Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Skzp-02 - Ustawienia, Porady

energotop
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Na podstawie filmów @KamilMiernik przygotowałem wykresy pokazujące procentową zawartość popiołu i wilgotności, kaloryczność paliwa oraz tabelę ze wszystkimi ustawieniami SKZP-02 dla poszczególnych ekogroszków.

Link:
http://bit.ly/2I1yPUR

Jeżeli powyższy link nie działa spróbuj ten:
➡ https://docs.google.com/spreadsheets/u/2/d/e/2PACX-1vRTfhH9E0qGW6BVPV2TAkIc5G2IOperOZaS3DFM-0uC6dDH6o8CDxqk0V_TYlfDvyH2UVtoJmiULi2q/pubhtml ⬅

Edytowane przez adamnowakowski
  • Lubię to 4

U mnie linki działają.

PS. Brawo Ty adamnowakowski

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dzięki za tabele adamnowakowski przydało by się gdzieś wyodrebnic o tym temat . Ustawienia są bardzo fajne i przydatne. 

Najlepiej, żeby było w PDF i każdy by pobrał na kompa.

• Lubię to 1

aikon91 - to odstawianie to objaw wiosny a w lato to już w ogóle się grzać w trybie ciągłym kotłem nie da :)

Edytowane przez czp01

Powiadasz wiosna, no nie wiem u mnie wczoraj 3 stopnie, dziś faktycznie cieplej bo 6. Z CWU na stałe sie nie odstawia. Jak odepne CWU mam chłodny powrót i sie odstawia. Czy ma to związek?

Odstawia ci się,bo masz tylko 40 min ustawiony czas przekroczenia temp.,ustaw ten parametr na 120 minut i ci się nie odstawi.

Edytowane przez slawek56

No u mnie dobiło do 13,5 st C to też swoje robi. Jak wyłączasz pompę CWU to automatycznie kocioł ma mniejsze zapotrzebowanie na ciepło i się odstawia - u mnie tak samo. No ale tak jak dzisiaj to i tak się odstawia (a mam na stałe załączoną pompę CO i CWU)

@aikon91 ustawiony ma czas przekroczenia temp.tylko 40 min,i będzie przechodził w czuwanie,nie wiem jak ty masz ten parametr ustawiony,skoro też się odstawia.

3 godziny temu, adamnowakowski napisał:

Na podstawie filmów @KamilMiernik przygotowałem wykresy pokazujące procentową zawartość popiołu i wilgotności, kaloryczność paliwa oraz tabelę ze wszystkimi ustawieniami SKZP-02 dla poszczególnych ekogroszków.

Link:
http://bit.ly/2I1yPUR

Jeżeli powyższy link nie działa spróbuj ten:
➡ https://docs.google.com/spreadsheets/u/2/d/e/2PACX-1vRTfhH9E0qGW6BVPV2TAkIc5G2IOperOZaS3DFM-0uC6dDH6o8CDxqk0V_TYlfDvyH2UVtoJmiULi2q/pubhtml ⬅

Podziwiam za pracowitość , bardzo przydatne zestawienie nawet dla posiadaczy innych sterowników.

Dzięki

Ja mam inny ster - i mam akurat ustawione przekroczenie o plus 3 st C  (nie mam czasowego przekroczenia) - można dać więcej ale to też bez celu aby kocioł bez zapotrzebowania na ciepło produkował sobie wysoką temperaturę sam dla siebie bo to ewidentna strata skoro dom tyle ciepła nie potrzebuje (takie jest moje zdanie odrębne).

100 godzin na 2.19C - siłownik Afriso Proclick - 100% pokrycia  tarcza>sterownik. 

IMG_20190214_193913.jpg

IMG_20190214_193928.jpg

20 minut temu, Deafnezz napisał:

100 godzin na 2.19C - siłownik Afriso Proclick - 100% pokrycia  tarcza>sterownik. 

IMG_20190214_193913.jpg

Dla mnie trzy pierwsze pozycje z foto to czarna magia. Nie mam pojęcia o co chodzi !!!

A Pozycjonuj co(g) jaki ma zakres ?

1.minimalna długość impulsu sterującego mieszaczem.

2.maksymalna długość impulsu sterującego mieszaczem.

3.proporcja (przy temperaturze mieszacza bliskiej temp zadanej długość impulsu jest wyliczana - im mniejszy uchyb tym krótszy impuls).

Pozycjonuj co - 0-48g.

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu

Oldziu, po coś są te cyferki.Skrzynie automatyczne w autach też ktoś w fabryce ustawił.

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu

10 godzin temu, aikon91 napisał:

Co można pozmieniać aby było lepiej. Popiół idealny. Wykres strasznie szarpany. Pompa od CWU na stałe, jeżeli wyłącze to przechodzi w czuwanie. Co zrobić aby nie czuwał?

Ja już dawno przestałem patrzeć na wykres. A wygląda jak wykres EKG :)

Jak masz idealny popiół, spalanie na poziomie 10 kg / 24H to co Ci tak zależy na prostym wykresie? :)

• Zgadzam się 1

9 godzin temu, szelest napisał:

Najlepiej, żeby było w PDF i każdy by pobrał na kompa.

safari - 17.02.2019, 20:25.pdf