Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podłoga grzeje?

Opublikowano (edytowane)

W takim wypadku tylko czekać na zimę i mróz :)

Edytowane przez Darekgra
Opublikowano

Z prawej masz zasilanie z kotła więc zawsze gorąca.

Z lewej powrót z obiegu grzejników.

Góra to zasilanie obiegu grzejników, tam puszczasz temperatura jaką chciałbyś mieć na grzejnikach. 

Dół to powrót do kotła, tam temperatura jest wynikową z powrotu obiegu grzejników oraz zasilania z kotła. (Jedno i drugie zależne od stopnia otwarcia zaworu.

Opublikowano (edytowane)

Nie... za regulację temperatury na obiegi grzewcze odpowiadają zawory i po to je masz aby oba obiegi grzewcze regulować zaworami. Na kotle utrzymuje się stałą temperaturę np. 65 stopni.

Edytowane przez Darekgra
Opublikowano

pamiętaj o zbiorniku wyrównawczym  post#13 #14 bo masz tą instalacje niebezpieczną i zabronioną przepisami  a co do 3d to mówiłem że jest źle ustawiony 

• Zgadzam się 1
Opublikowano
Nie... za regulację temperatury na obiegi grzewcze odpowiadają zawory i po to je masz aby oba obiegi grzewcze regulować zaworami. Na kotle utrzymuje się stałą temperaturę np. 65 stopni.

Jak na piecu mam zadana temp 65 to moment uruchomienia pompy CO na ile ustawić? wcześniej było na 29,dzisiaj zmieniłem na 40

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
pamiętaj o zbiorniku wyrównawczym  post#13 #14 bo masz tą instalacje niebezpieczną i zabronioną przepisami  a co do 3d to mówiłem że jest źle ustawiony 

Widziałaś ten filmik?...pod koniec mówię jak dokładnie wyglada sprawa ze zbiornikiem wyrównawczym,jest inaczej jak wcześniej podałem

Opublikowano
5 minut temu, Tomeks32 napisał:

to moment uruchomienia pompy CO na ile ustawić?

Na 50

Opublikowano

a pompę podłogi  na stałe do gniazdka , no to trochę kicha ze zbiornikiem , bo brak rury bezpieczeństwa ?No i to niebieskie to chyba nie jest rura PE 25  tylko Cu28 w izolacji ?

A  jeszcze co do podłogi to siłownik i sterownik i samo będzie  hulać .

Opublikowano
 a pompę podłogi  na stałe do gniazdka ,

Znaczy odłączyć ją od sterownika i podpiąć stałe zasilanie,zeby chodziła nonstop?

no to trochę kicha ze zbiornikiem , bo brak rury bezpieczeństwa ?No i to niebieskie to chyba nie jest rura PE 25  tylko Cu28 w izolacji ?

Tak,to niebieskie to rurka plastikowa

Jak przerobić podlaczenie zbiornika wyrównawczego żeby było dobrze?

A  jeszcze co do podłogi to siłownik i sterownik i samo będzie  hulać .

Jakieś konkretne siłowniki i sterownik radzicie założyć?

Opublikowano
14 godzin temu, Tomeks32 napisał:

Tak,to niebieskie to rurka plastikowa

najlepiej tak , ale byś musiał pociągnąć jeszcze jedną rure do ZW

zbiornik wyrównawczy.jpg

Opublikowano (edytowane)

jasne że i jedna jeśli nie ma  jak dać dwóch

zbiornik wyrównawczy 2.jpg

Edytowane przez mironw