Skocz do zawartości

Problemy Z Wejściem Na Forum


sambor
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Od godziny 12 mam taki komunikat:

 

Połączenie nie jest prywatne
Osoby atakujące mogą próbować wykraść Twoje informacje ze strony forum.info-ogrzewanie.pl (na przykład hasła, wiadomości lub dane kart kredytowych). Więcej informacji
NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID

Automatycznie wysyłaj do Google niektóre informacje o systemie i część zawartości stron, by pomóc w wykrywaniu niebezpiecznych aplikacji i witryn. Polityka prywatności
Powrót do bezpieczeństwaUKRYJ ZAAWANSOWANE
Ten serwer nie mógł udowodnić, że należy do forum.info-ogrzewanie.pl. Jego certyfikat pochodzi z *.home.pl. Może to być spowodowane błędną konfiguracją lub przechwyceniem połączenia przez atakującego.

Otwórz stronę forum.info-ogrzewanie.pl (niebezpieczną)

 

 

Czyżby to był koniec forum?

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To awaria w home.pl związana z certyfikatami ssl. Wkrótce wszystko wróci do normy. Pozdrawiam.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

a ma ktos problem z tapatalkiem? proba logowania konczy sie komunikatem o bledzie sieci. internet oczywiscie jest

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przed momentem problem z certyfikatem został rozwiązany.

 

Jeżeli chodzi o tapatalk być może błąd był związany z powyższym problemem. Proszę spróbować teraz.

 

Pozdrawiam.

  • Zgadzam się 1
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

  • 7 miesięcy temu...

Istotnie mamy dziś problem z serwerem - pracujemy nad jego rozwiązaniem. Czy ma coś wspólnego - trudno określić.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Każda firma jest dobra do pierwszej awarii ;) Generalnie ponad 10 lat mamy tam serwer i tak długa niedostępność serwera zdarzyła się pierwszy raz. Oczywiście jeżeli problemy staną się częstsze trzeba będzie podjąć jakieś kroki zaradcze, póki co nie planuję takich kroków.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

WItam,

W dniu 28 września forum praktycznie cały dzień było niedostępne. Odbywała się migracja na nowy serwer. Przepraszamy za niedogodności - niestety liczba postów/zdjęć i innych danych nie pozwoliła na skrócenie tego czasu.

Mam nadzieję, że dziś działanie forum będzie bezproblemowe.

Pozdrawiam.

Marcin.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Hi, mam problem z dodaniem załącznika do posta. Może nie tyle z samym dodaniem foto, co z jego wyświetleniem w poście. Zobaczę jak tu dodanie pliku będzie wyglądało.

 

3t.jpg

Może trzeba dodawać pliki w jakimś rozszerzeniu ?

Edytowane przez Oldek
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

test. Proszę sprawdzić teraz. Muszę jeszcze trochę konfiguracji wykonać - coś było źle ustawione.

wycieraczki1.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To wygląda dobrze.

 

01.jpg

Edytowane przez Oldek
Tak, teraz jest OK, dzięki za szybką interwencję,
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czy admini forum wiedzą, że linki otrzymywane w mailowych powiadomieniach o nowych postach w obserwowanych tematach stały się trefne? Przykład:

https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/21922-kocio%C5%82-seko-maxx-le/?do=findComment&comment=383644

Czy są plany naprawy tego problemu?

W ogóle w poprzedniej wersji forum jeszcze 04.05.2018 treść nowych postów przychodziła na maila (poza załącznikami). Obecnie dostajemy jedynie link do posta, no i niestety nawet ten link przestał działać.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przepraszam za opóźnioną reakcję. Mieliśmy wymuszoną zmianę serwera i ogarniam wiele problemów z tym związanych.

Do rzeczy: nie wiemy, gdyż to pierwsza wzmianka o tym. Ja otrzymuje maile z treścią posta oraz z poprawnym linkiem:

powiadomienie.jpg

W związku z tym pytania:

  1. Czy chodzi o wersję html (taką jak powyżej) czy tekstową?
  2. W jaki sposób jest odbierana (program pocztowy czy panel online)

Pozdrawiam

 

 

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Odpowiem sam sobie. Widzę, że faktycznie wersja tekstowa jest zepsuta.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Rzeczywiście, wersja html działa poprawnie (wraz z wyświetleniem treści posta). Pocztę czytam tekstowo przez Thunderbirda, webmail (w moim przypadku Onet) poprawnie wyświetla treść wiadomości, wszak jest wyświetlana w html.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Obecnie poprawiłem wersję tekstową maila. Zawiera już poprawny link.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Fakt, link poprawny, ale treści posta w wersji tekstowej nadal nie ma. Mimo to dzięki za szybką reakcję :)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zamiast klikać w temat, trzeba zaatakować kropkę lub gwiazdkę obok.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

W 4 wersji skryptu forum wprowadzono taką zmianę. Można to ustawić jak w starszej wersji. W tym poście instrukcja:

Ustawienie jest pamiętane przez przeglądarkę w cookies. Przynajmniej tak zauważyłem.

Natomiast poniżej instrukcja bardziej zaawansowanej obsługi "Kanałów aktywności". Można sobie bardzo wiele ustawić, zrobić skróty do najczęściej przeglądanych for itp.

Screeny są z wersji desktopowej, ale podobne opcje są na mobilnej (trzeba rozwinąć opcje).

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mam jeszcze pytanie do @knedel - od kiedy ten problem występuje? Jeżeli chodzi o treść wiadomości w wersji tekstowej zapisałem temat do realizacji, ale z dość niskim priorytetem ;) (Czytaj: będzie realizowane po rozwiązaniu problemów związanych z migracją na inny serwer).

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Poziom obsługi technicznej tego forum coraz milej mnie zaskakuje :)
04.05 o 22:24 działało jeszcze w porządku, temat powiadomienia brzmiał np: Odpowiedź na Kocioł Seko Maxx Le
10.05 o 15:26 zapewne już była nowsza wersja skryptu, w każdym razie odtąd temat powiadomienia brzmi: Kocioł Seko Maxx Le
Pomiędzy tymi datami nie otrzymałem powiadomień bo nie mam zbyt wielu subskrypcji. Dopóki link do tematu działał poprawnie jakoś nie przejmowałem, dopiero od niedawna zareagowałem.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.



  • Nadchodzące wydarzenia

    Brak nadchodzących wydarzeń
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.