bronakowski Opublikowano 11 Października 2010 #1 Opublikowano 11 Października 2010 Mam mieszkanie w kamienicy na poddaszu 2piętro. Do mieszkania przynależy strych. Na strychu chcę podłączyć piec co, mam wlot do komina. Czy muszę wydzielić miejsce na kotłownię? Jakie wymagania musi spełniać w takim przypadku kotlownia? Jakie pozwolenia są potrzebne i czy konieczny jest odbiór kominiarski? Jakie mogą być konsekwencje w przypadku braku odbioru? Cytuj
zbyszek770 Opublikowano 17 Października 2010 #2 Opublikowano 17 Października 2010 witam-będzie całe zamieszanie łącznie z wizytą architekta który oceni nośność stropu, kocioł c.o. to trrochę waży, ale pierwszy raz słyszę o kotłowni na strychu . jak to w ogóle przejdzie to wizyta kominiarza to będzie pikuś -no i to noszenie węgla -może zamienić strych na piwnicę z sasiadem. a z tego co wiem wydzielenie pomieszczenia na kotłownie jest konieczne i załatwianie sprawy najlepiej zaczynać od kominiarza-powodzenia Cytuj
HP79 Opublikowano 18 Października 2010 #3 Opublikowano 18 Października 2010 Może się również pojawić problem niedostatecznej wysokości komina. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi