Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ekogroszek Grupatrust I Czarny Jan - Palił Ktoś Nim?

robertokot25

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kolego,zapalę tym czukiem pewnie jutro ,do soboty coś może będzie wiadomo.Ok.600 za tonę,siara nie wiem,popiołek zobaczy się.

Opublikowano

Ok,znajomy ma wracać z roboty ,weźmie kilka woreczków.ich adres www.dostawy -wegla.pl luzem pow 10 t 500zl

Opublikowano

Ja dzisiaj zamówiłem tonkę tego w promocji, zobaczę co przyjdzie i dam znać.

Opublikowano

Ja dzisiaj zamówiłem tonkę tego w promocji, zobaczę co przyjdzie i dam znać.

Ok daj znać co jest to warte, jak będzie trzymał poziom Retopala z Piasta to można łykać :) tego za 729zł wziąłeś? przedpłata czy za pobraniem?

Opublikowano

Tak dostaniesz cały raport :)

Opublikowano

dziś ddostałem 4 woreczki,bez nadruku ,granulacja ok,lekka wilgotnośc troche nawet kurzy,patyczek zdarzy się ale i w sląskim też są.Kwms zasypany 18 kg palnięty od góry jak nasi zaczeli mecz.Już musiałem otworzyc bufor ,mimo że wszystko na szczelno,lekko pociaga przez klapkę,ale dodrze bo dopala gaz.CENA  650, DOPIERO POW 10t  580 a miało byc tak ładnie.Retortę zaraz zasypię ,jeszcze Kazimierz nie zlazł do ślimaka. 

Opublikowano

ok ciekawski31

- daj znać co i jak i jak masz możliwość to zrób jakieś foty lub film : jak on wygląda w stanie surowym, jak sie pali na retorcie i jak wygląda popiół, z góry dzięki.

- granulacja klasyczna? 5-25mm?

- jest trochę miału?

- worki foliowe?

pzdr.

Opublikowano

O 22 już było czarno w piecu,chudo,bufor 1500 ok.50 st.bojler 100 pozioma,na mycie stykło.Popiołu-2.10 kg.Dziś popalę orzechem z innego składu.Zdjęcia może jutro.

Opublikowano

No przecież napisał kwm zasypany od góry. 

Opublikowano

ja zrozumiałem że ciekawski ma 2 kotły.. zwykły GS i z podajnikiem ślim. :) :

"dziś ddostałem 4 woreczki,bez nadruku ,granulacja ok,lekka wilgotnośc troche nawet kurzy,patyczek zdarzy się ale i w sląskim też są.Kwms zasypany 18 kg palnięty od góry jak nasi zaczeli mecz.Już musiałem otworzyc bufor ,mimo że wszystko na szczelno,lekko pociaga przez klapkę,ale dodrze bo dopala gaz.CENA  650, DOPIERO POW 10t  580 a miało byc tak ładnie.Retortę zaraz zasypię ,jeszcze Kazimierz nie zlazł do ślimaka."

Opublikowano

a do ciebie dotarł już z Trusta eko?

W piątek opłaciłem i czekam :) Pan powiedział, że się postara by był suchy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.