Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zalany kocił DEFRO Optima 15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie do Pań i  Panów odnośnie wyceny. Niestety z powodu intensywnych opadów deszczu w moim regionie (podkarpackie) podtopiona została piwnica w moim domu. 

W piwnicy zainstalowany mam kocioł zasypowy DEFRO OPTIMA 15 który zakupiłem w roku 2017. Kocioł został zalany do połowy swojej wysokości.  W załączniku zdjęcia.

Szkoda została zgłoszona - firma ubezpieczeniowa zażądała wyceny kosztów naprawy kotła. 

We własnym zakresie chcę zdemontować osłony, wymienić izolację kotła oraz wyczyścić kocioł w środku. ( mam nadzieje że to wystarczy do poprawnej pacy kotła oraz że uniknę korozji)

Proszę o pomoc w wycenie w przybliżeniu kosztów naprawy jakie mógłbym ponieść w przypadku jeśli wykonała by to firma. Pozdrawiam

defro 1.jpg

defro 2.jpg

Gość berthold61
Opublikowano

Zgłoś kocioł do całkowitej wymiany bo został zalany i nie nadaje się do dalszej eksploatacji , tak robili wszyscy w mojej miejscowości po powodzi i dostawali kasę a swoją drogą te kotły chodzą do dziś ,wyczyścili wysuszyli i są dobre dalej.

Opublikowano

Wycenia w imieniu ubezpieczyciela właściwy agent. Podobnie jak w przypadku uszkodzonego samochodu. Dziwne żądania ma ten ubezpieczyciel. Ale jeśli tak, to napisz do producenta pytanie ile kosztowalaby naprawa. Pewnie odpisze, że wymiana na nowy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.