Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z rotametrami

plemie101

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, mironw napisał:

a ten hydraulik był na wiamy czy zeza miał  nawet instrukcji montażu nie zna ,ale teraz grzeją?

Teraz jest przegroda w poziomie, więc bedą grzały, ale mieszanie kiepskie i jak przestawi trzpień, wtedy będzie OK. Tzn. z 4D, bo 3D do poprawy i tak.

Skali nie będzie musiał wymieniać, bo jest dobra  ;)

Opublikowano
10 minut temu, gmaj22 napisał:

Teraz jest przegroda w poziomie, więc bedą grzały, ale mieszanie kiepskie i jak przestawi trzpień, wtedy będzie OK. Tzn. z 4D, bo 3D do poprawy i tak.

Skali nie będzie musiał wymieniać, bo jest dobra  ;)

Za wiele nie rozumiem:p

Opublikowano
1 minutę temu, mironw napisał:

co się stanie z rotametrami  jak dasz na 10

Jutro Ci powiem, bo już w łóżku leżę ;) z rana to ogarnę ;) 

Opublikowano

a strzałka na pompie podłogowej jest w dół , czyli zasilanie ogrzewacza

Opublikowano

Teraz jak da na "10" ,to zamknie mieszacz, będzie miał zimne grzejniki. i żonka go z łóżka wyrzuci ;)

4D działa teraz na odwrót, bo przegroda wewnątrz najpewniej przestawiona.

Opublikowano
7 godzin temu, mironw napisał:

co się stanie z rotametrami  jak dasz na 10

Stoją ciągle tak samo, nie ważne jak ustawiony jest 4D, jak dla mnie oczywiste że gdy otworze 4D na maxa temperatura rośnie na grzejnikach

Opublikowano
7 godzin temu, mironw napisał:

a strzałka na pompie podłogowej jest w dół , czyli zasilanie ogrzewacza

Strzałka na pompie jest ok, ale dla potwierdzenia macie foto

15502983528961148212197.jpg

15502983759241023742784.jpg

Opublikowano

Weź ustaw pokrętło zaworu 4D tak aby cyfra 5 była u góry(przekręć w prawo o 90st) a następnie ściągnij pokrętło i zrób zdjęcie bo wygląda na to że masz źle ustawione zawieradło zaworu 4D.

Afri.jpg

Opublikowano

Tam na bank zwieradło  jest poziomo przy ustawieniu neutralnym na "5". Świadczy o tym położenie pokrętła i niebieskiego adaptera ograniczajacego ruch pokrętła. Konstrukcja tych plastikowych elementów umożliwia ich złożenie tylko w jeden sposób. Nawet dekla skali dowolnie nie wciśniesz. Wczoraj juz wracałęm na to uwagę, ale autor albo przeoczył, albo juz spał ;)

@zaworek - tak jak sugerujesz, czyli "5" u góry, teraz nie przekręci. Ogranicznik na to nie pozwoli.  Musi ustawić "5" na wprost niebieskiego "dzióbka", ściągnąć dekiel, odkręcić śrubę mocującą, ściągnąć pokrętło, przekręcić trzpień o 90 stopni w prawo, tak żeby spłaszczenie na nim było u góry i dopiero wtedy założyć niebieski adapter z pokrętłem "dzióbkiem" do góry. Dekiel założy wtedy tylko w pozycji "5" na godz. 12 stej. 

Gotowe :)

Opublikowano

*** Teraz już tak przekręciłem że nie mam pojęcia jak ustawić by było dobrze.... ;/

Opublikowano

Spokojnie Ustaw trzpień tak aby spłaszczenie było u góry.kolejny krok to wyciągnij ten niebieski pierścień i włóż go dziubkiem do góry.Trzeci krok-nałóż pokrętło cyfra 5 będzie na dziubku ,skala-10ka z prawej strony 0 z lewej

4DD.jpg

4DD.jpg

Opublikowano
W dniu 16.02.2019 o 11:22, plemie101 napisał:

*** Teraz już tak przekręciłem że nie mam pojęcia jak ustawić by było dobrze.... ;/

post 84 masz czarno na białym

Opublikowano

Nie jestem w stanie wytłumaczyć prościej, niż w poście #83 :)

Opublikowano

obejrzałeś film to przełóż niebieski pierścień prościej się nie da

Opublikowano

Dobrze zrobielem ? Ale musiałem przestawić te niebieskie ta osłonkę jakby żeby tak zrobić .. dobrze chłopy wytłumaczyliscie tylko byłem w mieście

IMG_20190216_143402.jpg

IMG_20190216_143345.jpg

Opublikowano

no i teraz 0 to zamknięte ciepło na dom 10- pełna tęperatura na dom , a jak tam rotametry

Opublikowano

Rotametry bez zmian... 

Powiem jeszcze jedno. Od jakiegoś czasu jak w mojej wiosce zmieniali przepompownie ucieka mi ciśnienie wody, jak odkręce wodę na maxa na początku jest normalne ciśnienie ale po około 30 sekundach strasznie spada... Czy to może mieć związek ? Z gminy przychodzili sprawdzać i niby u nich jest ok, lecz wydaje mi się że nie do końca bo było ok wcześniej... Czy to u mnie mogło coś nagle się stać ?

Opublikowano

pewnie filtr w liczniku albo masz filtr na instalacji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.