Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

“Know-how”.

1 minutę temu, Andrzej_M_ napisał(a):

Instrukcja, gwarancja, deklaracja zgodności i oznaczenie CE, nakładka programowa do procesora sterownika "software

Czyli to samo co w dunskim, wloskim, niemieckim, innym…?

Opublikowano
12 godzin temu, PioBin napisał(a):

“Know-how”.

Czyli to samo co w dunskim, wloskim, niemieckim, innym…?

I z tej samej fabryki.😉

Opublikowano

Ja polecić mogę kotły Ogniwo. Sprawnościowo wymiennik ok, do tego palniki też przyzwoity. Sterownik bardzo przyjazny, prosty. Ogólnie dobre konstrukcję. Tylko kocioł, sterownik tyle wart na ile ktoś poprawnie go zainstaluje. Jak będą błędy w instalacji to i kocioł za 50 tyś nie da rady 🙂 Od siebie polecam bufor, kocioł na pellet inaczej z buforem działa. 

• Zgadzam się 1
Opublikowano
14 godzin temu, sambor napisał(a):

Dusza to jest w żelazku.

Była, teraz siedzi kitajec

Opublikowano

Kolega „wuwok1” ma dużo racji z tymi kotłami i z Ogniwo i z tym że nawet najdroższy nie pomoże jak instalacja źle zrobiona.

Jeżeli kocioł pellet plus 100 % podłogi to bufor a i mieszany też. Koszty większe ale później więcej spokoju.

Nadmieniam też że nawet w takiej nowej kotłowni trzeba trochę posiedzieć obserwować przestawiać i nie ma mocnych że pierwsze odpalenie i nic nas nie powinno obchodzić. I to się dotyczy kotła za 15 tysi jak i 50

• Lubię to 1
Opublikowano

Mam defro evopell 8kW (aktualnie zduszone do pracy w zakresach 3..4kW i praca tylko dla CWU - obsługuje w czasie ładowania również CO do mało wymagającego termicznie mieszkania).

Kupując chciałem coś polskiego i bez skomplikowanego palnika zewnętrznego ale też kierowałem się kosztami i gabarytem zewnętrznym.

W moim przypadku - sterownik Pello(prod z Kutna) jest prosty do ogarnięcia a wsparcie techniczne z Kutna bardzo przyjazne (kilka razy przeprowadziłem rozmowę telefoniczną z konkretnymi pytaniami).

ja jestem techniczny, nie wiem czy osoba "mniej" techniczna ogarnie sobie sterownik. Dla mnie ten pello jest w sam raz a sam kocioł hmmm. jak za kwotę w okolicach 11tys zł to chyba ok, ale w głowie siedziałby teraz jakiś system samo czyszczący z popiołu a tego w kotłach za niską cenę się nie dostanie.

Na miejscu pytającego szukałbym czegoś łatwego w obsłudze i do ogarnięcia w prosty sposób bez niepotrzebnego wzywania serwisu do każdej pierdoły.