Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Grześ jeśli kocioł zabezpieczysz to niema żadnego niebezpieczeństwa.

Instalacja pod ciśnieniem ( zamknięta ) pracuje stabilniej, nie wspomnę już o odpowietrzeniu układu podłogówki gdzie instalacja jest zamknięta a tam gdzie jest otwarta.

To taki błąd logiczny bo gdyby nie było niebezpieczeństwa to by nie trzeba było zabezpieczać nieprawdaż ?

Gdy hydraulik zna się na swojej robocie nie zrobi mu różnicy odpowietrzanie, a gdy się nie zna to mu wszystko będzie przeszkadzać, a ta stabilniejsza praca to taki chwyt marketingowy, a tak w ogóle to żaden z nas nie ma przecież u siebie zamkniętej ;-)

Widzę jednak że zdania podzielone a ja teraz mam trochę stracha do tego zamkniętego układu.:(

To taki błąd logiczny bo gdyby nie było niebezpieczeństwa to by nie trzeba było zabezpieczać nieprawdaż ?

Zabezpiecza się dla bezpieczeństwa, jak układ zamkniety tak i otwarty, przede wszystkim takiego zabezpieczenia wymaga norma oraz producent żeby zachować gwarancję.

Dzisiaj rozmawiałem z panem ,który sprzedaje Skam-P i wspomnial mi o piecu u Pana Grzegorza w Miłoszycach,będzie troche czasu to wezmę 4 paczka i przyjadę w odwiedziny do kotłowni :) I mówił zeby nad 12kw sie zastanowić muszę dokladnie przeliczyć powierzchnię użytkową..

Zapraszam to porozmawiamy o instalacjach i kotłach, a w okolicy sporo ich pracuje więc jak będziesz chciał to i do użytkowników można podjechać.

witam.w ukladzie zamknietym tez sie spotkalem z wybuchami.nieprawda jest ze układ zamkniety jest bardziej narazony na wybuchy.wystarczy ze w układzie otwartym masz nie zaizolowany strych i w mroz naczynie zamarznie i tragedia gotowa...jesli bys chcial uzyskac jakiekolwiek informacje to jedynie na priv.pisz a na pwno odpisze,a jak bedzie trzeba to i nr tel podam.pogadamy.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.