Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zakaz Palenia Węglem

Gość miki1212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem ze  śląskiego, chciałem niedługo wymienić kocioł na V klasę ale jak za 5 lat zabronią palenia węglem to co ja zrobię z takim drogim kotłem? Jak to jest teraz w Krakowie czy ekogroszek jest dozwolony?

Opublikowano

To może zacznij od przeczytania uchwał antysmogowych dla Śląska i Małopolski? 

Opublikowano

A co mi to da skoro pewnie są jakieś wytyczne, poza tym uchwały można zmienić, interesuje mnie jak sobie radzą ci z Krakowa czy zostaje tylko gaz (a co jak i tego zabronią)

Opublikowano

Jak zabronią gazu to pozostanie tylko nacieranie się spirytusem.

Opublikowano

Za alkoholików też się mają wziąść, tak że i spirytus się skończy :)

Opublikowano

Spalania gazu nigdy nie zakażą bo to bardzo czyste paliwo. A jest jeszcze prąd, PC, nie wiem jak olej. Taką alternatywę mają w Krakowie.

Jeśli zabronią wszystkiego to pozostanie zasilanie wiatrowe i droga szeroko otwarta. :P

Opublikowano

Spalania węgla w województwie śląskim tez nie zakażą, jest uchwała i należy się do niej stosować.

Opublikowano

Ale wszystko inne zużywa prąd nawet kocioł gazowy, bez prądu nie pojedziesz niestety. Uzależnienie od państwo 100% jak ci wyłączą prąd to w zasadzie nie da się żyć.

Pomijając kwestie polityczne wystarczy, że będzie zima i linie pozrywa na tydzień, albo będzie wiało jak na północy w tym roku, a znam takich co w domu nie mają żadnego komina nawet kominka tylko PC, wtedy to już chyba tylko meble można palić w pokoju przy otwartym oknie.

Zakaz palenia drewnem to łamanie praw człowieka to naturalne paliwo od początku, założę się, że ten kto wynalazł ogień rozpalił go na drewnie.

Opublikowano

Kurde, a ja głupi zawsze myślałem że to Prometeusz dał ludziom ogień :D

Opublikowano

Tak dokładnie wtedy gdy ziemia była płaska i umieszczona na grzbiecie żółwia pływającego w bali w której Zeus nogi moczył. :P poz Hermogenes

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.