Gość Opublikowano 30 Maja 2017 #126 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Od czwartku PGG podnosi podobno ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkon Opublikowano 30 Maja 2017 #127 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Oferta na grubą kostkę max 24-25 kj z Kuzbasa z wyprzedzeniem terminowym na zakup - Skarżysko Kamienna 680 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertokot25 Opublikowano 30 Maja 2017 #128 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Od czwartku PGG podnosi podobno ceny. na retopala ze sklepu www też? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertokot25 Opublikowano 1 Czerwca 2017 #129 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Faktycznie cena Ekoretu 22zł w górę w sklepie www, retopal na razie cena bez zmian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klefi Opublikowano 1 Czerwca 2017 #130 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Na jakiej stronie jest taka cena? Będę wdzięczny za informację :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 1 Czerwca 2017 #131 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 pgg.pl/sklep/index/produkt/id/4%2CRetopal%2B-%2BEkogroszek https://sklep.wegiel.katowice.pl/product/ekogroszek-ekoret-r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julo23 Opublikowano 1 Czerwca 2017 #132 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 uuuu to trzeba zamówić na zimę już.... Ciekawe co sie stało, zawsze się kupowało od czerwca do sierpnia - najtaniej.... przynajmniej tak mi sie wydawało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
form Opublikowano 1 Czerwca 2017 #133 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Ceny lecą w górę jak jastrzębie. W sobotę na placu miałem miał Piast 23 za 440 zeta, a dziś widzę, że na składzie ta sama kupa już po 480 leży. Jesienią brałem go za 420. Swoją drogą na innym składzie z wyglądu identyczny towar jak ten Piast 23 sprzedawany jest jako miało-groszek za 580 zeta, a miał 23 pozbawiony jest niemal całkowicie frakcji groszku. Bez no comments :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaizka2 Opublikowano 1 Czerwca 2017 #134 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Jak jakość chwalowic teraz ? Chodzi mi o Pieklorz? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 1 Czerwca 2017 #135 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 797.04 pln/t retopal z PGG 810 pln/t rubin z bartexu, gdzie producent się chwali: "Ekogroszek RUBIN posiada parametry równe ekogroszkowi typu Retopal." chyba nie trzeba wskazywać faworyta w powyższym zestawieniu .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertokot25 Opublikowano 1 Czerwca 2017 #136 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 no wiadomo... chyba że PGG walnie cenę 850zł za tonę na Retopala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2017 #137 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Na stronie PGG brak cen i komunikat - aktualizacja danych, czyli wiadomo o co chodzi ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 1 Czerwca 2017 #138 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 nie wiem jakie strony kolega ogląda ale na tej https://pgg.pl/sklep/index/produkt/id/4%2CRetopal%2B-%2BEkogroszek retopal wciąż po 797.04 pln/ t[/size] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2017 #139 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Myslałem, że PGG oferuje szerszy asortyment niż tylko ten ze sklepu internetowego. A jak Ty myślisz damdam, oferuje, czy nie? I tak jest ze wszystkimi kopalniami. TU już jest chyba nowy cennik, średnio 20-25zł na tonie więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 1 Czerwca 2017 #140 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 na moje potrzeby 2-3 tony na rok w zależności od zimy sklep internetowy, gdzie sprzedaż liczona na palety całkowicie wystarczy ale rozumiem i ciebie jak pakujesz 9 ton na jeden sezon to przeglądasz cenniki gdzie mowa jest o sprzedaży samochodowej lub/i wagonowej .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2017 #141 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Straszny z Ciebie filozof damdam, warto przejrzeć Twoje posty, żeby zobaczyć jaki. Naprawdę warto, szczególnie te z wątku o kotle własnej produkcji ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 1 Czerwca 2017 #142 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Straszny z Ciebie filozof damdam, warto przejrzeć Twoje posty, żeby zobaczyć jaki. Naprawdę warto ;). wydaje mi się, że ten wątek dotyczy cen węgla, czy nie? Ale mimo wszystko dziękuję za reklamę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berthold61 Opublikowano 1 Czerwca 2017 #143 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Mnie też potrzeba ok 2 ton a mimo to obserwuję ceny , kto lubi przepłacać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
form Opublikowano 3 Czerwca 2017 #144 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Ceny lecą w górę jak jastrzębie. W sobotę na placu miałem miał Piast 23 za 440 zeta, a dziś widzę, że na składzie ta sama kupa już po 480 leży. Jesienią brałem go za 420. Swoją drogą na innym składzie z wyglądu identyczny towar jak ten Piast 23 sprzedawany jest jako miało-groszek za 580 zeta, a miał 23 pozbawiony jest niemal całkowicie frakcji groszku. Bez no comments :rolleyes: Cytuję sam siebie, ale kontekst jest tu niezbędny. Otóż zachciało mi się wczoraj jeszcze tonki do tych wziętych 3t na zimę tysiąclecia. Jadę na skład - nie ma problemu, sprzedamy panu po starej cenie, bo dowód zakupu nie kłamie. Nasza firma troszczy się o klienta, będzie pan zadowolony. Tylko kierowca przyjedzie za 2h, bo jeszcze ma parę kursów do wykonania. Sypię sobie zawsze do worków po około 2/3 objętości, co odpowiada 25 kg +/- 1kg. Lata praktyki, a raczej tony praktyki, hehe hehe. Zważyłem tydzień temu 10 losowych worków na dobrej wadze, średnią przemnożyłem przez ilość worków - 2998 kg. Może być, w granicach błędu. No dobra, przyjechał na fajrant w piątek około 17. Odczekałem 24h, aby paliwo nabrało mocy urzędowej i jadę z nim do wora. Folia, na której miał leżakował przez noc pozostała suchutka, zero śladów mokrego, pył.Tym razem zamiast 40 worków z 1t wyszło ledwo 37 worków. Zważyłem 10 worków - średnia 25,10 kg. Ciśnienie skoczyło, więc dla jego rozładowania zawziąłem się i zważyłem pozostałe worki - suma około 920 kg zamiast tony. Chyba, że... 0,920 t x 480 zł = 441,60 zł Sprzedawca jednak bardzo solidny - zamiast po 480 zeta sprzedał Piast23 z tej starej kupy po starej cenie 440 zeta jak się umówiliśmy. Za 420 zł pewnie też by tego Piasta 23 sprzedał jak komu 480 zeta za drogo :) I tak to z tymi cenami panowie jest. Klient ma być zadowolony, że kupił tanio. ps. tak sobie myślę, że jednak może to i dobrze, że mi tam 80 litrów 'wilgoci własnej' miału nie dorzucili gratis do pełnej tonki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gersik Opublikowano 3 Czerwca 2017 #145 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Pany. U mnie tona Piasta orzech jedynka na dzień dzisiejszy (byłem pytałem) po 720 zeta, i jeszcze płaczą że 3 dni stał na kopalni w kolejce.Dobrze że ja już mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janklos12 Opublikowano 4 Czerwca 2017 #146 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ja kupiłem 3.5t odsiewki 1tona z Kareny po 630 i 2.5t. na lokalnym składzie po 600/t. moc. popiół i spalanie podobne. Opał mocniejszy niż ekogroszek standart z Energo który miałem w poprzednim sezonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAN Opublikowano 5 Czerwca 2017 #147 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 u mnie wieczorek po 850zł tona...a w zeszłym roku kupiłem za 740 podobno taniej nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 5 Czerwca 2017 #148 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 czy taniej nie wiem ale stawiam, że drożej już też nie będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertokot25 Opublikowano 5 Czerwca 2017 #149 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 oczywistym jest że będą jeszcze podwyżki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 6 Czerwca 2017 #150 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 jak już to nie wielkie (10-30 pln na tonie) i od 1 września, jeszcze się możecie zdziwić jak zdarzą się obniżki (też nie wielkie) na przełomie lipca i sierpnia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.