Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Verbomat- Nowe Podejście Do Procesu Spalania. Testy

energotop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj czas przedmuchu o jeden poziom w górę.

Nie wiem czy za dużo nie oczekujesz od miału. Popiołu jak z cygarety raczej się nie spodziewaj.

Opublikowano

Taa..jasne ;)

Może chcesz eCoala ? Załatwię Ci. Nic nie będziesz robił, tylko sypał i wybierał.

Opublikowano

Masz dobry ster dobrze ci to spala ale gdybyś miał do tego miału jeszcze  palnik obrotowy to prawdopodobnie nawet na gorszym sterze nie miałbys tych spieków ;)  :D

Opublikowano

Witam wszystkich

właśnie zaczynam przygodę z ie42 po trzech zimach z st 480 który kaput

Opublikowano

Masz dobry ster dobrze ci to spala ale gdybyś miał do tego miału jeszcze  palnik obrotowy to prawdopodobnie nawet na gorszym sterze nie miałbys tych spieków ;)  :D

no ale nie mam obrotowej czy np nie było by lepiej utawic żeby krucej podawał a częciej wtedy by bardziej ruszał tym co jest na palniku

Opublikowano

Witam wszystkich

właśnie zaczynam przygodę z ie42 po trzech zimach z st 480 który kaput

No hej :) Z netem ?

Opublikowano

U mnie chyba lato zawitało :)

Opublikowano

:) Z netem ?

Głupia sprawa bo do kotła mam dostęp fizycznie sporadycznie a w piwnicy brak internetu

Moduł zamontowany i kicha nie mam pomysłu co dalej może router i przedpłata a może pomoże chwilowy internet z mojego tableta tylko czy przerywany internet da ciągle statystyki i wykresy (w sterowniku jest slot na karte pamieci) bo najbardziej mi na tym zależy

Mam się opiekować spalaniem od tego roku i zaczolem od wymiany sterownika

Opublikowano

Postaw sobie repeater lub router z taką funkcja w miejscu gdzie masz zasięg i po sprawie.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No to nie że w piwnicy, tylko w obiekcie nie ma neta, a to zmienia sytuację.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Na budynku u lokatorów jest inteet 2x kabel orenzady,sat polsatowski, 2x play i może jeszcze inne

ale nikt nie daje dostępu kurcze

Opublikowano

Szkoda ze ie42 nie pracuje off line na androidzie a wykresów na stronie producenta to i tak brak

Włączyć sterownik do internetu tylko żeby oglądać kręcący się wiatrak w grafice i dane teraźniejsze to trochę za mało

Sterownik pokazuje moc w procentach tej mocy która makymalnie ustawiłes na palniku

Opublikowano

Ale to było wiadomo przed zakupem, prawda ?

Wykresy ? Trzeba jeszcze wiedzieć jak je czytać, żeby były przydatne. A to potrafi niewielu.

Opublikowano

Tak było wiadomo i nie mam pretensji

Decyzję o tym sterowniku podjąłem ze względu na wypasione ustawy,ujazmienie wiatraka i to kazdego i wiele funkcji brakujących w innych sterach

internet do pieca z czasem wykombinuje ale nie musze sie spieszyć bo nie ma wykresów

Wykresy pomogą mi ustawić precyzyjniej sterownik a zima idzie

Precyzyjne ustawienia sterownika potrzebne mi są (i pewnie kazdemu ) w okresie jesień i wiosną gdy pięć nie pracuje pełna mocą a zapotrzebowanie ciepła do budynku jest małe

W mrozy każdy sterownik da rade podawać opał z pełną mocą

Opublikowano

Wykresy ? Trzeba jeszcze wiedzieć jak je czytać, żeby były przydatne. A to potrafi niewielu.

chodź sam się szczycę umiejętnością czytania różnego rodzaju wykresów technicznych

to te wykresy to dla mnie czarna magia może gdyby mnie ktoś wytłumaczył o co w nich chodzi...

przydają się mi tylko statystyki 

Opublikowano

andy, wystarczy dobrze obserwować i zauważyć zależności, tzn. jak dana nastawa przekłada się na poszczególne temperatury. Można np. zauważyć prędkość przyrostu CO w stosunku do temp spalin (nie, wcale nie musi być tak, że wysoka spalina = szybki przyrost CO), można ocenić stan palnika itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.