Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Palnik Kipi W Naszych Piecach Wymiana Doświadczeń Użytkowników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to powinna być też taka opcja, ja u siebie sorawdzlem ta funkcję i przez Neta i manualnie na sterowniku i działa, korzystalem z niej teraz ostatnio jak było tak ciepło w dzień

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

znalazłem tam obniżenia nocne , ale to obniżało tylko temperaturę zadaną kotła a nie wygaszało palnik , a to mi nic nie daje chyba że to nie ten harmonogram?

Opublikowano

W moim przypadku pięć przechodził w postój od 10 i zalaczal się o 15 i co ważne pomimo spadku poniżej temp min zadanej nie włączał się i na tym mi zależało, po 15 normalnie ropalal się.dd352cdd17e6099667a9c08ae05b395e.jpg9f39a7498214da74436a23e2ede4e924.jpg7beb8344b14b7dba5d3cb2ef1131682e.jpg9619f822988f8fd84221d96133c744f9.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Darbatt napisał:

Też jestem za ale mam pytanie, gdyby to przeszło i zmienili te ustawienia to czy mają możliwość zdalnie zmienić nam oprogramowanie no bo jak inaczej?

Mogą poprzez interfejs ecolink , ale będą się bać takiego rozwiązania i czynić wszystko by tego uniknąć , dlaczego tysiące klientów a to ich chyba przerasta.

Ale mogą to zrobić na żądanie użytkownika który sobie chce to zrobić.

42 minuty temu, Kordjano napisał:

Czyli muszę kupić econet ?

Musisz kupić econet i w tedy praca na czas ustawisz jak chcesz i kiedy chcesz, ma się palnik odpalić i nagrzać chałupę.

Pozdrawiam

Albo tak jak @Darbatt Ci to obrazuje, ale musi to być jeszcze zgrane pracą w tym samym czasie panelu pokojowego jak ktoś ma.

Edytowane przez robin60
Opublikowano
Musisz kupić econet i w tedy praca na czas ustawisz jak chcesz i kiedy chcesz, ma się palnik odpalić i nagrzać chałupę.
Pozdrawiam
No nie koniecznie robin60 tak jak pisalem powyżej, można to ustawić też na sterowniku

Opublikowano

Dzięki  Darbatt dzięki Robin , będę próbował ,jak nie poradzę to będę dalej pytał .

Opublikowano

Ja zmienialem oprogramowanie na najnowsze bo byly problem z ładowaniem bufora i cwu.teraz jest znacznie lepiej.w sterowniku 860p touch.gdyby ktos chcial posiadam najnowsza wersje

Opublikowano

W panelu sterownika jest miejsce na karte micro SD plik dostalem z serwisu kipi.po wgraniu pliku w menu wybieramy aktualizacja oprogramowania.byly 2 pliki nowy soft do sterowika i do panelu.a 2 opcja jest za pomoca ecolinka 

• Zgadzam się 1
Opublikowano

Czyli sami widzicie nie ma jakiegoś wielkiego problemu jedynie chęci ze strony producenta KIPI i można poprawić ludziom humory.

Opublikowano

Jak jest sterownik z obsługą bufora to niestety ale w harmonogramie można ustawić tylko obniżenie. (przynajmniej tak mi się wydaje) Wiem, że w wersji 7 softu jest to poprawione, dodany jest harmonogram palnika.

Odpowiedz producenta co do zmian w v7.

Cytat

Dodana praca wg harmonogramu palnika, dodana funkcja wyłączenia od termostatu (w wyłącz pompę i kocioł) w starszej wersji można było wybrać tylko jedną bądź drugą wersję.

To tak z istotniejszych zmian.

Niestety doprosić softu jako osoba prywatna się nie mogę. Sama aktualizacja nie jest skomplikowana. Można ją wykonać mając kartę microSDHC aktualizując najpierw sterownik a potem panel. Myślę, że każdy z nas dałby sobie radę. ecoLink też wchodzi w grę ale tutaj raczej już przez jakiegoś flashera.

@robin60, możesz liczyć na moje poparcie i udział w akcji.

Opublikowano
Pozdrawiam
Albo tak jak [mention=79802]Darbatt[/mention] Ci to obrazuje, ale musi to być jeszcze zgrane pracą w tym samym czasie panelu pokojowego jak ktoś ma.
Ustawienia na panelu pokojowym mam inne a mimo to działa

Opublikowano
4 minuty temu, Matex napisał:

Jedyne z czym moze byc problem w palnikach ze starszym softem.trzeba zamienic 2 przewody w sterowniku.obrot komory z podajnikiem wewnetrznym

Dodana jest obsługa wentylatora wyciągowego. Własnie w miejscu podajnika o ile się nie mylę. 

Opublikowano

Ok, to u mnie jest tak, na eco touch pokojowym mam temp dzienna 22 st od 14 do 23, nocna 19 st od 23 do 14, do tej godz nikogo nie ma w domu więc nie ma sensu grzac, w domu temp ok 21 st. Wyłączenie pieca wg harmonogramu na postój od 10 do 15 działa niezależnie id ustawień na ecotouchu.
Oczywiście w chwili obecnej zrezygnowałem z tej opcji bo na dworze jest chłodniej :-)

Opublikowano

No to to jest to o czym pisałem, harmonogram palnika. 

Opublikowano

No tak, regulator steruje palnikiem przecież, nie piecem

Opublikowano
11 godzin temu, Kordjano napisał:

Mnie to najbardziej brakuje możliwości odpalenia i wygaszenia kotła o wybranych prze zemnie godzinach 

Bez problemu sterownik spełni twoje marzenie,o czym pewnie już wiesz.Ja też prowadzę palnik w harmonogramie.Obecnie w godzinach 4-6 i 16-19.Dodatkowo założyłem termostat pokojowy.

Opublikowano

Tak czy siak będę chciał coś dokupić , albo panel pokojowy albo neta , a może  warto to i to co o tym sadzicie , co byście doradzili ?  

Opublikowano

To i to jest przydatne. Jednak jeśli miałbym wybierać to ecoNET. Masz dostęp do kotła zawsze, czy to z komputer czy z telefonu. Na androida jest aplikacja, działa całkiem przyzwoicie.

Opublikowano

Jedyne czego brakuje żeby wybrać tylko econet, to czujnik temperatury pomieszczenia podłączony bezpośrednio do ecomaxa. 

Opublikowano

@robin60 Jak czytam na forum to wszystko mnie zaczyna przerastać. A wiemy że są ludzie którzy mają piece na pellet, a nawet kipi i plum i nie korzystają z forum i jakoś sobie radzą.

A może zbyt krótko jestem w tym temacie?

Opublikowano

Na pewno Cię nie przerośnie jak popalisz jeden sezon to się wgryziesz i staniesz się wytrawnym palaczem.