kocyl Opublikowano 4 Sierpnia 2018 #1 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Jako że jestem nowym użytkownikiem forum chciałbym wszystkich przywitać. Jak wiekszosc z Was tutaj stoję przed wyborem kotła. Wybór padł na kocioł na pellet. Znalazłem w sieci kocioł który wydaje mi się fajną alternatywą dla Reda, slimpel czy edikamin. Chodzi o kocioł KF box https://e-kominki24h.pl/c/610/kf-box-kotly-co-na-pellet.html . Cena konkurencyjna, pionowy wymiennik, kompaktowa budowa, posiada opcje automatycznego czyszczenia rusztu i wymiennika, nieduże wymiary itp. Proszę znawców o opinię na temat tego kotla. Z góry dzięki.
Gość Visitor1230 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 #2 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zapewne chodzi o KF box 14X. Nic nie wiadomo o sterowaniu. A to juz polowa sukcesu przy spalaniu pelletu. Kociol sam w sobie troche dziwny ze wzgledu na to ze wentylator zostal zastapiony tylko wyciagowym. Ja bym tego nie kupil.
kocyl Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Autor #3 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Dzięki za opinie. Dołożę więc chyba do biawara pellux 200 touch lub Red compact. Droższe ale za to sprawdzone konstrukcje.
sambor Opublikowano 4 Sierpnia 2018 #4 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Z tych dwóch to Biawar jest lepszy - ma dużą pojemność wodna, czyli praktycznie nie potrzeba bufora.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.