Gość Cemol Opublikowano 21 Grudnia 2018 #1 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Witam, - pewnie ten post mógłby się znaleźć w innym dziale, ale czas nagli, więc piszę w dziale najbardziej popularnym. Szanowni Państwo, od jakichś 3 m-cy czytam regularnie to forum i coraz bardziej zdaję sobie sprawę z ułomności tego co jest w dziedzinie kotłów podajnikowych na rynku. Kiepskie są kotły, jeszcze bardziej kiepskie sterowniki, a najgorszy to już opał. Póki co postanowiłem sprawy konfekcjonowania opału odłożyć do wiosny, natomiast już już za chwilę będę projektował, produkował i sprzedawał całkiem nową generację kotłów podajnikowych z idealnymi sterownikami. By zrobić solidny początek, potrzebuję nośnej - marketingowej nazwy. Wypisałem wszystkie występujące w kraju nazwy kotłów i sterowników, by się zorientować, dlaczego jedne kotły sprzedają się lepiej a inne gorzej. No i by nie popełnić plagiatu. Zrobiłem też ankietę w rodzinie i na razie mam dla kotła: CeMol11bis_DoubleECo_UniverseCoalDiamond_XXX gdzie XXX to będzie moc kotła. Razi być może nieco pretensjonalność użytego słowa Universe i przy nim się nie upieram. Mam w zapasie w to miejsc "General", "Bestseller" lub "Cosmic". Być może użyta liczba "11" jest zbyt wysoka? OK, ale przecież trudno by była jednocyfrowa, a wstawienie 10 wykluczam. Proszę o ewentualne rozsądne podpowiedzi, bo stoję z robotą. Gorsza sprawa z sterownikiem. Jedyne co mam ustalone jednoznacznie to kolor i wielkość ekranu. Będzie w kolorze starego złota z oczywiście węglową inkrustacją. 21" powinno w zupełności na dziś załatwić konkurencję. Oczywiście będzie net z YT i fejsem. To są wszystko drobnostki, jak pisałem wyżej sterownik robi nazwa, więc nie chcę popełnić harakiri byle czym. Tu też już po konsultacjach z rodziną mam już pewien zarys, przyznaję, nie powalający na łopatki, ale w miarę dobry: WithoutWorkController_v34.YYY_CoalPremium-PL gdzie YYY będzie kolejnym numerem kompilacji softu. Wiem, że słabawo, ale wraz rodziną wyczerpaliśmy wszystkie pomysły. Ktoś pomoże?
pastor Opublikowano 21 Grudnia 2018 #2 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Chyba idą święta bożego narodzenia a nie prima aprillis?
mhosaja Opublikowano 21 Grudnia 2018 #3 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Kolega @Cemol wcześnie zaczął sylwestra...
pastor Opublikowano 21 Grudnia 2018 #4 Opublikowano 21 Grudnia 2018 No niektórzy maja życie Nazwij kolego swój projekt RABAT PROMOCJA ALBO TOTALNA WYORZEDAZ. To się musi sprzedac
Gość berthold61 Opublikowano 21 Grudnia 2018 #5 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Godzinę temu, Cemol napisał: Witam, - pewnie ten post mógłby się znaleźć w innym dziale, ale czas nagli, więc piszę w dziale najbardziej popularnym. Szanowni Państwo, od jakichś 3 m-cy czytam regularnie to forum i coraz bardziej zdaję sobie sprawę z ułomności tego co jest w dziedzinie kotłów podajnikowych na rynku. Kiepskie są kotły, jeszcze bardziej kiepskie sterowniki, a najgorszy to już opał. Póki co postanowiłem sprawy konfekcjonowania opału odłożyć do wiosny, natomiast już już za chwilę będę projektował, produkował i sprzedawał całkiem nową generację kotłów podajnikowych z idealnymi sterownikami. By zrobić solidny początek, potrzebuję nośnej - marketingowej nazwy. Wypisałem wszystkie występujące w kraju nazwy kotłów i sterowników, by się zorientować, dlaczego jedne kotły sprzedają się lepiej a inne gorzej. No i by nie popełnić plagiatu. Zrobiłem też ankietę w rodzinie i na razie mam dla kotła: CeMol11bis_DoubleECo_UniverseCoalDiamond_XXX gdzie XXX to będzie moc kotła. Razi być może nieco pretensjonalność użytego słowa Universe i przy nim się nie upieram. Mam w zapasie w to miejsc "General", "Bestseller" lub "Cosmic". Być może użyta liczba "11" jest zbyt wysoka? OK, ale przecież trudno by była jednocyfrowa, a wstawienie 10 wykluczam. Proszę o ewentualne rozsądne podpowiedzi, bo stoję z robotą. Gorsza sprawa z sterownikiem. Jedyne co mam ustalone jednoznacznie to kolor i wielkość ekranu. Będzie w kolorze starego złota z oczywiście węglową inkrustacją. 21" powinno w zupełności na dziś załatwić konkurencję. Oczywiście będzie net z YT i fejsem. To są wszystko drobnostki, jak pisałem wyżej sterownik robi nazwa, więc nie chcę popełnić harakiri byle czym. Tu też już po konsultacjach z rodziną mam już pewien zarys, przyznaję, nie powalający na łopatki, ale w miarę dobry: WithoutWorkController_v34.YYY_CoalPremium-PL gdzie YYY będzie kolejnym numerem kompilacji softu. Wiem, że słabawo, ale wraz rodziną wyczerpaliśmy wszystkie pomysły. Ktoś pomoże? No to za kilka miesięcy zostanie załozony wątek o sterowniku twoim, podobnie jak ten o skzp na 500 stron , twój będzie złoty to pewnie tysiąc postów w miesiąc natłuczemy , kurde a ja zawsze mówiłem że jak o czymś sie dużo pisze i mówi to do dupy jest , koniecznie zmień kolor na szary .
Kijasr Opublikowano 21 Grudnia 2018 #6 Opublikowano 21 Grudnia 2018 No to za kilka miesięcy zostanie załozony wątek o sterowniku twoim, podobnie jak ten o skzp na 500 stron , twój będzie złoty to pewnie tysiąc postów w miesiąc natłuczemy , kurde a ja zawsze mówiłem że jak o czymś sie dużo pisze i mówi to do dupy jest , koniecznie zmień kolor na szary .Berthold ty chyba nigdy go nie widziałeś i nie wiesz jak pracuje skpz. Piszę się tyle bo je ciągle rozwijany u nie wcale taki drogi. Twój elster nie ma perzynim startu
mkaczko Opublikowano 21 Grudnia 2018 #7 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Witam, - pewnie ten post mógłby się znaleźć w innym dziale, ale czas nagli, więc piszę w dziale najbardziej popularnym. Szanowni Państwo, od jakichś 3 m-cy czytam regularnie to forum i coraz bardziej zdaję sobie sprawę z ułomności tego co jest w dziedzinie kotłów podajnikowych na rynku. Kiepskie są kotły, jeszcze bardziej kiepskie sterowniki, a najgorszy to już opał. Póki co postanowiłem sprawy konfekcjonowania opału odłożyć do wiosny, natomiast już już za chwilę będę projektował, produkował i sprzedawał całkiem nową generację kotłów podajnikowych z idealnymi sterownikami. By zrobić solidny początek, potrzebuję nośnej - marketingowej nazwy. Wypisałem wszystkie występujące w kraju nazwy kotłów i sterowników, by się zorientować, dlaczego jedne kotły sprzedają się lepiej a inne gorzej. No i by nie popełnić plagiatu. Zrobiłem też ankietę w rodzinie i na razie mam dla kotła:CeMol11bis_DoubleECo_UniverseCoalDiamond_XXX gdzie XXX to będzie moc kotła. Razi być może nieco pretensjonalność użytego słowa Universe i przy nim się nie upieram. Mam w zapasie w to miejsc "General", "Bestseller" lub "Cosmic". Być może użyta liczba "11" jest zbyt wysoka? OK, ale przecież trudno by była jednocyfrowa, a wstawienie 10 wykluczam. Proszę o ewentualne rozsądne podpowiedzi, bo stoję z robotą. Gorsza sprawa z sterownikiem. Jedyne co mam ustalone jednoznacznie to kolor i wielkość ekranu. Będzie w kolorze starego złota z oczywiście węglową inkrustacją. 21" powinno w zupełności na dziś załatwić konkurencję. Oczywiście będzie net z YT i fejsem. To są wszystko drobnostki, jak pisałem wyżej sterownik robi nazwa, więc nie chcę popełnić harakiri byle czym. Tu też już po konsultacjach z rodziną mam już pewien zarys, przyznaję, nie powalający na łopatki, ale w miarę dobry:WithoutWorkController_v34.YYY_CoalPremium-PL gdzie YYY będzie kolejnym numerem kompilacji softu. Wiem, że słabawo, ale wraz rodziną wyczerpaliśmy wszystkie pomysły. Ktoś pomoże? sorry za szczeroscco to za glupotyfaktycznie zaczal sie sylwester albo nawet karnawalpozdrawiamWysłane z mojego Z10 przy użyciu Tapatalka
abcde Opublikowano 21 Grudnia 2018 #8 Opublikowano 21 Grudnia 2018 No jak widac zaczely sie swieta u niektorych zdecydowanie za wczesnie.....MNIEJ ALKOHOLU PROPONUJE...bo projekt utonie:))
Gość Cemol Opublikowano 21 Grudnia 2018 #9 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Muszę wypić, bo w przeciwnym razie robię zbyt poważne błędy ortograficzne.
Jasa Opublikowano 21 Grudnia 2018 #10 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Wesoło. Tylko czy nie szkoda czasu.?
szelest Opublikowano 21 Grudnia 2018 #11 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Cemol - nie pij więcej.Alkohol szkodzi zdrowiu (psychicznemu też) .
Gość Cemol Opublikowano 21 Grudnia 2018 #12 Opublikowano 21 Grudnia 2018 1 godzinę temu, mkaczko napisał: sorry za szczeroscco to za glupoty faktycznie zaczal sie sylwester albo nawet karnawal pozdrawiam Wysłane z mojego Z10 przy użyciu Tapatalka W ustawieniach telefonu możesz wyłączyć doklejaną informację z czego wysłano posta. Z10, to już bardzo stary model.
Gość Cemol Opublikowano 21 Grudnia 2018 #13 Opublikowano 21 Grudnia 2018 16 minut temu, szelest napisał: Cemol - nie pij więcej.Alkohol szkodzi zdrowiu (psychicznemu też) . Po znaku interpunkcyjnym (tu przed Alkohol) stawiamy spację. Po ostatniej literze zdania - przed kropką spacji nie stawiamy.
marcus312 Opublikowano 21 Grudnia 2018 #14 Opublikowano 21 Grudnia 2018 6 godzin temu, Cemol napisał: natomiast już już za chwilę będę projektował, produkował i sprzedawał całkiem nową generację kotłów podajnikowych z idealnymi sterownikami. Mnie interesuje jak będzie wyglądał przekrój tego kotła, rodzaj zastosowanego podajnika szczególnie palnik , ewentualnie sterownik nie tyle wygląd co algorytm w nim napisany .Pytam bo już na wstępie przed produkcją forumowicze będą mogli ocenić czy aby ten produkt będzie w stanie zadowolić klienta nie tylko z pięknej nazwy i wyglądu , ale i ze skuteczności dobrego spalania węgla.
Gość berthold61 Opublikowano 21 Grudnia 2018 #15 Opublikowano 21 Grudnia 2018 To jako pierwszy wpadłem na ten pomysł to pierwszy wyprodukowany kocioł ja kupuję , mam nadzieję że po badaniach i testach sprzedaż mi go za 30 procent wartości , Bo obecny kocioł też w ten sposób kupiłem , co jak będzie ? hehe
form Opublikowano 21 Grudnia 2018 #16 Opublikowano 21 Grudnia 2018 CeMol11bis_DoubleECo_UniverseCoalDiamond_XXX Paaanie, to się nie sprzeda :) Musi być tak: kolor dajesz jak w sterowniku stare złoto i robisz złotą serię kopciuchów dla bogatych w różnych cenach z różnymi naklejkami: CeMol11bis_DoubleECo_ReferenceCoalDiamond_XXX CeMol11bis_DoubleECo_UltimaCoalDiamond_XXX CeMol11bis_DoubleECo_PremiumCoalDiamond_XXX CeMol11bis_DoubleECo_GoldCoalDiamond_XXX CeMol11bis_DoubleECo_ExcellenceCoalDiamond_XXX Ceny od 10000 do 20000 zł, niech se klient wybierze najlepszy na jaki go stać :) Potem w kolorze czerwonym serię sportowo-młodzieżową z naklejkami: CeMol11bis_DoubleECo_HyperCoalDiamond_XXX CeMol11bis_DoubleECo_SuperCoalDiamond_XXX CeMol11bis_DoubleECo_MultiCoalDiamond_XXX CeMol11bis_DoubleECo_UltraCoalDiamond_XXX CeMol11bis_DoubleECo_AdvancedCoalDiamond_XXX CeMol11bis_DoubleECo_VolcanoCoalDiamond_XXX No i wersja zielona podkreślająca czystość węgla: CeMol11bis_DoubleECo_PureCoalDiamond_XXX CeMol11bis_DoubleECo_HybridCoalDiamond_XXX CeMol11bis_DoubleECo_CleanCoalDiamond_XXX CeMol11bis_DoubleECo_EcoCoalDiamond_XXX I już jesteś szanującym się producentem z 15 modelami najbardziej zaawansowanych kotłów na rynku w ofercie. A jak się sprzeda choć jeden egzemplarz to dajesz info na wszystkie fora w sieci i fejsbuki, że pojawiły się wersje: CeMol11bis_DoubleECo_ReferenceCoalDiamond_XXX_Plus CeMol11bis_DoubleECo_UltraCoalDiamond_XXX_Plus CeMol11bis_DoubleECo_PremiumCoalDiamond_XXX_Plus CeMol11bis_DoubleECo_GoldCoalDiamond_XXX_Plus CeMol11bis_DoubleECo_ExcellenceCoalDiamond_XXX_Plus I tak dalej - wtedy zaczniesz żniwa, bo ludzie nie patrzą się na nic i łykają wszystko z plusem jak młode pelikany :)))
Kriss12 Opublikowano 21 Grudnia 2018 #17 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Po za tym w rodzinie wszyscy zdrowi ??
form Opublikowano 21 Grudnia 2018 #18 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Z workowanymi ekogroszkami to się bardzo dobrze sprawdza i ludzie kupują, testują, porównują, więc dlaczego z kotłami miałoby być inaczej? :)
szelest Opublikowano 21 Grudnia 2018 #19 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Cemol - Masz chłopie zajebiste poczucie humoru.Zacząłeś od "złotej " skrzynki popielnikowej ,teraz "złoty" sterownik. Czekam z niecierpliwością co jeszcze wymyślisz.
Gość Cemol Opublikowano 21 Grudnia 2018 #20 Opublikowano 21 Grudnia 2018 2 godziny temu, form napisał: Paaanie, to się nie sprzeda :) Musi być tak: kolor dajesz jak w sterowniku stare złoto i robisz złotą serię kopciuchów dla bogatych w różnych cenach z różnymi naklejkami: Nooo, kolego form, coś mi się zdaje, że wejdziemy w spółkę. Podrzuciłeś mi parę wyśmienitych pomysłów. Za "Hybrid" i "Volcano" winiem jestem Ci ładną sumkę, - po sprzedaniu pierwszej serii. Poza tym myślę, że po serii z "Plusem" mógłbym rzucić PlusMega?
HarryH Opublikowano 22 Grudnia 2018 #21 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Do nazwy sterownika dopisałbym FireFestive i po nazwie koniecznie Platinum. Może Łysy z Brazzers chciałby być twarzą kampanii? Dobrze kojarzy się z ogniem i ciepłem w chałupie.
YaroXylen Opublikowano 22 Grudnia 2018 #22 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Koledzy. Dlaczego jesteście tacy niedobrzy.... Yaro
Jasiek11 Opublikowano 22 Grudnia 2018 #23 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Grubą czcionką, nawet złotą bym gdzieś wybił, że spala wszystko, węgiel, zboże, pellet, szyszki, zrębki, trociny, ze sprawnością blisko 99%.
sambor Opublikowano 22 Grudnia 2018 #24 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Ale nie spala wysłodków buraczanych!
heso Opublikowano 22 Grudnia 2018 #25 Opublikowano 22 Grudnia 2018 11 minut temu, Jasiek11 napisał: Grubą czcionką, nawet złotą bym gdzieś wybił, że spala wszystko, węgiel, zboże, pellet, szyszki, zrębki, trociny, ze sprawnością blisko 99%. To tak jak mój, nie muszę kombinować- już mam. Dorzucam do listy jeszcze miał.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.