Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kol @syriusz24 zaciekawił mnie kociołek i sobie kliknołem . Cena całkiem przyzwoita, miesiąc czekania, opłata za dostawę tyle samo co 3l temu za MPM. Ale to zasypowiec . Przecież za tą kasę można mieć coś beż obsługowego. Wybór należy do Ciebie 

Pozdrawiam 

Opublikowano

O którym kotle mowa, o verner vn25d ?

Opublikowano

Np. Verner v210.

Opublikowano

Oki

A jak z gwarancją.

Chociaż widzę że elektronika na "lampach" jak w atmosie i wentylator nadmuchowy.

No ciekawy kociołek.🤔

Opublikowano (edytowane)

Jak chcesz Blaze na lampkach, to Blaze Natural Plus świetnie się w to wpisze...

Jak nie chcesz Vernera na lampkach, to jest wersja Extra z ekranem itd.

Edytowane przez kreciq21
Opublikowano (edytowane)

Nie, ja mam HTV i  nie potrzebuję.

Nie krytykuje tej elektroniki bo to też zaleta i prostota. Części zamienne pewnie dostępne w każdym sklepie z elektroniką dla majsterkowicza, czyli jak ktoś ma lutownicę to w sytuacji kryzysowej da radę ogarnąć.

Edytowane przez Tuptus
Opublikowano

Ten Verner też jest na wentylatorze wyciągowym.

Chciałem tu tylko wykazać, że Blaze wcale taki och ach nie jest, jak go na każdym kroku malują. Ludzie myślą, że jak wydadzą 2 worki siana, zamiast jednego, to będą mieli "premium, luxury, bogactwo skrwny!". A faktycznie tylko będą lżejsi o ten worek siana...

Opublikowano

Tak, cena Blaze przesadzona mocno, i nie podoba mi się to nurkowanie do komory celem nałożenia drewna. Ogólnie w Blaze i Atmos nie pasuje mi rozpalanie na raty.

Opublikowano

Mi się takie kotły ładowane od góry podobają, bo można elegancko sypać zrębkę lub zrzynki prosto z koszyka. Nie podoba mi się w nich jednak brak drzwiczek do rozpalania.

Przy okazji, ta Tekla Pirovac chyba ma takie drzwiczki. Przynajmniej tak to wygląda na rysunku przekroju na stronie producenta.

Coraz bardziej się skłaniam na tą Teklę...

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze jest podobny do Blaze kocioł Opop H4EKO i Kotrem Madera. Gdzieś na Facebooku ktoś go pokazywał.

Edytowane przez Tuptus
Opublikowano

Też o nim myślałem, ale ma za małe drzwiczki do zamontowania palnika pelletowego.

Do palenia drewna ciekawa opcja. Szkoda tylko, że ma wymiennik płytowy. No i jest trochę za drogi na to, co oferuje.