Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kocioł Na Pellet + Bufor - Wady I Zalety

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam wrażenie że naczynie małe.. Do tego dałbym odpowietrznik automatyczny na górze bufora. I puścił bym pompkę na wyższy bieg na jakiś czas.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie ponownie. Trochę mnie tu nie było. Problem ze stykami nie rozwiązany. Ale o tym innym razem. Od 5 rano kocioł się nie rozpala. Popielnik już trzy razy opróżnianiem z niespalonego pelletu. Cała konstrukcja palnika zimna. Stawiam na zapalarke. Jak ja zdemontować? Palnik mam już na wierzchu. Przez ta małą szczelinę nie chce wyjść. Trochę powyginana jest. 

A może zanim ją zdemontuje to jest możliwość sprawdzić "na krótko" czy działa?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich 

Proszę o poradę w takiej sprawie 

Chcę zainstalować rozdzielacz do mojego buforka na dwa obiegi grzejniki i podłoga. Najbardziej jestem ciekaw porady o miejsce zaworów zwrotnych przy rozdzielaczu. W tej chwili (zdjęcie 2) mam każdy obieg skręcony osobno domowym sposobem i nawet to działa ale przyszedł czas aby to trochę uporządkować i dla tego zakupiłem rozdzielacz na dwie belki i chcę to pospinac do rozdzielacza. Tu pytanie właśnie gdzie dać zz i czy na każdym obwodzie a może dać jeden na wyjściu z belki 🤔

Który obieg zainstalować jako pierwszy na belce grzejniki czy podłoga? Czy to wogóle jest jakaś różnica?

Orginalnie cały zestaw ma zawory zz w innym miejscu niż ja planuje 

IMG_1950.thumb.jpeg.a2798285cb5088317eb9220c5e916150.jpegIMG_1952.thumb.jpeg.27f87471046a9e994747a2e60958f018.jpeg

Opublikowano
7 godzin temu, aparatowypl napisał(a):

Który obieg zainstalować jako pierwszy na belce grzejniki czy podłoga? Czy to wogóle jest jakaś różnica?

Wszystko jedno, jak Ci wygodniej mechanicznie.

7 godzin temu, aparatowypl napisał(a):

Tu pytanie właśnie gdzie dać zz i czy na każdym obwodzie

Na każdym obwodzie , na powrocie tak jak na zdjeciuScreenshot_20260428_054114_Allegro.thumb.jpg.73f7b19aa253395a501c281e3aac291c.jpg

• Lubię to 1