pomidor86 Opublikowano 1 Listopada 2015 #1 Opublikowano 1 Listopada 2015 Cześć, czy słyszał może ktoś z was o tej firmie: Opal-bud-trans pana Grzegorza B. węgiel z kopalni. Firma dostarcza zamówiony węgiel prosto z kopalni bez żadnych pośredników i składów. Mają w swojej ofercie węgiel z KWK Marcel KWK ChwałowiceKWK WesołaKWK BobrekKWK PiastKWK RydułtowyKWK Jankowice w dość atrakcyjnych cenach. Firma istnieje już dużo lat ale nie mogę znaleźć opinii. Jeżeli ktoś coś słyszał to proszę o info.
MariuszP Opublikowano 3 Listopada 2015 #2 Opublikowano 3 Listopada 2015 Witam też jestem ciekawy opini o tej firmie.
Skatinator Opublikowano 14 Kwietnia 2016 #3 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 podpinam się pod pytanie. jak z opinią tej firmy?
Miałowiec Opublikowano 14 Kwietnia 2016 #4 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Ja trzeci rok kupiłem węgiel kamienny z kopalni i skorzystałem z usług tej firmy do przywiezienia go pod dom, choć odległość była niemała, bo ponad 200 km. Nie mam żadnych zastrzeżeń i mam pozytywną opinię tej firmy.
Skatinator Opublikowano 14 Kwietnia 2016 #5 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 ile ton brałeś i ile zapłaciłeś za transport?
Miałowiec Opublikowano 14 Kwietnia 2016 #6 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Brałem 5 ton. Transport kosztował 1080 zł. Odległość około 260 km.
Panstan Opublikowano 23 Grudnia 2016 #7 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Podpinam się,może ktoś jeszcze brał,na razie tylko jedna opinia.
Gość Opublikowano 25 Grudnia 2016 #8 Opublikowano 25 Grudnia 2016 https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/21383-brykiet-węglowy-co-to-jakaś-nowość/?p=251838
greyhound Opublikowano 31 Lipca 2017 #9 Opublikowano 31 Lipca 2017 Podpinam się,może ktoś jeszcze brał,na razie tylko jedna opinia. Temat sprzed pół roku, może warto odświeżyć. Opinii mało, bo skorzystanie z oferty firmy graniczy z cudem. Sam znalazłem ich reklamę w internecie i zamierzałem kupić węgiel za ich pośrednictwem. Na maile nie odpowiadają w ogóle, telefonów też nie odbierają. Wygląda na to, że mają już tylu klientów, że nowych nie potrzebują. Może ktoś zna inną firmę przewozową prowadzącą podobną działalność?
Gość Opublikowano 31 Lipca 2017 #10 Opublikowano 31 Lipca 2017 Ja też chciałem w tym sezonie kupić za ich pośrednictwem 5 ton workowanego orzecha II z Marcela i 3 ton flotu z tej samej kopalni, ale w końcu zrezygnowałem, bo dyskusja ciągnęła się w nieskończoność a ja odniosłem wrażenie, że gość robi to za karę, a ja jestem intruzem. Poza tym koszt zaworkowania i transportu z Marcela do mnie ( ok.40km w jedną stronę) był kompletnie niekonkurencyjny. Stękanie, mądrowanie i w końcu nie wytrzymałem i w paru żołnierskich, niecenzuralnych słowach powiedziałem żeby się...(interpretacja dowolna) ;). Kupowałem na wiosnę, wiec tym bardziej byłem zaskoczony podejściem do klienta, zwłaszcza że brałem 8 ton opału. Więcej tam już nie zadzwonię. Kiedyś, lata temu tą firmę prowadził bodajże teść, który dwa razy woził mi flot z Marcela i nie było żadnych problemów. Ostarecznie węgiel kupiłem przez firmę Brykier, która ma tak jak Burdacki siedzibę niedaleko Marcela, a flot wziąłem ze składu w Sośnicowicach. Co do Brykiera, to kupowałem pierwszy raz, ale worki trzymają wagę, węgiel OK, żadnych problemów jeżeli chodzi o kontakt. Dogadałem również cenę, a z węglem przyjechało trzech gości i za niewielką opłatą pomogli wrzucić worki do piwnicy. Jeden podawał z samochodu, dwóch nosiło, ja odbierałem i układałem w piwnicy. Błysk flesza i wszystko wniesione. Można jeszcze zwrócić uwagę na firmę Bogmalex z Rybnika. Konfekcjonują węgiel, ja swego czasu kupowałem do kozy doraźnie w Rybniku ich węgiel workowany z Chwałowic (niebieskie worki) i byłem bardzo zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.