Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wybór LG - Kaisai

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez o6483256,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Panasonicu też jest funkcja antyzamarzania tylko wcześniej wodę potrafią spuścić zawory antyzamrożeniowe.

Opublikowano

W Seneticu też już brakło Haiera. Wczoraj z rana mieli ponad 50 szt. Haiera 8 KW
Koło mnie jedna firma sprzedaje tego Haiera po 12 tys. zł.

Opublikowano

Czyli jak jest popyt to cena wzrasta.

Opublikowano
23 godziny temu, cezario1 napisał(a):

W Panasonicu też jest funkcja antyzamarzania tylko wcześniej wodę potrafią spuścić zawory antyzamrożeniowe.

Ja akurat tego nie montowałem u siebie .Niedawno zrobiłem taki test układ zalany zwykłą wodą  przy  - 9 st C wyłączyłem pompę PC haier na cały dzień z myślą że zamarznie , niestety nie udało się przeżyła .Dodatkowo dla utrudnienia odciąłem jej zaworem kulowym zasilanie na cały układ CO także mogła tylko pompa obiegowa zabudowana w PC pracować  na małym obiegu który składa się z bufora 100l podłączonego na powrocie przy  współpracy z zaworem nadmiarowo ciśnieniowym tylko 3/4 cala co też dziwne bo  nie wywaliło nawet błędu przepływu a pompa obiegowa na max ustawiona .Z modyfikacji to przy montażu poprawiłem izolacje w środku dodatkowo na rurki pompa obiegowa . Czekam na większe mrozy żeby sprawdzić przy ilu w końcu zamarznie.

Opublikowano

Ja też swoją dociepliłem, 2 cm izolacji kauczukowej dałem na rury i wymiennik ale pompę obiegową nie ocieplałem bo się boję że się wcześniej zużyje przez wyższą temperaturę. Testów nie zamierzam robić bo t-cap to drogie PC.  Zawory antyzamrożeniowe muszą być do gwarancji panasonica. Jak prądu zabraknie to funkcja antyzamarzania nie zadziała. Pozostają zawory lub pompa obiegowa na UPS.