damianw4 Opublikowano 6 Lipca #1 Opublikowano 6 Lipca Witam Zamierzam wymienić Stary kocioł na coś nowego przez Unię, myślałem nad Atmos ac25s i za rok dokupić palnik na pellet ale widzę coraz więcej negatywnych opinii i szukam jakiejś alternatywy, w tych pieniądzach. Do kotła będzie montowany bufor 2000l. Obieg jest otwarty i na razie nie zamierzam tego zmieniać. Cytuj
Kordjano Opublikowano 6 Lipca #2 Opublikowano 6 Lipca Negatywnych w jakim sensie? Palnik pelletowy to nie wiadomo czy w najbliższych latach będzie ci potrzebny . Cytuj
damianw4 Opublikowano 6 Lipca Autor #3 Opublikowano 6 Lipca Jakość materiałów i wykonania się popsuły i że nie warty swojej ceny. Dlaczego palnik pelletowy się nie przyda? W końcu jakaś tam wygoda weekendy, święta można sobie odpalić i zapomnieć Cytuj
damianw4 Opublikowano 7 Lipca Autor #5 Opublikowano 7 Lipca 59 minut temu, Tuptus napisał(a): A może coś ze stajni NMT np. hvg P. Pierwsze słyszę mógłbyś coś powiedzieć o nim? I jaka cena? Cytuj
Tuptus Opublikowano 7 Lipca #6 Opublikowano 7 Lipca Info z netu. Seria HVG marki NMT Heizsysteme to linia popularnych kotłów zgazowujących drewno (holzgazowce), produkowana przez firmę mającą swoje zakłady w Polsce i Niemczech. Urządzenia te wyróżniają się atrakcyjnym stosunkiem ceny do jakości i są przystosowane do spalania polan o długości do 50-55 cm. Zdaje się że Kelvin jest dystrybutorem tych kotłów. Nie podam ceny, gdyż wchodzą na rynek i jest spory upust na nie. Trzeba dzwonić. Kelvin.center 787698906. Cytuj
Kordjano Opublikowano 7 Lipca #7 Opublikowano 7 Lipca 18 godzin temu, damianw4 napisał(a): Dlaczego palnik pelletowy się nie przyda? W końcu jakaś tam wygoda weekendy, święta można sobie odpalić i zapomnieć A jak od święta to tak , bo przy tych cenach i co się dzieje z pelletem to inaczej się nie da ☺️ Ja planuje kipi silva , i po 10 latach palenia pelletem właśnie się zastanawiam czy ten palnik pelletowy będzie mi potrzebny 😊 Cytuj
damianw4 Opublikowano 7 Lipca Autor #8 Opublikowano 7 Lipca 5 godzin temu, Kordjano napisał(a): A jak od święta to tak , bo przy tych cenach i co się dzieje z pelletem to inaczej się nie da ☺️ Ja planuje kipi silva , i po 10 latach palenia pelletem właśnie się zastanawiam czy ten palnik pelletowy będzie mi potrzebny 😊 Wiadomo tona pelletu, tona owsa i jakoś to będzie, ważne żeby dało się węglem i drewnem palić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi