Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Rura podajnika do wymiany

qbot1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w grudniu musiałem wymienić ślimak po 5 sezonach a teraz zaczął lecieć dym z rury od ślimaka

Potrzeba takie coś

Długość całkowita 55 cm

Rozstaw śrub w poziomie to 10 cm

Zewnętrzny wymiar do kosza to 23 cm na 37 cm

Odległość od poczatku podajnika to kosza to 19 cm

Obwód rury to 33 cm

Ślimak to ardeo 50 kw

W załączniku przesyłam zdjęcia poglądowe

Wie ktoś gdzie mogę to dostać bo w Pleszewie nigdzie nie ma takiej rury IMG_20200121_180540.jpgIMG_20200121_180534.jpg

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam Kolegę.

Bardzo podobna rura do twojego palnika...ale podobna...zadzwoń i spytaj o wymiary

http://www.sklep-witkowski.pl/pl/37-apr

Yaro.

Opublikowano

Sprawdzałeś na domer.pl?

Opublikowano

Palnik przypomina mi Ekopala ze Stalkotu. Jeśli masz papiery od palnika sprawdź

Opublikowano
6 godzin temu, qbot1 napisał:

Witam w grudniu musiałem wymienić ślimak po 5 sezonach a teraz zaczął lecieć dym z rury od ślimaka

Gdzie ten dym leci może da się zaspawać wstawić kawałek blachy albo dać opaskę tymczasową 

Opublikowano

Dym leci od strony komina nie widoczna dziura z tej perspektywy dojścia brak żeby coś zrobić bez rozkręcania wszystkiego

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A ja kiedys wstawilem rure w rure...

Zmierzylem srednice slimaka i rury podajnika wyszlo ze pomiedzy idealnie zmiesci sie rura z nierdzewki grubosc scianki 1,5-2mm.

Nie mam fotek, ale dziala.

Opublikowano
2 godziny temu, qbot1 napisał:

Dym leci od strony komina nie widoczna dziura z tej perspektywy dojścia brak żeby coś zrobić bez rozkręcania wszystkiego

Wycinasz łatkę z blaszki np do 1 mm dasz redę nożycami do blachy to zrobić ,smarujesz klejem  popularnym poxipol szary i przyklejasz można dla pewności dobrego przylegania owinąć drutem .Powinno wytrzymać do końca sezonu grzewczego.

Opublikowano

Albo tak jak pisze @marcus312 ale na tą wycięta blachę dajesz cienko silikon żeby przylegało i takie opaski

622-c007ae9e3344c51b280dd88d8929e93d5d70ff1f7354f6-74633117.jpg

Opublikowano

Po sezonie demontaź i do majstra coby wspawał łatę. Swoją żeliwną rurę tak uratowałem, dałbym nową ale producent kotła wstawia już inne. Części zamiennych brak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.