Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki Kocioł Wybrać?

xxameliniumxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taką małą sprawę chodzi o kocioł jaki wybrać? i przede wszystkim na co? mianowicie niedawno kupiłem mieszkanie w którym piec znajduje się w mieszkaniu ale chciałbym przenieść piec do piwnicy. Mieszkanie znajduje się w bloku na parterze, powierzchnia tego lokum to 65m2 w mieszkaniu znajduje się 6 grzejników i podłogówka na powierzchni mniej więcej 10m2. Mieszkanko ocieplone styropianem 15cm. Tu nasuwa się pytanie jaki kocioł wybrać i na co? Szczerze powiedziawszy zastanawiałem się nad ekogroszkiem lub peletem. z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Gazowy

Opublikowano

Właśnie w gazowy nie chciałbym się pchać 

Opublikowano

Jeśli nie chcesz gazowego to na tak małą powierzchnię bufor+grzałka+IItaryfa lub jakiś mały odleciał.

Wybij sobie z głowy węgiel, no chyba, że zasypowca z buforem dużym. Ale chyba nie warto.

Ale ja bym brał kondensata gazowego. Będzie najtaniej.

Opublikowano

A jeśli chodzi o gazowy piec to jaki ten piec kupić? i co trzeba załatwić aby go założyć? chodzi mi o jakieś plany, pozwolenia.Dodam że przyłącze do gazu mam pod samymi drzwiami.

Opublikowano

spółdzielnia mieszkaniowa kiedyś była ale padła teraz jest wspólnota mieszkańców to raczej nie będzie potrzebna zgoda

Opublikowano

Kupuj Termet Ecocondens Gold Plus 25kW.

U rodziców taki zakładałem na jesieni. Po konsultacjach z serwisantem różnych kotłów.

Działa dobrze.

Kosztowo wychodzi taniej niż przewymiarowanym DSem Zębca.

Dodatkowo masz tanie CWU

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.