Skocz do zawartości

jarek20

Stały forumowicz
  • Liczba zawartości

    120
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

8 Neutralny

O jarek20

  • Tytuł
    Stały Forumowicz

Informacje o ogrzewaniu

  • Co ogrzewam?
    dom 200 m2 pustak+ 15 cm styropianu
  • Instalacja
    13 grzejników sterowanych pogodowo mieszaczem 3D, wymiennik ciepła sacespol, 300l zasobnik cwu.
  • Kocioł
    Hercules u22 4 człony (21-23 kW ) + kipi 20kW

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

  1. Uprzedziłeś mnie ;) ale jednak dobrze pamiętałem, że gdzieś to było :)
  2. Jest opcja bodajże kopiowania na każdy dzień. Wrócę do domu potwierdzę co i gdzie.
  3. Dokładnie ten https://nowyelektronik.pl/index.php?id_product=20626&controller=product Był kiedyś temat nawet tutaj Widzę dopiero teraz że nawet twój wontek Gonzo :)
  4. Będzie przekłamywał temperaturę dość znacznie ( sam to przerabiałem.) wymieniłem sam element pomiarowy (kupiony w elektroniku) i jest gitara teraz (płaciłem 22 zł)
  5. Co możebyć powodem nagłych pików w podawaniu paliwa? Już kilka razy to zauważyłem u siebie
  6. Już miałem kiedyś pytać - co to za parametr w podglądzie econet24.com? Co on obrazuje?
  7. Misiek30 jakoś nisko temperaturowo prowadzisz kocioł.
  8. U mnie ostatnia doba. Również termostat pokojowy czuwa nad temperaturą w domu.
  9. Martwi mnie trochę wygląd wymiennika (pył) zmniejszyć nadmuch, czy to wina pyłu z peletu przy gaszeniu palnika? (wygląda jak niedopalony pył z peletu) Czy może za bardzo się tym przejmuję ;)
  10. Z kolejnych obserwacji i ustawień - wyłączyłem w opcjach CO i CWU wymiennik (ustawiłem na " nie" ) i działanie pomp wróciło do normy (ale niestety nie tej od CWU)
  11. Ok. To jeszcze poobserwuję. Może coś jeszcze mi w oko wpadnie co jest nie teges.
  12. Dziękuję Robin. Zauważyłem i potwierdzam już na 100%, że moja 860-P3 świruje. Szukałem powodu, że znów nie przeciąga mi dogrzania CWU pomino ustawionego wybiegu pompy cwu na 20 mninut. Po prostu po osiągnięciu zadanej temperatury 55 oC palnik się wyłancza i pompa CWU też, pomimo że powinna jeszcze pracować przez ustawione w sterowniku 20 minut. Myślałem, że może problem jest w jakimś spadku napięcia (dlatego pytałem czy touch panel musi być dodatkowo zasilany z innnego pinu). Dodatkowo po zaniku zasilania ( brak prądu przez pół godziny) pompa kotła (ta co idzie na wymiennik ciepła CO wyłącza się jak na kotle jest 50oC (start na 45oC) a działała wcześniej do około 42oC. Pompa za wymiennikem na zasilaniu grzejników działa ok. Pozprawdzałem złącza, napięcie zasilania modułu, wszystko jest ok. Reset do ustawień fabrycznych pomaga na jakiś czas ale po kilku dniach znowu to samo. Chyba trzeba będzie dzwonić do serwisu.
  13. Pytanie do monterów Kipi. Tak przeglądam instrukcję mldułu 860-P3 Touch i Panelu pokojowego Touch i trochę mam mętlik. Panel pokojowy podłącza się pod gniazdo G4 (plus ecoNet przez przejściówkę) Teraz pytanie czy mam mieć podłączone dodatkowo zasilanie +12 V z pinu nr 46 czy wystarczy samo zasilanie z gniazda G4 (tak mam podłączone aktualnie). W instrukcji opisy są ale do modułu wersji P1 i P2.
  14. jarek20

    Piec Lumo Palnik KiPi

    Musisz najpierw skasować alarm na sterowniku przy koltle, a dopiero potem na termostacie pokojowym.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.