatury na dobę a manual to stała temp przez 24h. W każdym trybie, działa pogodowka i utrzymywanie zadanej temperatury. Sprawdzone

Opublikowano

nie zmieniaj na manual- zostaw w automacie- po to on jest - przy manualu działa w oparciu o strefy czasowe i będzie utrzymywał stałą temperaturę do zmiany - zwykle max 48h chyba że zablokujesz tryb manualny. ten sam efekt masz ustawiając 1 poziom temperatury całą dobę. wystarczy ze zadasz ją od 00:00 i wyrysuje kreske na grafice godzinowej stałej temperatury przez całą dobe lub cały tydzień zależnie od tego jaki program wybrałeś

jak rozumiem chcesz trzymać na razie 16stC- może więc aby nie taktował obniż górną granicę w krzywej grzania. wtedy będzie pracował z niższą temperatura zadaną i rzadziej się wyłączał 

macsss

wystarczyło napisać że masz Bosha a nie Junkersa i całej dyskusji by nie było. myślę że musisz kombinowac z krzywą grzania jak ciągle się wyłacza i masz zbyt ciepło ale to można pociągnąć w twoim temacie 

• Zgadzam się 1
Opublikowano

Timon ja używam tak, że mam manual i temp ustawiona 22'. Nie jest ona przez 48h chyba że przytrzymasz przycisk manual , jest na stałe. Dlaczego sądzisz inaczej? Czy w instrukcji jest napisane inaczej? Co rozumiesz mówiąc że w trybie manual oparty o strefy czasowe? Ja sprawdziłem każdy tryb i utrzymuje taka sama temp na każdym z nich. A ty?

cd5c619cf6f642355b671792ab56ff70.jpgfea3c3c2f877821832643b34ca4695ca.jpg

Opublikowano

może nieprecyzyjnie się wyraziłem.

Jak włączysz Manual nie na stałe to CW400 będzie utrzymywało temperaturę z tego trybu  na okres czasowy jaki ustawisz dla trybu Manualnego. Jak przytrzymasz będzie trzymać stała temperaturę  przez cały czas- ale tylko wtedy.

pogodówka będzie działać  niezależnie czy w auto czy w manualnym trybie.

wolę i sugeruje używac trybu automatycznego a manualny zostawić na sytuacje nietypowe ale jak komu wygodniej to sam wybierze.

Mam nadzieję że teraz wszystko napisałem w sposób zrozumiały bez skrótów myślowych.