Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z rotametrami

plemie101

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 15.02.2019 o 22:04, mironw napisał(a):

a ten hydraulik był na wiamy czy zeza miał  nawet instrukcji montażu nie zna ,ale teraz grzeją?

Rozwiń  

Teraz jest przegroda w poziomie, więc bedą grzały, ale mieszanie kiepskie i jak przestawi trzpień, wtedy będzie OK. Tzn. z 4D, bo 3D do poprawy i tak.

Skali nie będzie musiał wymieniać, bo jest dobra  ;)

Opublikowano
  W dniu 15.02.2019 o 22:08, gmaj22 napisał(a):

Teraz jest przegroda w poziomie, więc bedą grzały, ale mieszanie kiepskie i jak przestawi trzpień, wtedy będzie OK. Tzn. z 4D, bo 3D do poprawy i tak.

Skali nie będzie musiał wymieniać, bo jest dobra  ;)

Rozwiń  

Za wiele nie rozumiem:p

Opublikowano
  W dniu 15.02.2019 o 22:17, mironw napisał(a):

co się stanie z rotametrami  jak dasz na 10

Rozwiń  

Jutro Ci powiem, bo już w łóżku leżę ;) z rana to ogarnę ;) 

Opublikowano

a strzałka na pompie podłogowej jest w dół , czyli zasilanie ogrzewacza

Opublikowano

Teraz jak da na "10" ,to zamknie mieszacz, będzie miał zimne grzejniki. i żonka go z łóżka wyrzuci ;)

4D działa teraz na odwrót, bo przegroda wewnątrz najpewniej przestawiona.

Opublikowano
  W dniu 15.02.2019 o 22:17, mironw napisał(a):

co się stanie z rotametrami  jak dasz na 10

Rozwiń  

Stoją ciągle tak samo, nie ważne jak ustawiony jest 4D, jak dla mnie oczywiste że gdy otworze 4D na maxa temperatura rośnie na grzejnikach

Opublikowano
  W dniu 15.02.2019 o 22:20, mironw napisał(a):

a strzałka na pompie podłogowej jest w dół , czyli zasilanie ogrzewacza

Rozwiń  

Strzałka na pompie jest ok, ale dla potwierdzenia macie foto

15502983528961148212197.jpg

15502983759241023742784.jpg

Opublikowano

Weź ustaw pokrętło zaworu 4D tak aby cyfra 5 była u góry(przekręć w prawo o 90st) a następnie ściągnij pokrętło i zrób zdjęcie bo wygląda na to że masz źle ustawione zawieradło zaworu 4D.

Afri.jpg

Opublikowano

Tam na bank zwieradło  jest poziomo przy ustawieniu neutralnym na "5". Świadczy o tym położenie pokrętła i niebieskiego adaptera ograniczajacego ruch pokrętła. Konstrukcja tych plastikowych elementów umożliwia ich złożenie tylko w jeden sposób. Nawet dekla skali dowolnie nie wciśniesz. Wczoraj juz wracałęm na to uwagę, ale autor albo przeoczył, albo juz spał ;)

@zaworek - tak jak sugerujesz, czyli "5" u góry, teraz nie przekręci. Ogranicznik na to nie pozwoli.  Musi ustawić "5" na wprost niebieskiego "dzióbka", ściągnąć dekiel, odkręcić śrubę mocującą, ściągnąć pokrętło, przekręcić trzpień o 90 stopni w prawo, tak żeby spłaszczenie na nim było u góry i dopiero wtedy założyć niebieski adapter z pokrętłem "dzióbkiem" do góry. Dekiel założy wtedy tylko w pozycji "5" na godz. 12 stej. 

Gotowe :)

Opublikowano

*** Teraz już tak przekręciłem że nie mam pojęcia jak ustawić by było dobrze.... ;/

Opublikowano

Spokojnie Ustaw trzpień tak aby spłaszczenie było u góry.kolejny krok to wyciągnij ten niebieski pierścień i włóż go dziubkiem do góry.Trzeci krok-nałóż pokrętło cyfra 5 będzie na dziubku ,skala-10ka z prawej strony 0 z lewej

4DD.jpg

4DD.jpg

Opublikowano
  W dniu 16.02.2019 o 10:22, plemie101 napisał(a):

*** Teraz już tak przekręciłem że nie mam pojęcia jak ustawić by było dobrze.... ;/

Rozwiń  

post 84 masz czarno na białym

Opublikowano

Nie jestem w stanie wytłumaczyć prościej, niż w poście #83 :)

Opublikowano

obejrzałeś film to przełóż niebieski pierścień prościej się nie da

Opublikowano

Dobrze zrobielem ? Ale musiałem przestawić te niebieskie ta osłonkę jakby żeby tak zrobić .. dobrze chłopy wytłumaczyliscie tylko byłem w mieście

IMG_20190216_143402.jpg

IMG_20190216_143345.jpg

Opublikowano

no i teraz 0 to zamknięte ciepło na dom 10- pełna tęperatura na dom , a jak tam rotametry

Opublikowano

Rotametry bez zmian... 

Powiem jeszcze jedno. Od jakiegoś czasu jak w mojej wiosce zmieniali przepompownie ucieka mi ciśnienie wody, jak odkręce wodę na maxa na początku jest normalne ciśnienie ale po około 30 sekundach strasznie spada... Czy to może mieć związek ? Z gminy przychodzili sprawdzać i niby u nich jest ok, lecz wydaje mi się że nie do końca bo było ok wcześniej... Czy to u mnie mogło coś nagle się stać ?

Opublikowano

pewnie filtr w liczniku albo masz filtr na instalacji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.