Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 13.06.2025 o 23:53, sambor napisał(a):

Jeszcze nie , ale dostałem dziś (13 06) info , że będą w ciągu 2 tygodni- czyli realny termin dostawy około miesiąca!

Trochę długo , ale mnie się nie spieszy

Dzisiaj próbowałem jakiegoś kontaktu , ale telefony nie odpowiadają, pelletu nie dostałem.

Jednym słowem widzę, że kroi się kolejne oszustwo na rynku paliw- nie polecam tego sprzedawcy, brak kontaktu ze sprzedającym, brak info o dostawie, czekam już 6 tygodni i nic.

Szkoda nerwów.

Opublikowano

A przypomnij gdzie zamawiałeś, to może uchronić przyszłych kupujących.

Opublikowano

🤪

Dzięki, znalazłem.

Jest od dłuższego czasu "gównoburza" o wątpliwej działalności pellet4future.

Jedynie co mogę doradzić to to, że znajomi zamawiają tu :

https://www.pellet-wrona.pl/

I chwalą sobie ( jak na razie ) sosnowy Wrona.

Opublikowano
7 godzin temu, sambor napisał(a):

Dzisiaj próbowałem jakiegoś kontaktu , ale telefony nie odpowiadają, pelletu nie dostałem.

Jednym słowem widzę, że kroi się kolejne oszustwo na rynku paliw- nie polecam tego sprzedawcy, brak kontaktu ze sprzedającym, brak info o dostawie, czekam już 6 tygodni i nic.

Szkoda nerwów.

Kurde to lipa bo ja u nich zamawiałem napewno 2 razy i kolega też. Wszystko przyjechało jak należy. Moze też ktoś podszywa się pod sklep tak jak było u mnie.

Mam nsdzieje, że wszystko przyjdzie.

Opublikowano

Ważne aby wysłali, a pellet wyglada ok

Opublikowano
1 godzinę temu, sambor napisał(a):

Sprzedawca zamiast zamówionego pelletu Ikea, proponuje teraz taki  https://pellet4future.com/pellet-drzewny-bioeko-bioeko-pellet-6mm-975-d-chelmno.html

Czy ktoś palił tym pelletem.

To za czas oczekiwania i inny produkt cena niższa ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolejne info z batalii o dostawę zakupionego już ponad 2 msc pelletu : zero kontaktu zwrotnego, mam kolejne  info o szykowaniu dostawy , cokolwiek miałoby to oznaczać , ale taka gadka jest od prawie miesiąca.

Jednym słowem nie polecam, choć rok temu byłem mega zadowolony z dostaw.

• Przydało się 1
Opublikowano

No to lipa. Ja tez od nich kupowałem wcześniej i było ok. 

DZIEKI ZA INFO 

Opublikowano

A najlepsze jest to że nadal wiszą ogłoszenia od tego sprzedawcy.

Zgłaszałem do administratorów różnych stron wątpliwą/nieuczciwą działalność wobec klientów, ale jak "kamień w wodę".

Opublikowano

Dzisiaj dostałem kolejną "ofertę" na pellet, jednocześnie od ponad tygodnia sprzedawca udaje, że zwraca kasę na niezrealizowaną dostawę.

Nie bardzo wiem jak ich przycisnąć aby zabolało i było zgodne z prawem.

Opublikowano
Opublikowano

Teraz własnie wpłynął zwrot kasy - czyli temat tego sprzedawcy zamykam definitywnie.

Nie mówię nigdy więcej, gdyż zawsze może się trafić kolejny naciągacz czy oszust.

• Przydało się 2
Opublikowano

No to extra, masz już spokojną głowę.😁

Opublikowano

Wczoraj przyszły 2 palety Lavy z firmy WoleBio, wyładunek kłopotliwy, gdyż to pierwszy samochód, który się nie wyrobił na bramie i trzeba było ciągać ręcznie palety przez całe podwórze.

Jeszcze potrzeba 2, co załatwię przy okazji jakiejś cenowej promocji.

Pellet z poprzedniego sezonu (też 4 palety) jeszcze się nie skończył, pewnie wystarczy do połowy września lub dłużej.

• Przydało się 1
Opublikowano

O widzisz, a też czytałem opinie negatywne o tej firmie. A tu jest ok. 

Opublikowano

Od jakiegoś czasu tylko tam kupuję. Dostawa zawsze szybka, pellet suchy (z pellet4future 2 razy przyszedł mokry). Z Wolebio kupiłem też paletę brykietu. I też ok.

• Przydało się 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zamówiłem w czwartek "Olczyk" 2 palety ze strony pellet4future, ale pieniądz dam jak zobaczę pellet.

Pełen obaw czekałem co dalej, o dziwo w piątek telefon z zapytaniem czy jestem w poniedziałek w domu, bo chcą wysłać pellet, potwierdziłem i .... faktyczne dziś przyjechał. 

Teraz widzę ze na Olczyku" lekko oszukują wage bo tylko 1,95t. dla innych pelletów widzę jeszcze po 975Kg

Ale tak ogólnie to wszyscy nauczyli się oszukiwać na wadze inie znajdziesz już chyba nikogo kto oferuje wage jak kiedyś (lekko ponad tone).

No i oczywiście ...... ceny wszystkie w górę. Wyczuli zapotrzebowanie na rynku, bo 70% wniosków na dotacje dziś jest na kocioł pelletowy.