Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Modernizacja starej kotłowni. Pożegnanie z grawitacją. Paliwo PELET

jarek20

Rekomendowane odpowiedzi

Na temat używanych "wieśków" już zresztą było pisane. Ucięte i wspawane na "sztukę" króćce, niewiadome pochodzenie itp. Lepiej poczekać, dołożyć i kupić nowy.  

W grę wchodzi jeszcze ACV, tylko ta cena....

• 4 miesiące temu...

Ok. Kotłownia prawie ogarnięta po nowemu. Pytanie pewnie błache ale na jaką prędkość nastawić pompę ładującą zasobnik cwu (wilo ynos pico 25/40) (Całością steruje ekomax 860)?

Dzięki. Jeszcze jedno pytanie - kapilary na czujniki temperatury są dość obszerne w stosunku do wielkości czujników. Czy macie jakiś patent na ciaśniejsze włożenie czujnika? Myślałemo  o aluminiowej foli kuchennej

Pasta termoprzewodzaca np. Ta stosowana do procesorow z komputerow

Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka

Okręć ciasno folią AL najlepsza pasta polecana przez kolegę "mkaczko" ma 20 razy mniejszą przewodność cieplną od aluminium/ do radiatorów stosuje się pasty ( w minimalnych ilościach) aby zastąpiły drobiny powietrza zbierające się na styku metali.

pozdrawiam Hermogenes

Czujnik spalin wlozylem na smar miedziany. Nie wiem czy jest lepiej czy gorzej z pomiarem (przewodnoscia cieplna) ale mam nadzieje ze w razie koniecznosci bedzie go latwiej wyjac.

Z czujnikem spalin problemu nie ma bo odpowiednie wiertło i jazda. Tylko te tuleje pod czujniki w kole i zasobniku CWU jakieś takie "obszerne". A może przewrażliwiony jestem i wystarczy tylko włożyć ;)

• 2 tygodnie później...

Dziękuję Wszystkim za pomoc i porady. Udało mi się ogarnąć w końcu kotłownię. Wszystko działa jak powinno :) Jestem mega zadowolony biorąc pod uwagę, że to moja pierwsza taka robota.

Muszę jeszcze ocieplic wymiennik. i zamontować w rurę czujnik spalin.

IMG_20190828_164635.jpg

IMG_20190828_164749.jpg

IMG_20190828_164625.jpg

IMG_20190828_164625.jpg

IMG_20190828_164607.jpg

IMG_20190828_164559.jpg

IMG_20190828_164535.jpg

IMG_20190828_164457.jpg

IMG_20190828_164440.jpg

IMG_20190828_164708.jpg

IMG_20190828_164658.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.