Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Palnik Kipi W Naszych Piecach Wymiana Doświadczeń Użytkowników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam nadzieję, że nie potraktowaliśmy alifiorza zbyt ostro i że sobie chłop jakoś radzi, bo cisza z jego strony...

Opublikowano

Raczej palnik się naprawił

www.kochowka.blogspot.com

Opublikowano

Manewruje palnikiem krece ustawiam i dalej d... przeslone otworzylem bo lepiej chyba tak mi sie wydaje. Byla przymnkieta na 3/4. Zrobilem zdjecie po ponad godzinie moczenia peletu w wodzie zobaczcie sami. Palacz mi pomaga i nie mozemy dojsc do prawidlowych ustawien. Wniosek jedynie ze pelet do bani.

post-77765-0-08734100-1520548322_thumb.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Kolego a dużo masz tego pelletu? Może jakbyś dokupił innego z dobrego źródła i mieszał 50% na 50% lub 75 % dobrego a 25% tego szajsu to byś to jakoś spalił i pozbył się w końcu problemu. Bo widać ewidentnie po teście z wodą że wszystkiemu winien jest pellet.

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

Alifiorz, a jakie teraz masz ustawienia? Kaloryczność, nadmuchy, czyszczenie, czas pracy?

Opublikowano

Alfiorz ,a dziurki w palniku były zasyfione ?

Opublikowano

Panowie, mam pytanie. Czy jest różnica w modułach econet, i czy oprogramowanie się aktualizuje.

Opublikowano (edytowane)

Oprogramowanie econetu aktualizuje się przez internet. Jest różnica w oprogramowaniu. Taka, że trzeba kupić pod konkretnego producenta palnika. Fizycznie to będzie ten sam routerek 3G/4G TPLinka model o ole pamiętam TL-MR3020.

Ja mam takie wersje oprogramowania dla 860tki touch.

Wersja modułu ecoNET: 1.11.3515
Wersja modułu A:4.30.5
Wersja modułu Panel:4.11.6
Wersja modułu ecoSTER 1:1.13.69

Miesiąc temu były to najnowsze wersje softu. 
Edytowane przez Dragster
Opublikowano

Acha dzięki serdeczne.

Opublikowano (edytowane)

Manewruje palnikiem krece ustawiam i dalej d... przeslone otworzylem bo lepiej chyba tak mi sie wydaje. Byla przymnkieta na 3/4. Zrobilem zdjecie po ponad godzinie moczenia peletu w wodzie zobaczcie sami. Palacz mi pomaga i nie mozemy dojsc do prawidlowych ustawien. Wniosek jedynie ze pelet do bani.

To jest 6mm? Bo widzę w nim jakieś białe dodatki jak w mojej przemysłówce. A jeśli się nie rozmoczył po godzinie to dodali do niego dużo uszlachetniaczy :angry: złodzieje. Jeśli czyszczenie nie dało efektów to zwiększaj kaloryczność i nadmuchy. Na bank złapiesz moment najlepszego palenia. Cyzszczenie palnika ustaw na 120-130 sek. a obrót 8%

I przydałby się jednak czujnik temperatury spalin. Bo może byc problem z płomieniem ale temperatura może byc ok.

Edytowane przez kocur34
Opublikowano (edytowane)

​Witam Wszystkich - z wielką uwagą przeczytałem wszystkie posty w temacie i bardzo mi pomogły. Troszkę walczyłem z ustawieniami i po zapoznaniu się z doświadczeniami szanownych kolegów wreszcie ustawiłem swojego potwora. Palniczek Kipi 35 kW w kotle Heitz 36 kW sterownik ekoMax 850. Jeśli ktoś potrzebuje porady do ustawienia takiego potwora to służę radą

Edytowane przez PROMYK1
  • Zgadzam się 1
Opublikowano

Sprawa wyglada tak ze kalorycznosc mam sztywna na 5,5 i manewruje moca maksymalna i widze ze jest poprawa bo z palnika wypadaja mniejsze pelety niedopalone takze jeszcze obnize moc max i podejrzewam ze efekt bedzie zadowalajacy. Po 12h od zamoczenia peletu wyglada tak.

post-77765-0-90812400-1520584986_thumb.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Panowie, mam pytanie. Czy jest różnica w modułach econet, i czy oprogramowanie się aktualizuje.

Misiek ale byle jaki router nie pasuje musi byc specjalny pod dany sterownik. Nie wszystkie da sie przeprogramowac. Bylo gdzies o tym na forum. Ludziska kupily i niegralo im .

Edytowane przez rzegus
Opublikowano

Mam ecoMaxa850 i chcę podłączyć econeta do niego. W domu mam neta po światłowodzie noi oczywiście wifi które w piwnicy ma mocny sygnał. To co jeszcze może być nie tak?

Opublikowano

Nie każdy econet zagra z tym ecomaxem. Musisz pytać bezpośrednio u producenta. Ktoś miał tutaj z tym problemy.

Opublikowano

@misiek30 jak pisałem wcześniej. Musisz kupić dedykowany econet pod palnik KIPI.

• Zgadzam się 1
Opublikowano (edytowane)

Ale się wysilili. Wymieszasz to sobie sam w zasobniku. Powodzenia życzę przy ustalaniu wydajności podajnika. Gdyby tak produktem końcowym był gotowy pellet 50/50 to jeszcze.

Takich czy innych wynalazków będzie coraz więcej. Tu masz przykład kilku zastosowań:

https://www.olx.pl/oferta/trawokulki-granulat-paszowy-z-siana-pellet-CID757-IDdkzlh.html#e01badc86f

@misiek30

cofnij kilkanaście stron do tyłu, bo może się okazać, że ujrzysz komunikat jak na zrzucie który pokazywałem.

Edytowane przez laptop
Opublikowano

Tomek, to chyba coś dla kocura... I wymieszany od razu. Ma już chłop doświadczenie, więc jak cena byłaby o połowę niższa, już by go pisanki swędziały... :D  :D  :D 

Tomek, a'propos testu wody. Jaki ma być ten pellet, po moczeniu? Dzisiaj z ciekawości zamoczyłem kilka granulek i po ok 20-30 minutach zaczęły się robić takie kalafiory. To dobrze czy źle? 

Opublikowano

@misiek1baeb90b467030fdec2e4bd88c948cb7.jpg

Opublikowano

Tomek, to chyba coś dla kocura... I wymieszany od razu. Ma już chłop doświadczenie, więc jak cena byłaby o połowę niższa, już by go pisanki swędziały... :D  :D  :D

Tomek, a'propos testu wody. Jaki ma być ten pellet, po moczeniu? Dzisiaj z ciekawości zamoczyłem kilka granulek i po ok 20-30 minutach zaczęły się robić takie kalafiory. To dobrze czy źle? 

To dobrze 

Opublikowano (edytowane)

Trawokulki - normalnie uśmiałem się. Coś dla Kocura

Edytowane przez Tomek0407
Opublikowano

Jak widać ma to "coś" szerokie zastosowanie, i królika i krówkę nakarmisz, a jak opału zabraknie to i piecu tym napalisz... Czego to ludzie nie wymyślą...