Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale załapałes o co chodzi? Zmień może ten nadmuch minimalny na 20%, bo nie masz regulatora. Jak coś to pisz jak działa. 

• Odpowiedzi 3.7 tys.
  • Wyświetleń 772.4 tys.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• rozpuszczam pellet i po wysuszeniu widzę z czego go sklejali. To dlatego że był kłopot z Barlinkiem. Na dnie palety były worki z zanieczyszczonym pelletem, czy było to celowe czy przypadek? tego

• Jestes w tym samym miejscu co ja gdy walczyłem z "dziwnymi" workami Barlinka (na dnie palety co chyba nie jest pojedynczym przypadkiem ), tez wtedy pytałem czy ustawia się kocioł pod pellet? Serwisant

• Nie chce prowadzić tu żadnej kryptoreklamy firmy, ale znajomy w kotle Kostrzewa przerabiał różne pellety i obecnie chwali "Wrona" (pewnie dopóki się nie zepsuje jakość). Jasny, czysty, nie pyli, spali

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Teraz mam taki stan. Temperatura kotła doszła do 62st i teraz spada poniżej 60st.... Czy tak być powinno?

stan_aktualny4.jpg

Edytowane przez grzes1974

Opublikowano

Nie podoba mi się ta niska temp kotła. Ustaw histerezy takie jak ma @Giz.  Albo masz takie duże zapotrzebowanie na ciepło albo gdzieś ono ucieka, np. w komin.

Edytowane przez Gunman

Opublikowano

H1 8, h2 15. Wiesz ile walki było o uzyskanie takiego tlenu u mnie? Chyba, że dopiero wchodzi na 30%

Opublikowano

A z ciekawości, z jakiego rejonu Polski jesteś i jakie u Ciebie temp na zew. jeśli to nie tajemnica

Opublikowano
25 minut temu, grzes1974 napisał:

Od pewnego czasu praca w miarę się ustabilizowała

stan_aktualny5.jpg

Moim zdaniem fajnie wygląda. Jeszcze jak pogodowke podlaczysz, to zobaczysz. 

Opublikowano
Godzinę temu, Giz napisał:

A z ciekawości, z jakiego rejonu Polski jesteś i jakie u Ciebie temp na zew. jeśli to nie tajemnica

Świętokrzyskie. Dzisiaj w okolicy "0"

Opublikowano
1 godzinę temu, Giz napisał:

H1 8, h2 15. Wiesz ile walki było o uzyskanie takiego tlenu u mnie? Chyba, że dopiero wchodzi na 30%

A dużo spalasz peletu?

Opublikowano

Zjadę na mieszaczu jeszcze na 38st bo w pokoju temperaturę mam prawie 24st.

Opublikowano

Czy ktoś mi może powiedzieć co jest nie tak.. nie mogę osiągnąć od prawie doby zadanej temperatury na buforze, Piec Lazar Smart 15.

0SNHMASPJ0DPG2G800100_2019-01-07 17_04_2019-01-08 17_04.png

Nowy obraz mapy bitowej.bmp

Opublikowano

problem rozwiązałem, uszkodzony dolny czujnik bufora., wymieniony i działa 

Opublikowano
19 godzin temu, PITER38 napisał:

Mnie serwisant powiedzial ze taki problem jest wtedy gdy jest ustawione za dlugie podawanie peletu podczas spróbuj skrucic o kilka sekund i zobaczysz .

Dzięki kolego. Zauważyłem u mnie identyczny problem i zmniejszyłem podawanie ze 100 na 96 sekund i już jest ok. 

Opublikowano
2 godziny temu, grzes1974 napisał:

A dużo spalasz peletu?

Różnie, u nas jest chłodniej. W grudniu 41 worków, a np sobota - niedziela 2worki, ale temp - 15 do - 7

Opublikowano

Po ile kg?

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu

Opublikowano

@Giz jak się u Ciebie rozkłada praca dobowa? Po ile godzin na poszczególnych mocach? 

Opublikowano

Giz też tak masz jak ja na filmiku że 2 razy trzeba przestawić współczynnik temperatury pokojowej?

Opublikowano

Wiesz co, nie patrzę na liczniki. Przeważnie patrzę na wykresy. Ale teraz moduluje sporo 30/50. Zawszę zapominam spisać. Zrobię zdjęcie i jutro ponownie. Nie kasowałem ich.

27 minut temu, Żółty napisał:

@Giz jak się u Ciebie rozkłada praca dobowa? Po ile godzin na poszczególnych mocach? 

Opublikowano
14 minut temu, gwint napisał:

Giz też tak masz jak ja na filmiku że 2 razy trzeba przestawić współczynnik temperatury pokojowej?

Kurcze, nie zwracałem na to uwagi. Ja mam tylko ustawiony do mieszacza 1, a do kotła mam pogodówkę wyłączoną(Ty też) i nie ustawiałem współczynnika. Teraz mam dogrzane, ale muszę to sprawdzić, bo faktycznie podnosi temp mieszacza, U mnie ostatnio jakoż na termostacie też niższa i jakby nie zwiększał

Edytowane przez Giz

Opublikowano
21 minut temu, Giz napisał:

Kurcze, nie zwracałem na to uwagi. Ja mam tylko ustawiony do mieszacza 1, a do kotła mam pogodówkę wyłączoną(Ty też) i nie ustawiałem współczynnika. Teraz mam dogrzane, ale muszę to sprawdzić, bo faktycznie podnosi temp mieszacza, U mnie ostatnio jakoż na termostacie też niższa i jakby nie zwiększał

tak do kotła pogodówka wyłączona

Opublikowano

Dziwne, nie? Ooo, muszę się temu przyjrzeć