Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik tech

Egonito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja miałem Termo-eco z Castoramy . Jeszcze stoi w kotłowni bo nie ma kiedy wyciągnąć i gratów od niego sprzedać. jeszcze dałby rade parę latek ale ja już mam dość smarkania na czarno

Opublikowano
10 minut temu, gmaj22 napisał:

Nie dam głowy uciąć, że jest to palnik Pancerpola, ale na pewno fajka "pancerpolopodobna" :) Ogladałem  kiedyś te Webermany w Castoramie.

Tak masz rację kupiłem go w castoramie

Opublikowano

Gdyby to miał być marketowy "brand" Stąporkowa, to bardzo prawdopodobne, że jest tam ich palnik. Nawiasem mówiąc, bardzo dobry.

Gość Visitor1230
Opublikowano
9 minut temu, TIMON120777 napisał:

ja miałem Termo-eco z Castoramy . Jeszcze stoi w kotłowni bo nie ma kiedy wyciągnąć i gratów od niego sprzedać. jeszcze dałby rade parę latek ale ja już mam dość smarkania na czarno

Jakos zawsze kojarzylem ze masz Ogniwo. Niewazne. Tez ostatnio uwolnilem sie od wegla. A ze nie mam mozliwosci grzania takim gazem to poszedlem w pellet. Co do smarkania na czarno. Tez mi przeszlo :)

Opublikowano

Stąporków sprzedaje pod swoim szyldem w Casto 

to jak dobrze kojarzę to Centrometal robi 

Opublikowano
Teraz, TIMON120777 napisał:

Stąporków sprzedaje pod swoim szyldem w Casto 

to jak dobrze kojarzę to Centrometal robi 

Tak centrometal wrzuciłem 2zdjecia tylko ich tu nie widzę 

IMG_20191121_204924.jpg

IMG_20191121_204941.jpg

Opublikowano

niewiele na nich widać ale po tym co widze to korekta nadmuchu w dół delikatna 

podejrzewam że rura do komina gorąca

Opublikowano
8 minut temu, TIMON120777 napisał:

niewiele na nich widać ale po tym co widze to korekta nadmuchu w dół delikatna 

podejrzewam że rura do komina gorąca

Powiem Ci ze sprawdziłem rurę ręką i nie jest gorąca ale nadmuchem zjechalem 

Opublikowano

tylko ta korekta niewielka - nie wiem jak masz stopniowany nadmuch czy od 0 do 100 czy np od 1 do 12 ale zmniejsz nie więcej niż o 5% poprzedniej nastawy i zostaw do jutra. następna korekta zależnie od efektów nie częściej niż co 12 godzin

Opublikowano
1 minutę temu, TIMON120777 napisał:

tylko ta korekta niewielka - nie wiem jak masz stopniowany nadmuch czy od 0 do 100 czy np od 1 do 12 ale zmniejsz nie więcej niż o 5% poprzedniej nastawy i zostaw do jutra. następna korekta zależnie od efektów nie częściej niż co 12 godzin

Od 0 do 100

Opublikowano

to jak pisałem minus 5% od poprzedniej wartości

Opublikowano
19 minut temu, TIMON120777 napisał:

to jak pisałem minus 5% od poprzedniej wartości

OK dzięki 

Opublikowano

Może inaczej dojdziemy, jaki tam potencjał jest. Dasz radę spisać jakie sa obroty silnika i przełożenie motoreduktora? Ewentualnie zdjęcia tabliczek na silniku i reduktorze.

Na początek dałbym 8 sek podawania na 60 sekund postoju. W dwustanie ma szybko dobić do zadanej i sie odstawić. Jak trochę opanujesz kocioł, to pobawisz się w ciągłą pracę- wtedy jest najbardziej ekonomicznie.

Opublikowano

klasyczny numer producentów. Mały kocioł , mały palnik i huragan do tego. Potem problem bo wiatrak ustawiony na 20% kopci a na 30% wyrywa opał do komina. No ale masz co masz i musisz z tym żyć. Jak jest jakas przesłona na dmuchawie to zostawić prześwit 1-2cm i powoli schodzić w dół z nadmuchem żeby nie przekroczyć progu sprężania. wtedy nie będzie miała siły przepchnąć odpowiedniej ilości powietrza przez złoże opału i zacznei kopcić i produkowac sadzę. jak dojdziesz do takiego stanu pozostanie kombinowanie z innymi parametrami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.