Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dostawca gazu

ryba82

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To może się hartować ? - w temperaturze zewnętrznej. Lepsze dla zdrowia i porwela 

Opublikowano

Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest rewolucyjnym czynem.  Ciepła na Nowy Rok Hermogenes

Opublikowano
8 godzin temu, Hermogenes napisał:

Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest rewolucyjnym czynem.  Ciepła na Nowy Rok Hermogenes

Powinno być mottem tego forum na stronie głównej

Yaro

Opublikowano

Witam.

Gdzieś niedawno na jakimś forum ekologów i zdrowego stylu życia wyczytałem :.......że trzeba się hartować..."

A odpowiedź na ten post była mniej więcej taka..."najlepszym hartowaniem jest kredyt i pierwszy rachunek za gaz...."

Ja absolutnie jestem za gazyfikacją i proszę mnie nie potępiać za wypowiedź... tylko lubię po ziemi stąpać obiema nogami ...

Z nowym rokiem najlepszego.... a podobno gaz tanieje od nowego roku ✌(ツ)

YARO

Opublikowano

@YaroXylen, jesteś dyplomatą. Ja bym napisał tak "masz nadciśnienie, bierzesz sterydy, zbierasz na botoks oszczędzając na gazie, a wyjeżdżając za miasto samochodem więcej zatrujesz powietrza niż sąsiad paląc węglem" Do siego roku!

Opublikowano

Oldek - jeśli do mnie "pijesz" z tym wyjazdem za miasto to dodam, że moje auto jest też na gaz ;)

Opublikowano

Marwol - współczuję tym gościom, którzy przychodzą do Ciebie a Ty w gaciach :)

Opublikowano

Z rury wydechowej Twojego auta na gaz tlen się wydobywa?

Opublikowano

Jeśli z mojej rury wydechowej to co się wydobywa zatruwa środowisko to czym wobec Ciebie jest to co wydobywa się z kominów domów ogrzewanych gazem? Czy to jest coś innego? Na pewno mniej szkodliwe niż z kominów domów ogrzewanych węglem i innym świństwem

Opublikowano

Węgiel uważasz za świństwo? Gdyby nie ten węgiel byś przy lampie naftowej siedziała. 

Opublikowano

Paliłam węglem bo nie miałam wyboru. Owszem w czasach Łukasiewicza węgiel był luksusem. Dziś gdy są inne możliwości bardziej przyjazne dla zdrowia węgiel do ogrzania domu powinien ustąpić następcom. Wykorzystuje się węgiel w innych gałęziach i to dobrze bo nie wolno tak cennego "kruszcu" nie docenić ale do ogrzewania domów stanowczo nie bo spalany zatruwa środowisko

Opublikowano

@Hannah Twoja świadomość opiera się na właśnie "takich porównaniach" które opierasz na własnych doświadczeniach. Porównanie spalania z bardzo niską sprawnością w kotle zasypowym górnego spalania z gazem gdzie Twoje koszty wychodzą podobnie nijak ma się do obecnych kotłów zasypowych, które spalają z dużo wyższą sprawnością. Gdybyś w takim kotle spalała to kochała byś węgiel. Palisz o niedawna gazem więc musisz trochę poczekać na refleksję - jak będzie prawdziwa zima i temperatury chociaż - 10' Wtedy zaczniesz się intensywniej hartować.

Opublikowano
9 minut temu, Hannah napisał:

...bo spalany zatruwa środowisko...

Koleżanko, ja nie znam sposobu na wytworzenie energii cieplnej ktora nie zatruła by srodowiska. Wymien chociaż jeden sposob!

Zgodze sie tylko z tym  ze sa inne sposoby (mniej dokuczliwe i inwazyjne w srodowisko) jak spalanie wegla i nalezy o nich mowic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.