mkaczko Opublikowano 26 Lutego 2019 #1 Opublikowano 26 Lutego 2019 Witam Czy ktos z kolegow uzywa tego Palnika ??? https://sprzedajemy.pl/palnik-na-pellet-bezobslugowy-15kw-viper15-brodnica-2-a1d299-nr57745870 Zastanawiam sie nad montazem tego zamiast ekogroszku A nie moge nigdzie znalzec opinii Pozdrawiam Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Cytuj
RedEd Opublikowano 26 Lutego 2019 #2 Opublikowano 26 Lutego 2019 Na forum jest człowiek który testował ten palnik, cena na początku była z kosmosu, teraz jest do przyjęcia. Cytuj
eliks Opublikowano 26 Lutego 2019 #3 Opublikowano 26 Lutego 2019 Gość który to wymyślił mieszka 300m ode mnie. Baaaardzo długo siedzi w pellecie od produkcji pelletu po palniki. Co chcesz wiedzieć to się dowiem? Cytuj
Gość robin60 Opublikowano 26 Lutego 2019 #4 Opublikowano 26 Lutego 2019 Ale kolego @mkaczko masz fantazję z jednego problemu ekogroszku wejdziesz w drugi problem znacznie poważniejszy. Cytuj
eliks Opublikowano 26 Lutego 2019 #5 Opublikowano 26 Lutego 2019 (edytowane) http://abcpelletu.pl Zakładka modernizacja kotłów. @robin60 rozumiem że widziałeś i wiesz jak to działa że z góry krytykujesz? Edytowane 26 Lutego 2019 przez eliks Cytuj
mkaczko Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor #6 Opublikowano 26 Lutego 2019 Ale kolego [mention=79056]mkaczko[/mention] masz fantazję z jednego problemu ekogroszku wejdziesz w drugi problem znacznie poważniejszy. To czym mam dom ogrzewacNa srodku chaty ognisko rozpalic i chrustu naciepacKolego robin60 mala prosba niech kolega pisze o co chodzi bo nie rozumieWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj
eliks Opublikowano 26 Lutego 2019 #7 Opublikowano 26 Lutego 2019 Bo kolega Robin uznaje tylko jeden rodzaj palnika. Cytuj
Gość robin60 Opublikowano 26 Lutego 2019 #8 Opublikowano 26 Lutego 2019 (edytowane) Zlituj się kolego @eliks nie widziałem jak to działa na własne oczy ale jak patrzę na niego a ślepy nie jestem to widać jak to działa nie trzeba wielkiego znawcy. A jeszcze pisanie , że wszystko trawi to już nonsens . Tylko jestem ciekaw kto te gluty będzie usuwał z tej miski jak nowy pellet wpadnie. otwarta rynna sobie słabo radzi z jakimś tam pseudo rusztem a co dopiero miska z samymi otworami napowietrzającymi palenisko. Powagi Panowie. I mylisz się , że uznaje tylko jeden rodzaj palnika jesteś w dużym błędzie. Edytowane 26 Lutego 2019 przez robin60 Cytuj
eliks Opublikowano 26 Lutego 2019 #9 Opublikowano 26 Lutego 2019 Ja nie krytykuję, bo nie widziałem tego w akcji, więc się nie wypowiadam. Mam nadzieję niedługo będę miał okazję to zobaczyć. Cytuj
Puławiak Opublikowano 26 Lutego 2019 #10 Opublikowano 26 Lutego 2019 He he he eliks w lagunie też ma miskę. Silimpel to też miska, windhager to samo, red compact, miska tyle że prostokątna. Cytuj
eliks Opublikowano 26 Lutego 2019 #11 Opublikowano 26 Lutego 2019 Sam wiesz jaki Laguna syf mi potrafiła strawić, gdzie inne kotły nawet nie potrafiły tego dobrze rozpalić, ale nie ma co dyskutować z ludźmi zamkniętymi na coś innego niż obrotowy palnik. 1 Cytuj
RedEd Opublikowano 26 Lutego 2019 #12 Opublikowano 26 Lutego 2019 Z tego co kojarzę z rozmowy z kolegą który ten palnik testował to jest tam "sprytny" mechanizm czyszczący, praca bez problemu nawet z małą mocą, było to w czasie kiedy tworca szukał sterowania do tego palnika. Cytuj
mkaczko Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor #13 Opublikowano 26 Lutego 2019 Przegladalem wiele palnikowAle wszystkie to rynnowe albo rurowePotem widzialem windhagera i stwierdzilem ze taki palnik bylby najlepszySzkoda ze maja tak ubogo na stronie wwwWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Gość robin60 Opublikowano 26 Lutego 2019 #14 Opublikowano 26 Lutego 2019 38 minut temu, Puławiak napisał: He he he eliks w lagunie też ma miskę. Silimpel to też miska, windhager to samo, red compact, miska tyle że prostokątna. He he he u mnie też miska we włoskim kominku , i niestety nie radzi sobie z gorszym pelletem i też posiada systemy podciśnienia , wentylator wyciągowy i co tam jeszcze ale mizerota. Na super pellecie pięknie się pali. Ale co ja tam będę dyskutować z ludźmi zamkniętymi tylko na jeden słuszny rodzaj kotłów którzy piszą wszem i wobec , że tylko należy włączyć i wyłączyć. Cytuj
mkaczko Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor #15 Opublikowano 26 Lutego 2019 Kolego robin60 to co kolega proponuje rozwazyc ???Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Cytuj
RedEd Opublikowano 26 Lutego 2019 #16 Opublikowano 26 Lutego 2019 Zadzwoń do producenta i zapytaj o najbliższy palnik gdzie można zobaczyć. Cytuj
Gość robin60 Opublikowano 26 Lutego 2019 #17 Opublikowano 26 Lutego 2019 Może inaczej powiedź mi kolego czym Cię urzekł ten palnik. Cytuj
mkaczko Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor #18 Opublikowano 26 Lutego 2019 (edytowane) Ze przypomina retorte W tym palniku plomien idzie prosto do gory W innych po skosie no bo praw fizyki nie da sie oszukac Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Lutego 2019 przez Ryszard Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu Cytuj
Gość robin60 Opublikowano 26 Lutego 2019 #19 Opublikowano 26 Lutego 2019 (edytowane) W takim razie z prawami fizyki się nie dyskutuje i nie można ich obalić. Edytowane 26 Lutego 2019 przez robin60 Cytuj
Juzef Opublikowano 26 Lutego 2019 #20 Opublikowano 26 Lutego 2019 Czy ktoś umie znaleźć opis patentowy tego ustrojstwa? Mnie cosik nie idzie. Cytuj
eliks Opublikowano 26 Lutego 2019 #21 Opublikowano 26 Lutego 2019 2 godziny temu, robin60 napisał: He he he u mnie też miska we włoskim kominku , i niestety nie radzi sobie z gorszym pelletem i też posiada systemy podciśnienia , wentylator wyciągowy i co tam jeszcze ale mizerota. Na super pellecie pięknie się pali. Ale co ja tam będę dyskutować z ludźmi zamkniętymi tylko na jeden słuszny rodzaj kotłów którzy piszą wszem i wobec , że tylko należy włączyć i wyłączyć. Słuchaj człowieku małej wiary, porownujesz kocioł do piecyka, to jak byś porównał snopowiazalke do belownicy, to i to do słomy co nie? Ja za pelet nie dałem więcej niż 700zł za tonę i opisuję moje odczucia w tym temacie i skoro mówię że palnik sobie radzi, to tak jest. I nie próbuj wmawiać rzeczy których nie napisałem bo jak widzisz, ja jestem otwarty i ciekawy różnych nowości, Ty za to nie widzisz nic oprócz obrotowek, zaślepiony tak bardzo, że krytykujesz z góry rzeczy których na oczy nie widziałeś. Zresztą, nie będę dyskutować z kimś kto poleca kocioł z leżącymi płomieniówkami jako ten najmniej obsługowy. Cytuj
Gość robin60 Opublikowano 26 Lutego 2019 #22 Opublikowano 26 Lutego 2019 (edytowane) Nie irytuj się człowieku bo złość piękności szkodzi. Wrzuć na luz. Jesteś tak żałosny w swych postach a zarazem najmądrzejszy ale cóż taka Twa natura, i już tego nikt nie zmieni. Pa Edytowane 26 Lutego 2019 przez robin60 literki. Cytuj
Puławiak Opublikowano 26 Lutego 2019 #23 Opublikowano 26 Lutego 2019 Właśnie jadę w okolice producenta tego palnika. Jak macie jakieś zlecenie to mogę podskoczyć rzucić na niego okiem. Cytuj
mkaczko Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor #24 Opublikowano 26 Lutego 2019 (edytowane) Gdyby kolega mogl grzecznosciowo rzucic na niego okiem bylbym zobowiazany Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Lutego 2019 przez Ryszard Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu Cytuj
eliks Opublikowano 26 Lutego 2019 #25 Opublikowano 26 Lutego 2019 A ja mam numer do "wynalazcy" jak by ktoś chciał Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi