sambor Opublikowano 22 Lutego 2018 #1 Opublikowano 22 Lutego 2018 Od godziny 12 mam taki komunikat: Połączenie nie jest prywatneOsoby atakujące mogą próbować wykraść Twoje informacje ze strony forum.info-ogrzewanie.pl (na przykład hasła, wiadomości lub dane kart kredytowych). Więcej informacjiNET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALIDAutomatycznie wysyłaj do Google niektóre informacje o systemie i część zawartości stron, by pomóc w wykrywaniu niebezpiecznych aplikacji i witryn. Polityka prywatnościPowrót do bezpieczeństwaUKRYJ ZAAWANSOWANETen serwer nie mógł udowodnić, że należy do forum.info-ogrzewanie.pl. Jego certyfikat pochodzi z *.home.pl. Może to być spowodowane błędną konfiguracją lub przechwyceniem połączenia przez atakującego. Otwórz stronę forum.info-ogrzewanie.pl (niebezpieczną) Czyżby to był koniec forum?
MistrzMasarski Opublikowano 22 Lutego 2018 #2 Opublikowano 22 Lutego 2018 Mam to samo. Nie moge nawet postu napisac. Moge tekst jedynie wkleic. Brak kursora
marcin Opublikowano 22 Lutego 2018 #3 Opublikowano 22 Lutego 2018 To awaria w home.pl związana z certyfikatami ssl. Wkrótce wszystko wróci do normy. Pozdrawiam.
Dancych Opublikowano 23 Lutego 2018 #4 Opublikowano 23 Lutego 2018 a ma ktos problem z tapatalkiem? proba logowania konczy sie komunikatem o bledzie sieci. internet oczywiscie jest
marcin Opublikowano 23 Lutego 2018 #5 Opublikowano 23 Lutego 2018 Przed momentem problem z certyfikatem został rozwiązany. Jeżeli chodzi o tapatalk być może błąd był związany z powyższym problemem. Proszę spróbować teraz. Pozdrawiam.
Ksieciunio Opublikowano 26 Września 2018 #6 Opublikowano 26 Września 2018 503 server overload. Dzisiaj występuje ten problem na forum. Cos wspólnego z ostatnim ddos na home.pl ?
marcin Opublikowano 26 Września 2018 #7 Opublikowano 26 Września 2018 Istotnie mamy dziś problem z serwerem - pracujemy nad jego rozwiązaniem. Czy ma coś wspólnego - trudno określić.
Hermogenes Opublikowano 26 Września 2018 #8 Opublikowano 26 Września 2018 Od rana wczytuje jak krew z nosa najpierw myślałem że mam lejek na RBM . Dzięki Marcin. poz Hermogenes
user2018 Opublikowano 27 Września 2018 #9 Opublikowano 27 Września 2018 Może warto byłoby pomyśleć o zmianie dostawcy usług? Home.pl to jedna z gorszych firm.
marcin Opublikowano 27 Września 2018 #10 Opublikowano 27 Września 2018 Każda firma jest dobra do pierwszej awarii ;) Generalnie ponad 10 lat mamy tam serwer i tak długa niedostępność serwera zdarzyła się pierwszy raz. Oczywiście jeżeli problemy staną się częstsze trzeba będzie podjąć jakieś kroki zaradcze, póki co nie planuję takich kroków.
marcin Opublikowano 28 Września 2018 #11 Opublikowano 28 Września 2018 WItam, W dniu 28 września forum praktycznie cały dzień było niedostępne. Odbywała się migracja na nowy serwer. Przepraszamy za niedogodności - niestety liczba postów/zdjęć i innych danych nie pozwoliła na skrócenie tego czasu. Mam nadzieję, że dziś działanie forum będzie bezproblemowe. Pozdrawiam. Marcin.
Gość Oldek Opublikowano 29 Września 2018 #12 Opublikowano 29 Września 2018 Hi, mam problem z dodaniem załącznika do posta. Może nie tyle z samym dodaniem foto, co z jego wyświetleniem w poście. Zobaczę jak tu dodanie pliku będzie wyglądało. Może trzeba dodawać pliki w jakimś rozszerzeniu ?
marcin Opublikowano 29 Września 2018 #13 Opublikowano 29 Września 2018 test. Proszę sprawdzić teraz. Muszę jeszcze trochę konfiguracji wykonać - coś było źle ustawione.
knedel Opublikowano 1 Października 2018 #15 Opublikowano 1 Października 2018 Czy admini forum wiedzą, że linki otrzymywane w mailowych powiadomieniach o nowych postach w obserwowanych tematach stały się trefne? Przykład: https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/21922-kocio%C5%82-seko-maxx-le/?do=findComment&comment=383644 Czy są plany naprawy tego problemu? W ogóle w poprzedniej wersji forum jeszcze 04.05.2018 treść nowych postów przychodziła na maila (poza załącznikami). Obecnie dostajemy jedynie link do posta, no i niestety nawet ten link przestał działać.
marcin Opublikowano 2 Października 2018 #16 Opublikowano 2 Października 2018 Przepraszam za opóźnioną reakcję. Mieliśmy wymuszoną zmianę serwera i ogarniam wiele problemów z tym związanych. Do rzeczy: nie wiemy, gdyż to pierwsza wzmianka o tym. Ja otrzymuje maile z treścią posta oraz z poprawnym linkiem: W związku z tym pytania: Czy chodzi o wersję html (taką jak powyżej) czy tekstową? W jaki sposób jest odbierana (program pocztowy czy panel online) Pozdrawiam
marcin Opublikowano 2 Października 2018 #17 Opublikowano 2 Października 2018 Odpowiem sam sobie. Widzę, że faktycznie wersja tekstowa jest zepsuta.
knedel Opublikowano 2 Października 2018 #18 Opublikowano 2 Października 2018 Rzeczywiście, wersja html działa poprawnie (wraz z wyświetleniem treści posta). Pocztę czytam tekstowo przez Thunderbirda, webmail (w moim przypadku Onet) poprawnie wyświetla treść wiadomości, wszak jest wyświetlana w html.
marcin Opublikowano 2 Października 2018 #19 Opublikowano 2 Października 2018 Obecnie poprawiłem wersję tekstową maila. Zawiera już poprawny link.
knedel Opublikowano 2 Października 2018 #20 Opublikowano 2 Października 2018 Fakt, link poprawny, ale treści posta w wersji tekstowej nadal nie ma. Mimo to dzięki za szybką reakcję :)
MistrzMasarski Opublikowano 3 Października 2018 #21 Opublikowano 3 Października 2018 A ja mam pytanie z innej beczki. Co zrobić, żeby na telefonie (bez taptalka) kiedy kliknę w temat, przeniosło mnie do ostatniego nieprzeczytanego postu, a nie do pierwszego postu w temacie?
krisgie Opublikowano 3 Października 2018 #22 Opublikowano 3 Października 2018 Zamiast klikać w temat, trzeba zaatakować kropkę lub gwiazdkę obok.
marcin Opublikowano 3 Października 2018 #23 Opublikowano 3 Października 2018 W 4 wersji skryptu forum wprowadzono taką zmianę. Można to ustawić jak w starszej wersji. W tym poście instrukcja: Ustawienie jest pamiętane przez przeglądarkę w cookies. Przynajmniej tak zauważyłem. Natomiast poniżej instrukcja bardziej zaawansowanej obsługi "Kanałów aktywności". Można sobie bardzo wiele ustawić, zrobić skróty do najczęściej przeglądanych for itp. Screeny są z wersji desktopowej, ale podobne opcje są na mobilnej (trzeba rozwinąć opcje). Pozdrawiam
marcin Opublikowano 3 Października 2018 #24 Opublikowano 3 Października 2018 Mam jeszcze pytanie do @knedel - od kiedy ten problem występuje? Jeżeli chodzi o treść wiadomości w wersji tekstowej zapisałem temat do realizacji, ale z dość niskim priorytetem ;) (Czytaj: będzie realizowane po rozwiązaniu problemów związanych z migracją na inny serwer).
knedel Opublikowano 3 Października 2018 #25 Opublikowano 3 Października 2018 Poziom obsługi technicznej tego forum coraz milej mnie zaskakuje :) 04.05 o 22:24 działało jeszcze w porządku, temat powiadomienia brzmiał np: Odpowiedź na Kocioł Seko Maxx Le 10.05 o 15:26 zapewne już była nowsza wersja skryptu, w każdym razie odtąd temat powiadomienia brzmi: Kocioł Seko Maxx Le Pomiędzy tymi datami nie otrzymałem powiadomień bo nie mam zbyt wielu subskrypcji. Dopóki link do tematu działał poprawnie jakoś nie przejmowałem, dopiero od niedawna zareagowałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.